Mit gondoltok arról, ha egy másfél-2 éves kisfiúnak
hosszú haja van és copfba fogják?
Figyelt kérdés
Velem történik épp az eset. A kisfiamnak gyönyörű göndör tincsecskéi vannak és egyszerűen sajnálom levágni. Az más kérdés, hogy nem is lehetne, mert nem ül meg nyugton. Mostanában nőtt meg annyira, hogy egy kicsi copfban össze lehet fogni hátul. Szerintem nagyon édes, nagyon cuki, nagyon jól áll neki. Már el sem tudnám képzelni rövidebb hajjal. Én így szeretném hagyni, és csak akkor levágni amikor majd ő szeretné. Viszont amióta összefogom neki, folyamatosan kapom a megjegyzéseket az összes nagyszülőtől, hogy jaj szegény gyerek, lánynak fogják nézni, ne akarjam lányosítani, szüljek lányt ha azt akarok, a fiút hagyjam meg fiúnak, és hogy ezzel torzítom a nemi identitását. Szerintem meg ez az egész hülyeség, ettől nem lesz se homokos se másmilyen, már követni sem tudom mik vannak még. Szóval szerintem ez nem befolyásolja. Olvastam néhány külföldi sztorit, hogy más anyák is vannak íhy, de annyira kevesen, és ők is mennyire megszenvedik a környezetük megjegyzéseit. Itt is én is biztos fogok kapni hideget meleget.
Ja és még egy kérdés lemaradt, hogy hogy állítsam le a szüleinket? Mert ha utcán szól be egy idegen, azt simán el tudom engedni a fülem mellett, de amikor a saját és a férjem szüleitől kapom, azt nem tudom jól kezelni.
2023. okt. 18. 22:04
2/39 anonim válasza:
Nekem nem tetszik.
2023. okt. 18. 22:09
3/39 anonim válasza:
Kevés kiábrándítobb dolog van egy kisfiunál mint amikor copfban van a kis haja. Nem “cuki ès nem èdes”
2023. okt. 18. 22:12
4/39 anonim válasza:
Kisfiú. Miért kéne copfban hordani a haját? Majd ha tizenévesen vagy bármikor hosszú hajat szeretne, akkor az az ő döntése lesz. De ne alázd már meg én ne csinálj belőle majmot mert cukik a "tincsecskéi"...
2023. okt. 18. 22:12
5/39 anonim válasza:
Kizàrt, hogy jól áll neki. Csak te elfogult vagy azèrt látod annak.
2023. okt. 18. 22:16
6/39 anonim válasza:
Rengeteg kisfiút látok hosszú hajjal csak mert a szülők félnek neki levágni. El kell vinni fodrászhoz.
Amúgy ettől nyilván nem lesz baja a nemi identitásának, de nem néz ki jól.
2023. okt. 18. 22:26
7/39 anonim válasza:
Az a baj hogy akarva akaratlanul is fogják mondani a rokonok stb mindenki
És mikor a gyerek már értelmes lesz és felfogja azt amit neki mondanak vagy hallja amit róla beszélnek, előjön majd az önbizalomhiány. Nem fogja érteni hogy lehet az hogy az anyukájának az ő haja cuki de mások azt fogják rá mondani, hogy olyan mint egy kislány. Az oviról meg ne is beszéljünk mennyire gonoszak tudnak lenni a gyerekek.
Az én kisfiamnak is loknisan nőtt hátul a haja. Imádtam. Nagyon nehéz volt levágatni neki. De kisfiú. Nem akarom hogy lánynak nézzék vagy hogy bármilyen atrocitás érje oviban.
Ha 7-8-10 akárhány évesen ő hosszú hajat szeretne , biztos megengedem hiszen ez az ő döntése..
De én nem tudok annyira önző lenni csak azért mert nekem az én szememben ez cuki hogy így "kicsesszek" vele
Úgyhogy 2 évesen mi is elvittuk fodrászhoz aki levagta neki szépen ollóval.
A fodrászok megoldjak. Lehet lesz egy kis sírás vagy kicsit le kell fogni de sajna ez ilyen
2023. okt. 18. 22:27
8/39 anonim válasza:
Az a baj, hogy a magyarok annyira begyoposodottek, hogy itt hiaba is kerdezel ilyet ... latod a valaszokon.
Az en fiamnak is hosszu haja volt, neha en is felfogtam, 5 evesen vagattam belole eloszor, de csak kicsit. Mar iskolas, felsos, azota is hosszu a haja. Olyan 6 eves koratol keri, hogy NE vagassuk le.
2023. okt. 18. 22:32
9/39 anonim válasza:
Ha neki tetszik, akkor hagyd meg neki. Ha inkább levágatná, akkor váágjátok, vágassátok. Az identítás erről szól.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!