Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány Ft veszteség másnál ha...

Hány Ft veszteség másnál ha táppénzen kell lenni a kicsivel?

Figyelt kérdés

1 hétre kiírta a gyerek orvos, saccra durván ez miatt 50 ezer esik ki a fizetésemből(nem tudom a fizu hány százaléka), ha a gyerekkel van vki táppénzen akkor kevesebb is amit kap mintha az anya lenne beteg es a felnőtt orvos írná ki.

Ezen kívül gyógyszerköltség, probiotikumok, plusz vitaminok.

Az ebédbefizetés a suliba csak másnaptól mondható le.

És reggeli tizorai ebéd uzsonna költség is befigyel egy hétre.

Csak a reggelije és tízorai volt kb 2500 ft(rántott sajtok, gyümölcsök, kisebb édesség és rengeteg folyadék kedvence is van)

Ha jól saccolom, az egész hét 100 ezerre is rúgni fog.

Ez normális? Másnál is ilyen?

Ezen felül az órai anyagok és házi amiket így is megkövetelnek nagyon keményen, kb olyan, hogy egésznap a tankönyvek munkafüzetek felett kéne ülni.

Kicsit depressziós lettem.

Arról nem is beszélve hogy melóhelyen mekkora károm van hiányzás miatt..

2023. nov. 13. 14:38
1 2 3 4 5
 31/45 babyboom567 ***** válasza:
87%
A kérdező egy troll, akinek ekkora érvágás egy táppénz, az nem gondolkodik azon,hogy taxival vitesse a gyerekét a táborba.
2023. nov. 13. 17:25
 32/45 A kérdező kommentje:

Troll vagy te.

Neked megérné 300 ezret taxira kiadni mikor a bérleten is sír mindenki?

Nem az érvágás a bajom nem 300 ezer taxira hogy be tudjak járni idoben dolgozni.

A munkahelyért te fizetnéd?

Nem a munkahely fizet az alkalmazottnak hanem forditva?

Nem érted az elvét?

2023. nov. 13. 17:31
 33/45 A kérdező kommentje:

*hanem 300 ezer mire? Taxira!

Te nem érzed ebben a lényeget?

2023. nov. 13. 17:32
 34/45 anonim ***** válasza:
68%

#29!Ha napi 5000-6000 a taxi, akkor egy út 2500-3000. Akkor nem lehet olyan messze az a tábor...

Megérné? Most én számoljam ki neked? Többet buknál a kiesett munkával vagy kevesebbet?(Ha egyáltalán van olyan opció, mert ha nincs, akkor eleve mihez viszonyítunk?) Valószínűleg egy baby sitter olcsóbban elvinné egyébként. Mondjuk én eleve nem taxiztatnám egyedül a gyerekem, az biztos. Más opció: Más hasonló helyzetben lévő anyukával összefogni. Egyikőtök viszi, másikótok elhozza a 2 gyereket. Máris fele annyi időt kell ledolgozni.

#30! De mi az, hogy nem szeretné?🤣 Senki nem azért keres kevesebbet, mert azt szeretné 🤣A boltban se azért fizetsz a kenyérért, mert szeretnél. Ez egy tény. Tudod, hogy táppénz alatt kevesebbet kapsz, mint táppénz nélkül. Tudod, hogy ha gyereket vállasz, lesz, amikor beteg lesz, ergo, olyankor kevesebbet fogsz kapni, akkor is, ha nem szeretnél. Ha nem tudsz megbarátkozni a gondolattal, ne vállalj gyereket és akkor csak akkor kell sopánkodnod, amikor te magad vagy beteg. (Jelzem, a sokak által irigyelt KÜLFÖLDországban, van, ahol egyáltalán nincs táppénz. Nem fizetnek azért, ha nem dolgozol.)

2023. nov. 13. 17:33
 35/45 A kérdező kommentje:

De olyan messze van hogy nyáron lógott a belem minden nap lenyomtam nem tudom hány kilométert! Én ezt soha többè!

De bármi amit kiadok a munkahelyért adom ki. A szitterdíjat is. (A taxi csak utaztatasindíjat kèr, a szitter még munkadíjat is.)Tehát még én fizetek a munkahelyért. Ezért nem tudom hogyan csináljam.

Gyerek előtt meg nem volt gyerekem. Szóval volt olyan is. Nem is értem ez hogy jön ide. Nem a gyerekbe kell beleállni hogy miért él. Meg minek szülték. Ez undorító.

2023. nov. 13. 17:46
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

#35! Hú, de nehéz a felfogásod. Diplomád a piacon vetted? Nem a munkahelyedért fizetsz, hanem a gyerekért. Ugyanis, ha nem lenne, be tudnál menni rendesen dolgozni,nem kéne se taxit fizetni, se babysittert.

Egyetlen ember se írta, hogy minek szültél, vagy minek él. Azért él, mert te úgy döntöttél, hogy szülsz és ezzel vállaltad az ezzel járó plusz költségeket. Most meg visszakoznál, hisz nem akarod vállalni. Tulajdonképpen mit szeretnél? Szerinted, ha igazságos lenne, ezeket a felmerülő költségeket (pl.taxi, gyógyszer), kinek kéne fizetni, ha nem neked?

2023. nov. 13. 18:11
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem totálisan, hogy kétségbe vagy esve, de ez ilyen. A munkáltató a munkáért fizet, ha kevesebbet dolgozol, kevesebb pénzt kapsz. A logisztika a gyerekkel tényleg egy rémálom, de attól ez még a szülők dolga. Nyáron talán össze tudsz beszélni hasonló helyzetben lévő szülőkkel, hogy felesben cipelitek a gyerekeket táborba, vagy esetleg felesben vigyáztok rájuk.

Van esetleg aranyos nyugdíjas néni a szomszédban, aki szívesen gyerekezne? Esetleg gyermektelen legjobb barátnő? (Én szoktam a barátnőm gyerekeire vigyázni egy-egy napokat, bár mi mindketten vendéglátózunk, szóval simán előfordul, hogy a szabadnapunk munkanapra esik...)

Apuval mi a helyzet, miért nincs képben?

2023. nov. 13. 18:17
 38/45 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, hiába több a betegszabi mértéke, nettóban a 60%-os táppénz több lesz, mint az azonos bruttó öszegű, 70%-os betegszabi. Utóbbi ugyanis bér, 33,5% (általános) levonással, míg a táppénzből csak az szja kerül levonásra.
2023. nov. 13. 18:49
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

nem bruttó összegűt, hanem alapút akartam írni

100e bruttó bérre a bruttó betszabi 70ezer, a nettó 46.550

100e bruttó bérre a 60% táppénz 60 ezer, nettóban 51000.

Pont ezért nincs gyáp esetén betegszabi.

2023. nov. 13. 18:52
 40/45 anonim ***** válasza:
77%

Nyári ügyelet van 6:30-tól 16:30-ig, ez nem városfüggő vagy iskolafüggő, ez a lehetőség adott minden városban.

Én sem értem hogy ezeken a dolgokon miért akkor kezdenek el gondolkodni egyes anyukák, amikor már benne vannak? Kicsit tudatosabban kéne gyereket vállalni és akkor nem érnek meglepetések.

2023. nov. 13. 18:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!