Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon hangosak a gyerekeim....

Nagyon hangosak a gyerekeim. Hogyan lehet szépen leállítani őket?

Figyelt kérdés
4 és 6 évesek. Ha belemerülnek a játékba, akkor baromi hangosak. Odamegyek, szólok, hogy hagyják abba, észre se vesznek. Szólok nekik, kérem.. észre se vesznek. Rájuk szólok kicsit hangosabban semmi. Ordítok akkor meg köcsög vagyok.. Ez a menj oda fogd meg nálunk nem használ. Lesz.rják.

2023. okt. 8. 13:35
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
68%
Vidd őket futtatni,egy hangjuk sem lesz!😅
2023. okt. 8. 17:12
 32/36 anonim ***** válasza:
71%
Nincs ilyen koru gyerekem, de ami eszembe jutott a pontrendszer. Csinálsz táblázatot, megbeszéled velük, hogy ha játék közben csöndben lesznek, piros pontot kapnak, ha hangosak, feketét, és értelemszerű valami jutalom/büntetés járjon érte, pl. nincs esti mese, ha aznap hangoskodtak... Vagy ha egész héten csak piros pontokat szereznek, akkor vasárnap elmentek fagyizni, ilyesmi...
2023. okt. 8. 18:05
 33/36 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet 33. Egyből az jutott eszembe, hogy matricákkal meg tudom csinálni.

Sokat szoktunk szabadba is menni éppen emiatt. Viszont most jön a tél majd és akkor azért nem hiszem, hogy reggel 7-től este 19-ig kinn leszünk. (Hétköznap ez egyébként gyakori, de nyilván nem az utcán vagyunk ennyit hanem az oviban meg a munkahelyen aztán megyünk játszótérre vagy mamához, boltba, stb és este megyünk csak haza.)

A hangoskodás főleg hétvégén van. Szomszédok nem szóltak még, de nem olyan régen vettük ezt a lakást, (év elején) szóval azért aggaszt, hogy ne utáljanak ki emiatt.

Az én gyerekeim is normálisak színházban vagy moziban, nem rosszalkodnak az étteremben, nem orditanak vagy szaladgálnak a boltban, oviban is csak játék közben hangosak, feladatokban jól teljesítenek. Előre köszönnek, utcán nem szaladgálnak, ismerik a közlekedés főbb szabályait, orvosi váróban, hivatalban stb nem bontják le a berendezést. (Sok más gyerekkel ellentétben...)

Egyébként nem tepik ki más gyerek kezéből a játékot, nem is bántanak senkit, a fiam inkább nyomulos, barátkozós idegenekkel, a lányom meg kimondottan félénk...

Cserebe egymással otthon ilyenek.

Jó szó rá a felszabadultak. Sok a vita de közben meg nagyon szeretik is egymást. Ha valami okból kifolyólag egyik nincs otthon pár napig (pl nagyszülőnél alszik) akkor a másik egész nap emlegeti, keresi.

Jaj.. a vicces hogy a nagyszülők is csak egyesével vállalják őket, mert ők sem tudnak rendet tenni pedig az anyám 44 évig volt tanítónő...

Akiknek ilyen a gyereke az tudja milyen ez, akinek nem ilyen az örüljön neki, hogy nem, mert sokkal melosabb ez ilyen gyerek és lehet pár szuperanyunak beletőrne a bicskaja egy ilyen gyerekbe, kettőbe meg az idegrendszere is.

Nyilván könnyű leírni azt, hogy "neveld meg", meg nem normálisak, meg biztos csak azért lehet ilyen egy gyerek, mert nem lett megnevelve, stb.. de gondoljunk már bele, hogy ez mekkora bullshit.

Uannyira szánalmas ezt feltételezni, mint valakinek leírni azt hogy a császár nem is szülés, meg ha nem tudtál szoptatni az a te hibád... nyilván nem igazak és sértőek ezek a mondatok azoknak akik mondjuk vért izzadnak, hogy elkerüljenek egy császárt vagy sikerüljön a szoptatás, vagy éppen legyen egy olyan napunk otthon amikor a gyerekek nem kiabálnak.

Sok tényezőtől függ. Pl a gyerek vérmérséklete, neme, környezete..

De.. az lesz, hogy inkább eleresztem ezt. Ők hangos és rivalizálós testvérpár, majd kinövik.

2023. okt. 8. 20:03
 34/36 anonim ***** válasza:
54%

Hát pedig én is a neveld meg pártján vagyok.. Mi ez, hogy leírod, hogy kiveszi a kezéből meg ráüt egyet és ez az általános? Erre futja nekik, de te vagy ott, hogy mindegyik ilyet kezeld. MILLIÓSZOR el kellene mondanod, hogy nem ütöd meg, vagy hogy elkéred, és ha nem, akkor valami rossz jöjjön, mondjuk fogod és erővel kivonod a játékból leültetve a kanapéra vagy bármi, ami épp eszedbe jut. Nem vagy rossz, ha megemeled a hangod, ők rosszak, ha tojnak rád. Meg mi ez, hogy a gyereked téged fegyelmez, hogy nem kiabálhatsz vele, mert akkor rossz vagy, te meg mástól kérsz segítséget, hogy hogy is kéne nevelni?

Nem kiskamaszod van meg dackorszakosod, mint amit elvárnál, a legkönnyebben kezelhetőek 5-10 éves korig, pont ebben vagytok, a négy év párhónapossal is.

