Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy másfél-2 éves kisfiúnak hosszú haja van és copfba fogják?

Figyelt kérdés
Velem történik épp az eset. A kisfiamnak gyönyörű göndör tincsecskéi vannak és egyszerűen sajnálom levágni. Az más kérdés, hogy nem is lehetne, mert nem ül meg nyugton. Mostanában nőtt meg annyira, hogy egy kicsi copfban össze lehet fogni hátul. Szerintem nagyon édes, nagyon cuki, nagyon jól áll neki. Már el sem tudnám képzelni rövidebb hajjal. Én így szeretném hagyni, és csak akkor levágni amikor majd ő szeretné. Viszont amióta összefogom neki, folyamatosan kapom a megjegyzéseket az összes nagyszülőtől, hogy jaj szegény gyerek, lánynak fogják nézni, ne akarjam lányosítani, szüljek lányt ha azt akarok, a fiút hagyjam meg fiúnak, és hogy ezzel torzítom a nemi identitását. Szerintem meg ez az egész hülyeség, ettől nem lesz se homokos se másmilyen, már követni sem tudom mik vannak még. Szóval szerintem ez nem befolyásolja. Olvastam néhány külföldi sztorit, hogy más anyák is vannak íhy, de annyira kevesen, és ők is mennyire megszenvedik a környezetük megjegyzéseit. Itt is én is biztos fogok kapni hideget meleget.
2023. okt. 18. 22:02
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy ha nem akarod levágni akkor minek kérdezed itt,hogy idegen anonim emberek mit gondolnak?
2023. okt. 19. 09:16
 32/39 anonim ***** válasza:
24%

Nem olvastam el a válaszokat, de biztos vagyok benne, hogy kva mindegy mit csinálsz, senkinek nem lesz jó.

Az én fiamnak is göndör haja van, 2 éves, nem nőtt egyenletesen, nem engedte, hogy fésüljem, nem engedte mosni, ellenben mindent is belekent, amit csak talált. Durva, sprőd haja lett, helyenként filces, mint valami ápolatlan kis utcagyerek. Meguntam, lenyírtam neki egységesen hajnyíróval 1 centisre, most puha és szép.

Na én mindent megkaptam erre is, hogy szegény gyerek, le lett vágva a haja, milyen rossz neki, stb. Úgyhogy tényleg mindegy mit csinálsz, senkinek nem lesz jó. Ha nagyobb lesz a fiam és szeretné, fodrásztól olyan hajat kér, amilyet akar.

2023. okt. 19. 09:55
 33/39 anonim ***** válasza:
76%
Tényleg azt hiszed, hogy rövid hajjal nem lesz aranyos, vagy mi?
2023. okt. 19. 10:31
 34/39 anonim ***** válasza:
73%
Igen,33as,ez benne a legfurább. Nem lenne ugyanolyan aranyos? Nem hozná a likeokat instagramon? Idegesítőek az ilyen szülők. Ráadásul ha a gyereknek szép,egészséges,dús haja van,BÁRMIKOR megnő élete során alig pár hónap alatt. Ha meg ritkás,vékonyszálú haja van, akkor meg ronda megnöveszteni. Pont van ilyen gyerek nálunk az osztályban. Szegény kisfiúnak tök szép arca van, de vékonyszálú,copfba fogott haja,mint valami élettelen pókháló. Igaz,hogy szőke és göndör,szóval az anyja biztos valami kis angyali hajnak látja, de annyira ápolatlan és sajnálnivaló hatást kelt. Bezzeg a fényképeken úgy fotózza, hogy jól beállítja,kifésüli,mintha vmi hajzuhatag lenne,van alatta 500 komment h jajjjj az a haj...élőben meg kb 3 szál.
2023. okt. 19. 13:00
 35/39 anonim ***** válasza:
21%

"addig miért nem maradhat?"

Miért ne maradhatna?

Ha akarod marad, ha nem akarod nem marad.

A nagyszülők vélemény ebben a kérdésben csak pont ugyanolyan vélemény, mint bárkié az utcán. Állj ki a saját véleményed mellett, ha neked ez fontos, ez a későbbiekben is hasznodra válik (ha ki tudsz állni jelentéktelen dolgokban, jobb eséllyel képviseled komolyabbakban).

Egyébként engem sose érdekelt se az, ha a lányomat fiúnak nézik. Nem lövettem ki a fülét csecsemőként és nem öltöztettem habcsóknak, sokszor hordott kéket (kedvencem) és attól se féltem, hogy kék babakocsitól fiúvá válik.

Ahogy az se zavart, ha a kifejezetten szép arcú, szőke loknis fiamra azt mondták, elmenne lánynak is. Jót mosolyogtam rajta. Tényleg lányosabb volt a dínós kertészgatyában is, mint a kiskirálylányok. 2,5 évesen vágattam le neki. Nem az ovi, nem az utca embere miatt, hanem mert a melegben kezdte zavarni.

2023. okt. 19. 13:52
 36/39 anonim ***** válasza:
25%

Ez tényleg csak Magyarországon mumus😅

Én külföldön nagyon sok kisfiút (3-4 évest is) látok, akiknek fel van nyírva a haja és fent pedig hosszú, ami copfba van fogva.

[link]

Szerintem amúgy nem lányos, ugyanis fel van nyírva.

2023. okt. 20. 21:35
 37/39 anonim ***** válasza:
84%
36! Amit te mutattál most, az hiába hosszú, ez egy kisfiús haj. És még "menő" is. De az, amikor a szülő majmot csinál a gyerekből és megalázza mert cuki kis tincsecskéi vannak és lánynak nézik...na az nagyon gáz.
2023. okt. 20. 21:52
 38/39 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó,ez legalább normálisan néz ki (határeset). A copf ebben is hülyén néz ki. De legalább nem az van,hogy az anyuka sajnálja levágatni a fia haját.
2023. okt. 20. 21:55
 39/39 anonim ***** válasza:
78%
Nevezd inkább Winnetou-nak, úgyis így fogja hívni mindenki.
2023. okt. 20. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!