Miért csinálják ezt? Hogy lehetne leállítani őket megbántás nélkül?
Párom szülei meg rokonsága állandóan ruhákat küldözget meg hoznak ha jönnek...de olyan hülyén jön ki, mintha könyöradomány lenne, pedig arra nincs szükségünk!
Használt, lestrapált ruhák, még ki sincsenek mosva...mintha a kutya szájából adnák elő....pedig a gyerekemnek van bőven sok rendes ruhája...ha akarnának valamit adni akkor küldjön vagy mikor hoznak 1 játékot vagy bármit aminek a gyerek örülne de miért mindig csak a gagyi ruháikkal jönnek? Igazából már jól megmondtam volna nekik, hogy felejtsék már el....ha örömöt akarnak okozni akkor bármi pici plüss vagy játék....zene cd bármi de hagyják már a ruhákat...a szülő dolga hogy öltöztesse a gyereket! nem? Én reagálom túl...de komolyan megalázó!!! Mintha nem lenne semmije a gyerekemnek!
Hát sajnos csak olyat tudok ami kicsit bántó. Ha legközelebb jönnek épp törölj port az egyik babaruhával aztán ha megkérdezik hogy miért azzal meglehet mondani hogy a gyerekruhákról más elképzelésed van és amit ők küldtek az csak erre jó.
Hmm,,, ha már ennyi idő elmúltával se értik meg lépni kell a durvább felé.
Én az ilyen kapott ruhákat átválogatnám, és amit olyannak ítélek (már nagyon foltos, javíthatatlanul szakadt, kinyúlt, lyukas), az kuka. A többire meg áldoznék egy mosást és elvinném a helyi védőnőhöz vagy családsegítőbe, ha tényleg nincsen rá szükség. Biztos van olyan család, ahol mindennek örülni fognak. Ez igazából "nesze semmi fogd meg jól" effektus, de jobb, mintha bosszankodsz rajta.
Ők azt hiszik, milyen jó fejek ettől, kedvességből adják, csak nem látják, hogy nálatok nincs rá szükség.
Egy kicsit ismerős a helyzet. Anyósék hoznak sok ruhát turiból, amivel egyébként nincs bajom, de már nem tudom hová pakolni őket, mert annyi cuccunk van (Van a hozottak közt szép, jó minőségű is, de vannak műszálas, ódivatú gagyik is. Na meg a férjem 30 éves gyerekruhái... Azon ki vagyok akadva. Mert jó, egy-egy darab megmaradt, mert emlék, de nem azokba fogom járatni a gyerekeimet. És ha emlék, akkor legyen nekik az, nekem max, jópofa, de az ő gyereküké volt...)
Bocs, csak gondoltam én is panaszkodok.
Szerintem egyszerűen mondd meg, hogy már nem tudod a sok ruhát hová tenni, és köszönöd szépen, de inkább ne hozzanak, mert sajnálod hogy hevernek szanaszéjjel a sok "szép" ruhák. Majd szólsz, ha valamire szüksége lesz a gyereknek.
Én sajnos nem tudom ezt elmondani, ill. elmondani el tudom, de süket fülekre talál... Mert anyós szerint mind az összes szuper darab...
Sajnos náluk is süket fülek vannak! Mikor még pocakban volt sógornőm elküldte a pólyáját amibe még ők is be voltak pólyázva...de az nem zavarta, hogy a szekrényben áll kikeményítve már 4 db!
Mikor jöttek látogatóba hoztak egy rakat rongyot....igaz márkásak voltak (brendon, zara stb) de úgy néztek ki mintha a kutya szájából rángatták volna ki stb....már megőrülök tőlük.
Nekünk is van használt ruhánk, kaptam barátnőmtől, rokontól, de azok megkérdezték elfogadom -e és kimosva szépen összetűrve adták oda.....nem úgy hogy nesze itt van hogy a te gyerekednek is legyen valamije kb.....mintha könyöradomány lenne....borzasztó!!!!!
Én írtam a családsegítős választ.
Tudod miért kapod? Mert nekik már nem kell, és náluk foglalja a helyet. Kidobni sajnálják, így odaadják a leginkább elérhető személynek, ez vagy te. Gondolom, nem kérik vissza... Ha meg mégis, úgy ahogy van elraknám, aztán visszaadni pár hónap múlva, hogy kinőtte a gyerek.
Ha nem kérik vissza, a már kicsi, de jó darabokat eladnám, vagy a már említett módon megszabadulnék tőlük.
Összeveszni kár velük, mert utána csak te leszel a hálátlan szemét, akinek nem jó semmi, pedig ők mennyi és milyen szép ruhát adtak... Nem fogsz tudni javítani rajta, ők ilyenek.
Bosszankodni kár, okosabbnak kell lenni. :)
Ha keresik, mondd azt, hogy odaadtad egy közeli nagyon szegény családnak, úúúúúgy örültek neki, köszönik szépen... Kegyes hazugság, de megmarad a béke.
Nekem egy barátnőm adott egy csomó használt ruhát, mikor még meg sem született a babám, és én sem tudtam leállítani.
Az, hogy nem frissen mosva adják és nem a szekrényben tárolták, tehát Neked még mosnod-vasalnod kéne, az szerintem nem gond. Viszont ha valami nem tetszik, akkor mond meg nekik, add vissza legközelebb, hogy átnézted, ezek nem kellenek.
Ha meg tényleg süket fül effektus, akkor nincs mese, dobd ki (adományozd el), ami nem tetszik belőle.
Az lesz majd csak az igazi, mikor a nevelésbe is beleszólnak...
Nem az a gondom, hogy mosni vasalni kéne....ahogy "elém dobják" mondom, mintha a kutya szájából szedtél volna ki (agyonmosva, már előtte 5 gyerek használta) és a stílus ahogy adja.....mint akinek elemózsiát adnak!
Barátnőm pl. megkérdezte elfogadom el...előszedtük megnézegettük...igaz 4 éve volt kimosva, kivasalva összetűrve úgy vette elő egy hatalmas dobozból....azt is újra kellett mosni, de ruhakinézete volt és kedves gesztus...
Szerintem túlreagálod és azért, mert téged ez nagyon bánt. Én is így szenvedtem, mikor anyósomék, meg a sógornőmék elhalmoztak egy halom I. világháború előtti ruhával. Dugdostam a pincében, mikor jöttek látogatóba, akkor az volt a legnagyobb problémám, hogy mit fognak szólni, ha nem látják a gyerekeken azokat a ruhákat.
Aztán mikor a zsákoktól nem fértünk és potom árért hozzájutottam egy anyukától gyönyörű, alig használt gyerekruhákhoz, akkor szóltam, hogy elég lesz. Megmondtam, hogy nem akarok senkit megbántani és tényleg értékelem és köszönöm, de nagyon szép, puha, pamut ruhákat kapok szinte semmi pénzért, amiből meg is mutattam párat.
Szerintem én jobban a szívemre vettem egyedül, mint ők összesen együttvéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!