850 ml vér veszteség szülés alatt sok?
Ezt hogy tudták megmérni?
Én nagyon sok vért vesztettem, két napig szédültem is, ha felkeltem. Két napig minden vizit alatt azon vitatkoztak az orvosok, hogy kapjak-e vért vagy sem. Végül a harmadik nap reggel hoztak papírokat, hogy akkor írjam őket alá, mert akkor kapok vért. Hát, én akkor már úgy voltam vele, hogy ha eddig nem kaptam, akkor most már nem is kérem (akkorra már jobban lettem).
Na de a történetem lényege annyi lenne, hogy azt tudták csak, hogy a vérképem nagyon szar, de azt nem, hogy hány ml volt a vérveszteség. Szóval szerintem ezt így nem méri senki.
Meg tudják állapítani... mégpedig abból, hogy mennyire vagy sápadt, mennyire izzadsz, mennyi a vérnyomásod, mennyire szorongsz stb. Tehát a vérhiányos sokk jeleit keresik.
Itt egy táblázat a kalkulációra:
images.squarespace-cdn.com/content/v1/5b8645f7266c07b084eb29c7/1563987895522-C4SOHSOPJ1CPH0MHDLTS/Class-of-haemorrhagic-shock-JPEG2.jpg
700 ml-t vesztettem, annyi, hogy utan egy evig eros dozisban kellett vasat szednem.
850 ml nem keves, de nem is egetrengeto, vagy szokatlan.
6 liter vere van egy nonek atlagban, terhessegben tobb. Ugyhogy nem, nem olyan sok a 850 ml.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!