Jutalmazást kell megpróbálni, meg azt, hogy legyen tekintélyed, mert nyilvánvalóan nincs. A hangerőt be tudod lőni hangerőskálával és gyakoroltatni, hogy 0 a csend, 1 a suttogás, 2 a normál beszéd(gyakorolva mind), 3 akkor lehet csak, ha valaki mérges vagy szomorú vagy valami nagyon nagy jó dolog történt, az a hangos beszéd, pl ha messze vagytok, 4es meg a kiabálás, ami tilos(nekik, mivel a felnőttek nem gyerekek, rájuk más szabály vonatkozik).

Tökmindegy, vannak-e szomszédok, egy alap hangerőre be kell állni, és igen, vannak eleve csendes gyerekek(kiabálós szülő mellett is), meg vannak a hangosak. Szépen le kell őket szoktatni erről, egy átlagos gyereket nevelő szülőnek pont ez a feladata, jól látod kérdező, a te problémád "csak" ennyi, és még ez se megy. Én kiosztanám a gyerekem, hogy nem feladata engem nevelni, hogy beszól, hogy én vagyok szemét ha felemelem a hangom, miközben ő folyamatosan úgy beszél és észre sem veszi. Itt kell behozni a "nem szégyelled magad" részt, mert amúgy látszik, hogy rálátása semmi belülről a helyzetre, és nem, ovisok nem hallgatnak logikára.. lehet, hogy megértik, csak nem érdekli őket annyira, hogy visszafogják magukat, illetve maguknak fontosabbak, mint mások(még annyira nem fejlett az empátiájuk, majd olyan 8 éves kortól).

Én helyretenném a gyerekeim, egyébként az óvónő véleménye nem olyan mérvadó, mert 20+ gyerek suttogva is hangos ám, ő nem biztos, hogy hallja a sajátjait is otthon, simán rámondhatja az alapzajra, hogy hangos, mikor a tieidet nem hallja. Én az osztály alapzaját észre sem veszem, pedig mikor kezdtem, hangosnak találtam. Ha kivagyok idegileg bent, akkor meg hangosnak tartom az alapzajt is, mert valójában tényleg az, mikor kezdtem hozzá kellett szoknom.. Szóval én erre nem alapoznék, ha nem normál beszédhanggal beszélnek, amit te otthon hallanál nyugiban, akkor változtatni kell rajta, meg arra is, hogy ki nevel kit. Értem, hogy nem olyan gondjaid vannak, hogy harapják és tépik egymást üvöltve, mint a problémásoknál, de átlagos gyerekeket is kell nevelni a kisebb problémáikkal, nem hátradőlni, hogy 10/7szer már elég jók maguktól(mivel átlagosak), mert csak odacsapnak meg nem kérik el, meg rádszólnak, hogy ne kiabálj mert nem szép, más gyerek meg rosszabat csinál, de azért na..

Csapkodás nekem nem férne bele, meg hogy a gyerekem szóljon be a viselkedésemre, miközben le sem tojja, mit mondok normálisan.

2023. okt. 9. 03:27
 35/36 A kérdező kommentje:

34. Sztem már sok milliószor elmondtam, leültettem, de ordítani nem fogok akkor se. Az egyetlen ötleted hogy emeljem meg a hangom?

Szerintem nem vonatkozik rám más szabály ebben rám mint rájuk. Van amiben igen, de ebben éppen nem. Leírtam az elején, hogy ilyen tanács nem kell.

Azt is leírtam, hogy ha meghallanak szót fogadnak, csak aztán újra visszatérnek a játékhoz, belemerülnek és újra civakodnak.

Itt persze mindenkinek jó és szuper megnevelt gyereke van. Aztán érdekes módon a való élet köszönő viszonyban sincs ezzel.

A lányomat éppen kb egy hete lökte le valami kislány a maszokarol, tiszta kék zöld volt, a fiamat osszekarmolta valami lány, állítólag azért mert a fiam ott állt ahol neki utban volt, a boltban a gyerekek nagyrésze ordít meg az anyja a telefont vagy a ki nem fizetett peksutemenyt nyomja a kezébe hogy maradjon már csendben.. ehhez képest az enyém neveletlen fráter, mert otthon kiveszi a testvére kezéből a játékot és összevesznek.. így van.

Előbb fogadom meg a tanácsát egy ovononek aki heti 5 napot van a gyerekkel, mint annak a véleményét aki annyit tud írni hogy emeljem meg a hangom meg jutalmazzak. (Meg talán ez utóbbit kipróbálom, de a zsarolás se annyira az én modszerem, max játékos formában jutalmazom őket)

Külön köszi ezt a mondatot, hogy

"te problémád "csak" ennyi, és még ez se megy"

Veregesd meg a melled, hogy ezt most jól megmondtad mennyire egy szar vagyok. ❤️ nem vártam mást..

Nem is olvastam tovább mert gáz az ítélkező megalázó duma.. sajnálom hogy így neveltek

2023. okt. 9. 06:49
 36/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én itt be is fejeztem ezt a posztot, tanulságos volt. Az emberek nagy részének egyáltalán nem volt semmi konkrét ötlete azon kívül, hogy engem szapult meg szokás szerint többet látott a történetbe, mint ami. Lehet nem eléggé finoman fogalmaztam és most azt hiszitek hogy két ketrecharcos gyerekem van, de én meg nagyjából azt hiszem hogy a válaszadók jelentős része verbalisan bántalmazza a gyerekét és nekem is ezt javasolta, mint nagy nevelési módszer...

Tisztelet a kivételnek.

Én a listáról most szépen kitörlöm ezt a kérdést, mert nem szeretnék tovább magyarázkodni ilyen embereknek... Nyugodtan lehet fikázni de én már ebben nem kívánok részt venni. Üdv.

2023. okt. 9. 06:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!