Hogyan vigyázzak rá, miközben tombol?
16 hónapos lányomnál elég látványosan elkezdődött a "hisztizős" korszak. (Nem szeretem ezt a szót, de per pillanat ez írja le a legjobban.)
Azon túl, hogy rossz nézni, hallgatni úgy különösebb bajom nincs vele, tudom hogy normatív és hogy idővel majd jobban fogja tudni kezelni az érzéseit, meg fogja tanulni.
Ami ma történt az viszont megijesztett. Ma reggel így, hisztivel ébredt. Nem tudom mi volt a kiváltó ok, mindegy is. Ilyenkor szó szerint leveti magát a földre és rúg-kapál, sír. Elutasítja a vigasztalásom, ha itthon vagyunk, akkor nem is veszem fel, mert félek hogy kitépi magát a kezemből. Most is letettem a szőnyegre, ott ültem mellette, de kvázi hagytam, hogy tomboljon. Beszéltem hozzá, de az inkább olaj volt a tűzre, és egyre jobban lovalta bele magát.
Aztán már-már kezdett megnyugodni, felült és abban a pillanatban újra elöntötte egy érzelmi hullám, megint el akart vetődni a földön s azzal a lendülettel lefejelte a radiátort.
Annyira rossz volt. Láttam hogy mi fog történni, nyúltam is utána, de annyira gyorsan történt, hogy nem tudtam megakadályozni.
Jól beütötte az orrát, be is lilult kicsit.
És ez nekem a problémám, hogy ez már veszélyes. Nagyobb baj is történhetett volna ha mondjuk a fejét csapja szét.
Igazság szerint abban kérném a segítséget, hogy ki mit csinál? Hova teszi, hogy biztonságban legyen, vagy mivel zökkenti ki a gyereket, vagy hogy oldja meg ezt az időszakot? Nagyon megijedtem, még most is a hatása alatt vagyok.
NEM VICC!
Haveromék bukósisakot tettek a gyerekre. Mellesleg nem idegbeteg?
Mellesleg nem. Csupán 16 hónapos.
Ennek analógiájára te hagynád, hogy a gyereked patkánymérget egyen? Mondván, majd megtanulja, hogy az nem emberi fogyasztásra alkalmas! Vagy hagynád, hogy átrohanjon az autópályán? Majd megtanulja, ha elüti az autó?!
Szerinted ez így elfogadható, hova tovább, támogatandó szülői attitűd? Vagy csak nincs egyéb elfoglaltságod az unalmas és sivár életedben, mint a gyakorin trollkodni? Az sem gond nekem, csak akkor nem etetlek.
Van amelyik gyereknek segít, ha beszélnek hozzá, valamelyiket kifejezetten idegesíti. Ha nem akarja, hogy beszélj, akkor ne beszélj hozzá. Én a veszélyes tárgyaktól odébbtenném (felemel, odébbtesz), de a padlóba bármikor be tudja vágni a fejét, én azt nem is próbáltam megakadályozni, párszor koppantak, azóta óvatosan leteszi a fejét a padlóra és utána folytatja az ördögűző című magánszámot. Nálam egy ponton túl el is felejtették, hogy miért ordítottak, de amikor véletlen beütötték maguk, onnantól azt hitték, hogy az a bajuk, és engedték, hogy felvegyem őket.
A nagyom most 2,5 éves, sír pl azért, mert colát akar. Kitartóan nem engedem, és egy idő után azt mondja, hogy azért sír, mert nem veszem fel. Akkor felveszem, hüppög kicsit, és vége a műsornak. :) A kicsim még 15 hónapos, vele nem lehet szót érteni, egy ideig ordít, türelmesen kivárom vele, aztán amikor nyitott lesz rá, felveszem és megvigasztalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!