Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet kütyümentes(ebb)én...

Hogy lehet kütyümentes(ebb)én nevelni a mai gyerekeket?

Figyelt kérdés

Előre kikötöm, nem vagyok kütyüellenes, van telefonom és szokott néha mesét nézni a gyerek (2,5 éves).

Viszont, elborzaszt, amit magam körül látok a családban és ismerősi körben a gyerekeknél. Már a 10 évesek is totál telefon- és játékfüggők, pl. múltkor eljött vendégségbe 3 rokon gyerek a szülőkkel 8-12-14 évesek, 3s konkrétan végig ültek a főtéren is telefonoztak mind a hárman. A szülők meg mesélték, hogy a nagy már hajnal 2-ig gépezik, mondtam viccesen, hogy na nálunk ilyen biztos nem lesz, a válasz meg az volt, hogy dehogynem, majd meglátom.

A szomszéd 6 éves gyereke is folyton azért nyaggatja az anyját, hadd játsszon a telefonon, már azt volt a büntetés, hogy megfenyegették, letörlik a játékokat, hát majdnem sírógörcsöt kapott a gyerek, hogy ne tegyék, szabályosan rosszul volt.

Mi is voltunk gyerekes rokonoknál látogatóban, 3 fiú van, akik kisebbnek mindig kint játszottak, most 10 év felett már csak köszónni jöttek ki, amúgy mentek vissza játszani. Egy másik rokon gyerek, amikor nemrég babalátogatóban voltak nálunk, már ott toporzékolt, hogy 4-re haza kell érmi, mert kezdődik valami live a játékban. 10 éves ő is.

Basszus, nekem is fiaim vannak, ez elkerülhetetlen, hogy 10 éves korukra ilyen gépfüggők legyenek?

2023. aug. 22. 12:45
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták: legyen más elfoglaltság, pl. sport.

Illetve szerintem a rendszeresség is segít. Nem gondolom, hogy a teljes képernyőtilalom a megoldás. Az én generációm gyerekkorában is már bőven volt TV a 90-es években, sőt ovis koromban nekünk videólejátszónk is volt. Meg volt a rendje, hogy vacsora után, lefekvés előtt egy mese. De nem egész nap. Most az a baj, hogy a telefon mindenhol kéznél van és folyton azt nyomják be a gyerekeknek, hogy lenyugodjanak. Azt különösen károsnak érzem, mikor evés közben is nézi a gyerek.

2023. aug. 24. 10:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!