Mennyire befolyásolja egy gyerek viselkedését ha az anyja kövér/túlsúlyos ha mellette már megtörtént az életmódváltás?
"Az életmódot folytatni fogom baba mellett is, hiszen végre sikerült kialakítani hogy hogyan lehet ezt gyorsan és hatékonyan megoldani."
Ezen mosolyognom kellett. Persze, tudom, vannak, akinek sikerül, de a terhesség előtti életvitelem meg a szülés utáni... Én is tudtam a tuti módszert, a kalóriadeficitet, csak épp újszülött mellett már esélyem sem volt rá.
Plusz terhesen feküdnöm kellett. 0 tornázás, nem tudtam főzőcskézni, méregetni.
Újszülött mellett meg... hát hagyjuk!
Nem stressz enni, egészséges alapanyagokat venni lehet terhesen és pici babával is. Semmi baja nem lesz a babádnak attól, ha még túlsúlyos vagy. Az tud problémát okozni, ha pl van egy kezeletlen pajzsmirigy alulműködésed, és attól vagy túlsúlyos, akkor nem jut elég pajzsmirigy hormon a babádnak, és egy kicsivel nagyobb eséllyel lesz neki is pajzsmirigy alulműködése. De attól, hogy régebben rosszul táplálkoztál, de mostmár felhagytál a rossz szokásokkal, annak nincs negatív hatása a babára. Én kisbaba és szoptatás mellett tudtam lefogyni az álomsúlyomra, amennyi tini korom óta nem voltam. Gyerek mellett nem volt sok időm főzőcskézni, úgyhogy sok feldolgozatlan alapanyagból csináltam kaját, így nem kellett többet főzni egyszerre, hanem tudtam csinálni egy-egy adag kaját gyorsan, változatosan vásároltam, hogy ne unjam meg ugyanazt a 10 féle kaját, úgyhogy változatosan ettem. Leszoktam teljesen a cukorról, édesítőről. Mivel hulla fáradtan örültem, ha bármilyen kávé elém került, a legkisebb bajom az volt, hogy nem elég édes, és egy idő után már nem is hiányzott. A nasikról alkotott képem teljesen átalakítottam, most egy nasi pár kocka feta sajt és szárított paradicsom, nem egy Monte puding.
Na mindegy, a lényeg, hogy lehet baba mellett is egészségesen enni, ha tényleg megtaláltad, hogy neked mi működik. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!