Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit csináljak ha az alaplapi...

Mit csináljak ha az alaplapi hangszóróm egyszer csak elkezd zúgni, sípolni, hol tudom leállítani?

Figyelt kérdés
eddig nem jöttem rá mikor kezd el sípolni, nem tudtam következtetést levonni, de egyre gyanúsabb hogy játékok közben de mind 20-30perc után csak
2009. aug. 4. 20:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Valami túlmelegszik az alaplapon (főleg a proci jöhet számításba) mivel azt írod hogy játék közben 20-30 perc után. Ilyenkor dolgozik rendesen a proci és nem megfelelő a hőelvezetés, kicsi a hűtőborda, nem forog rendesen a ventillátor rajta esetleg a procoi és a hűtőborda közötti hővezető száradt ki, vagy meglazult a hűtőborda rögzítése.

Kikapcsolni nem érdemes, mert ha tovább melegszik akkor tönkre is mehet.

Esetleg még az lehet, hogy az alaplap BIOS-ában a leg alacsonyabbrta van véve a hőmérséklet riasztás. Ekkor még nem vészes a proci melegedése, de a BIOS már jelez.

Általában 55-65 fok közötti hőmérséklet még elfogadható.

Esetleg ha 55 fokra van állítva a BIOS-ban a riasztás vedd fel 65 fokra, ha akkor már nem sípol meg van oldva a dolog. Ha továbbra is jelez akkor meg kell találni az okát.

2009. aug. 4. 20:47
 2/3 anonim ***** válasza:
Fuck-d ki az ablakon.
2009. aug. 5. 19:41
 3/3 A kérdező kommentje:
nem kitakarítottam semmi égés vagyis zárlat nyom nem volt azóta nem sípol meg egy kis plusz nem raktam vissza az oldalát, és a nyári melegben engem is fúj egy ventilátor meg mellette a gépházra is fúj :D
2009. aug. 5. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!