Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok arról, ha egy...

Mit gondoltok arról, ha egy másfél-2 éves kisfiúnak hosszú haja van és copfba fogják?

Figyelt kérdés
Velem történik épp az eset. A kisfiamnak gyönyörű göndör tincsecskéi vannak és egyszerűen sajnálom levágni. Az más kérdés, hogy nem is lehetne, mert nem ül meg nyugton. Mostanában nőtt meg annyira, hogy egy kicsi copfban össze lehet fogni hátul. Szerintem nagyon édes, nagyon cuki, nagyon jól áll neki. Már el sem tudnám képzelni rövidebb hajjal. Én így szeretném hagyni, és csak akkor levágni amikor majd ő szeretné. Viszont amióta összefogom neki, folyamatosan kapom a megjegyzéseket az összes nagyszülőtől, hogy jaj szegény gyerek, lánynak fogják nézni, ne akarjam lányosítani, szüljek lányt ha azt akarok, a fiút hagyjam meg fiúnak, és hogy ezzel torzítom a nemi identitását. Szerintem meg ez az egész hülyeség, ettől nem lesz se homokos se másmilyen, már követni sem tudom mik vannak még. Szóval szerintem ez nem befolyásolja. Olvastam néhány külföldi sztorit, hogy más anyák is vannak íhy, de annyira kevesen, és ők is mennyire megszenvedik a környezetük megjegyzéseit. Itt is én is biztos fogok kapni hideget meleget.
2023. okt. 18. 22:02
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
71%
A kisfiúnak mindegy,de ha már választani kéne,inkább lenne kisfiús. Te ragaszkodsz a hajához, te csinálsz belőle lány stílust. Idiótán néz ki a hosszú,copfba fogott haj fiúknál. Annyi,de annyi félhosszú,normális fiú haj fazon van,ami jobban néz ki, mint az a béna odanyalt copf.
2023. okt. 18. 23:23
 12/39 anonim ***** válasza:
31%
Hallgass az anyádra! Egy anyának mindig igaza van!
2023. okt. 18. 23:26
 13/39 anonim ***** válasza:
94%

Fiamnak is hosszú volt, de copfba nem fogtam. Gyönyörű loknis aranyhaja volt, nem egyszer nézték lánynak, ami nem zavart. 2,5 volt, amikor levágtuk, magamban sírtam, de jött a nyár és nyilván kellemesebb volt neki úgy.

Van, hogy a régi képeket nézve megkérdezem viccesen tőle, hogy nem lenne kedve megnöveszteni, de nem. 2,5 évesen meg még nem beszélt úgy, hogy kifejezze a véleményét.

2023. okt. 18. 23:30
 14/39 anonim ***** válasza:
21%
Olyan legyen a haja, amilyet a férjed szeretne neki. Mégiscsak ő ért jobban a fiús dolgokhoz. Ha ő is hosszúra akarja hagyni a gyerek haját, akkor ezt mondhatod az ősöknek, hogy a férjed döntése volt, hozzá lehet menni panaszra.
2023. okt. 18. 23:36
 15/39 anonim ***** válasza:
65%
Nekem is hosszu volt altalanosig, aztan kesobb is volt parszor. Szol ugyis ha le akarja vagatni. Sztem hulyeseg ez hogy fiunak rovid, lanynak meg hosszu.. az szamit kinek mi jon be
2023. okt. 18. 23:44
 16/39 anonim ***** válasza:
67%
Fiam osztálytársa, aki ovis társa is volt: alul felnyírva már ovis korában is, felül megnövesztve-copfban.. (most 9 évesek) - ovis korukban én is néztem, miért kell egy kicsi fiú gyereknek ilyen "menő " frizura. De ennyi év után megtudtam: neki tetszett.. Ő akarta... már ovis korában is... Az öccsének simán hétköznapi rövid fiús haja van.. amúgy baromi jól áll a 9 évesnek is- és ,hogy ismerem évek óta.. tényleg az ő stílusa.. (igen... 9 évesnek is lehet stílusa) mint ahogy az én fiam már azt se bírja ha hajmosásnál ökörködöm vele, hogy oldalra fésülöm- felállítom a haját- mert neki az nem tetszik.. másnak meg más tetszik.. nem ettől fog függni a nemi identitása.. (aki ezt gondolja csak sajnálni tudom)
2023. okt. 19. 00:26
 17/39 anonim ***** válasza:
71%
Azt gondolom,hogy az anyja lányt szeretett volna....
2023. okt. 19. 03:53
 18/39 anonim ***** válasza:
69%
Én azt gondolnám, hogy a szülőnek feltűnési viszketeksége van.
2023. okt. 19. 04:17
 19/39 anonim ***** válasza:
73%
Hagyhatod hosszan, de ne fogd össze copfba. Fogadd el, hogy ő nem kislány, es a copf ilyen kicsi korban lányfrizura. Később, ha már az arcárol is egyértelmű lesz, hogy fiú, majd összefoghatjátok. Addig ne.
2023. okt. 19. 06:06
 20/39 anonim ***** válasza:
22%

Vèlemènyt kèrt itt nem engedèlyt

2023. okt. 19. 06:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!