Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy másfél-2 éves kisfiúnak hosszú haja van és copfba fogják?

Figyelt kérdés
Velem történik épp az eset. A kisfiamnak gyönyörű göndör tincsecskéi vannak és egyszerűen sajnálom levágni. Az más kérdés, hogy nem is lehetne, mert nem ül meg nyugton. Mostanában nőtt meg annyira, hogy egy kicsi copfban össze lehet fogni hátul. Szerintem nagyon édes, nagyon cuki, nagyon jól áll neki. Már el sem tudnám képzelni rövidebb hajjal. Én így szeretném hagyni, és csak akkor levágni amikor majd ő szeretné. Viszont amióta összefogom neki, folyamatosan kapom a megjegyzéseket az összes nagyszülőtől, hogy jaj szegény gyerek, lánynak fogják nézni, ne akarjam lányosítani, szüljek lányt ha azt akarok, a fiút hagyjam meg fiúnak, és hogy ezzel torzítom a nemi identitását. Szerintem meg ez az egész hülyeség, ettől nem lesz se homokos se másmilyen, már követni sem tudom mik vannak még. Szóval szerintem ez nem befolyásolja. Olvastam néhány külföldi sztorit, hogy más anyák is vannak íhy, de annyira kevesen, és ők is mennyire megszenvedik a környezetük megjegyzéseit. Itt is én is biztos fogok kapni hideget meleget.
2023. okt. 18. 22:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
77%

Aminap voltam egy bevásárlóközpontban. Talakoztam egy régi ismerősömmel babakocsit tolt. Tudtam, hogy van gyereke, de ennyi. Se a nemét, sem a nevét.

Uniszex babakocsi, csak fehér/drapp ruhák a gyereken. Haja felül összedogva. Arca babásabb, szóval a meg nem mondom kategória. Ha agyonütöttek volna se tudtam volna eldönteni, fiú-e vagy lány. A coffból lányt gondoltam.

Inkább tapintatos voltam, megkérdeztem, mi a neve. Marci.... szóval fiú. Nagyon gáz volt.

Másik példa. Volt egy osztálytársunk általánosban. Loknis, aranyhaj. Fiú. Az anyja nem engedte neki levágni, mert olyan cuki. Gumizta is neki.

Iszonyú sokat cikizték miatta. Ma 30éves, úgy 10éve minimum kopasz. Neki ekkora trauma volt, hogy csesztették miatta.

Számomra is egy fiún a coff minden, csak nem cuki. Barátnőm fiának is loknis a haja. Hozzáteszem egy örökmozgó 2 éves. Mégis olyan frizurája van, hogy nagyon menő.

Lányom is 2 éves, sajtkukac. 2percre nem áll meg típus. Vele is 3x voltam már fodrásznál (hoasszú hajjal született, most is 3 vágás után hátközépig ér neki).

Szóval én a helyedben keresnén egy gyerekbarát fodrászt és a gondjaira bíznám.

2023. okt. 19. 06:30
 22/39 anonim ***** válasza:
78%
Nem az identitását torzítod, hanem megszívatod, mert lánynak nézik. Ez a veleményem.
2023. okt. 19. 06:33
 23/39 anonim ***** válasza:
70%
Jajj neee!Vágassátok le.Vagy legalább ne copfozd neki.Mindenki kislánynak fogja nézni.
2023. okt. 19. 06:48
 24/39 anonim ***** válasza:
71%
Számomra is totál kiábrándító egy kisfiúnál ha hosszú a haja.
2023. okt. 19. 07:13
 25/39 anonim ***** válasza:
87%

A többség lánynak fogja nézni, nem véletlenül.

Par éves történet: van egy kollégám, akinek a fia akkoriban volt 8 éves. Megnovesztette a haját, hogy majd le lehessen vágni és oda tudja adomanyozni a rákos gyerekeknek. A vadidegenek 99%-a kislánynak nézte. A gyerek nagyon frusztrált volt miatta, alig várta, hogy végre megfelelő hosszúságú legyen a haja, akkor pedig konkrétan pár milisre vágatta.

Postás vagyok, a körzetemben van egy iskola. A gyerekek rendszeresen rohannak hozzám valami fontos kérdéssel és én hölgyem/uram megszolitassal válaszolok nekik. Hát nem kicsit volt ciki, amikor a hosszú p, hullámos szőke hajú kisfiút hölgyemnek szolitottam....Pláne, hogy szegény közölte: semmi baj, mindenkinazt hiszi hogy lány vagyok....

2023. okt. 19. 07:25
 26/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok. Jó, végülis ovira le lehet vágni, de amíg nagyrészt itthon van, addig miért nem maradhat? Senki nem fogja csúfolni.
2023. okt. 19. 08:25
 27/39 anonim ***** válasza:
79%

Férjemnek nincs olyan kiskori képe, amin normális haja lenne. Anyós meghagyta neki, mert szép loknis. Tenyleg borzalmas (🙈😅). Ennek az az eredménye, hogy 2hetente tolja le 5milissel magának, mert mély nyomokat hagyott benne ez a hosszú haj.

(Pedig annyira nem vokt hosszú, a válláig sem ért, de nagyon bután allt neki).

Anyós váltig állitja, hogy úgy volt cuki, mindenkinek tetszett. Anyóson kívül az összes rokon hecceli vele, hogy mikor növeszti meg ujra

2023. okt. 19. 08:29
 28/39 anonim ***** válasza:
67%
Férjednek mi errol a véleménye? Azert az o véleménye is mervado, elvégre férfi es az apja.
2023. okt. 19. 09:10
 29/39 anonim ***** válasza:
76%

Fel kéne tárnod magadban, hogy miért ragaszkodsz ennyire betegesen a FIAD lányos hajához???

Nem lehet, hogy kislánykorodban akaratod ellenére vágták rövidre a hajad?

Ebben a videóban egy igazán gyerekbarát férfi fodrász vág egy csomó lánynak kinéző gyerekből fiúcskát. Egészen hihetetlen, hogyan kerülnek helyére a dolgok, ahogy egy kisfiúról lekerül a lányhaj. (amellett, hogy hihetetlen, hogy az anyukákat mennyire megviseli az esemény)

[link]

2023. okt. 19. 09:12
 30/39 anonim ***** válasza:
90%

Én a fiamat 17 hónapos korában nyirattam először,mert már olyan volt a haja,hogy a feje tetején kis copfot lehetett volna csinálni.

Sajnáltam én is,de amikor megláttam ahogy le lett nyirva,nagyon tetszett a nagydius rövid haj

Unokatesomnak szőke göndör haja volt amikor kicsi volt,nagyon nem volt szép

Nevetségesen nézett ki

2023. okt. 19. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!