Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, hogy ne horkoljon?

Mit csináljak, hogy ne horkoljon?

Figyelt kérdés
3 éves kislányom náthás volt, de már az orra sem folyik, viszont kb. 5-6 napja nagyon el van Neki dugulva, és éjjelente rettentően horkol, másodpercekig nem vesz levegőt, gyakran felsír, rémálmai vannak. Nagyon aggódok miatta. Egyszer volt tavaly probléma az orrmandulájával, de nem volt ennyire durva. Az erre kapható homeós cseppet is próbáltuk, de nem segít. Sóbarlangba jövő héttől viszem. Orrspray (Nasivin) nem használ. Baby Luuf szintén nem. Tapasztalt anyukák, segítsetek!
2011. okt. 22. 21:21
 1/5 fotucsok ***** válasza:
Szerintem vidd el a fül-orr-gégészetre, és ott megmondják, hogy mi a baj, és mit tegyél. Lehet ki kell venni az orrmanduláját. Az orrspray-t egyébként is csak 5 napig lehet huzamosan használni. Ezt pont a múlt héten mondta nekem is a fül-orr-gégész. Nekünk középfül gyulladásunk volt (2,5 éves) és rögtön kérdezték, hogy horkol-e. Sajnos nálunk a taknyosság ment rá a fülére, mert a bölcsiben nem szívják az orrát, ő meg még nem tudja elég erősen kifújni.
2011. okt. 22. 23:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha ilyen, akkor valószínűleg nem fogjátok megúszni az orrmandula-műtétet. De nem kell tőle félni, sokkal jobb utána, az a pár nap kellemetlen, bár ez is csak a szülőnek, a gyerekek sokkal jobban tűrik a megpróbáltatást. Az én lányomnak nyáron vették ki az orrmanduláját, azóta is beteges ugyan, de lényegesen hamarabb gyógyul a betegségekből és nincs ez a nem vesz levegőt és horkol. Főleg az előző akasztott ki, az utolsó időkben már alig aludtam, mindig azt figyeltem, vesz-e levegőt és piszkáltam, amikor úgy éreztem,nem vesz levegőt.
2011. okt. 23. 19:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi, hogy írtatok! Azt olvastam, hogy 4 éves kor előtt nem nagyon szokták kivenni a mandulákat, mert nagyon nagy eséllyel visszanőnek. Amúgy mivel még nem volt idáig különösebben gond vele, így nem hiszem, hogy az lenne az első alternatíva, hogy kivegyék. Most Bioptron lámpázzuk Neki, és úgy néz ki, hogy használ is (kopp-kopp-kopp:-)). Meg a sóbarlangos terápia is jó lehet. Ilyen és hasonló megoldásokat keresnénk... Ha vannak még tippek, köszönettel várom! Szép napot Mindenkinek!
2011. okt. 24. 11:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Nekünk 3 éves korában vették ki az orrmanduláját, tehát 4 éves kor előtt is kiveszik, ha javasolt, bár az igaz, hogy visszanőhet. De amikor már több panaszt okoz, mint amennyi haszna van, akkor nem vár az ember tovább. Mondom, nálunk az egész évet végigkínlódtuk, mire úgy döntöttünk, kivetetjük, pedig először mi is hadakoztunk, majdnem összevesztünk a gyerekorvos asszisztensével, mert nagyon nyomult az orrmandulaműtét miatt. De persze, abban igazad van, hogy előbb meg kell próbálni alternatívákat, hátha. A sóbarlangozást mi is próbáltuk, ideig-óráig jó is volt, de hosszabb távon mindig szívtunk. És mivel gyakorlatilag folyamatosan beteg volt, ezért folyamatosan el volt dugulva az orra, ebből következően horkolt, szájon lélegzett és nem vett levegőt alváskor. Esetleg még jó lehet az inhalálás, mi ezt nem úgy csináltuk, mint általában, hogy forró kamillás tea fölé hajolva és belélegezve a gőzét, hanem a fürdőszobába engedtünk forró vizet, ajtó becsuk és szaunáztunk benne (a vízbe dobtam pár kamillás teafiltert). Ideiglenesen kitisztította a légutait. De az éjszakai kínlódást nem oldották meg ezek.
2011. okt. 24. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja esetleg próbáld meg a Nasic orrsprayt gyerekeknek, ha írod, hogy a nasivin nem használ.
2011. okt. 24. 11:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!