Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Erőltetnétek a mozgást?

Erőltetnétek a mozgást?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy egy három éves kisgyerek akkor "normális", ha egész nap meg nem áll, szalad, stb.

Na most az én lányom nagyon nyugis gyerek, ha teheti, egész nap a szobában játszik a plüsseivel. Nyáron itthon van, kb hetente egyszer-kétszer megyünk játszótérre (sajnos csak autóval tudunk, tíz percre van azzal), annyi neki elég is. Udvaron is inkább egy helyben játszik. Strandon azért jobban pörög.

(TSMT-t csináljuk három hónapja egyensúlyzavar meg gyenge izmok miatt, és bár szebben fut, egyáltalán nem lett aktívabb gyerek... Ettől reméltem változást, de most már a hiszti is elkezdődött, nem hajlandó csinálni a tornát)

Mindenhol azt olvasom, hogy az a normális, ha szalad, mozog, így fejlődik, ezért aggódok, félek, hogy később ebből baja lesz, tartási vagy bármilyen elmaradása, de sajnos alig tudom rávenni a testmozgásra.

Biciklizni sem akar menni, egyszerűen nem olyan, mint a többi gyerek, sose volt olyan. Játszótéren is inkább kreatív játékokat akar játszani, nem igazán mozgásosat...

Mit tennétek a helyemben? Aggódnátok, erőltetnétek napi egy óra mozgást, vagy mégis mit lehet csinálni?

Így ki se fárad eléggé, van hogy emiatt már nem is alszik délután.

Pl ma akartam kivinni a játszótérre délelőtt, hogy játsszon pár órát, de nem hajlandó reggelizni, és egyáltalán nem érdekli, hogy addig nem megyünk játszóra, inkább matricázik.

2023. aug. 11. 10:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
49%
Jó, azért amit a 10-es leírt, másik véglet... Hogy valaki megfőzni se tudjon gyerek mellett. Annyit azért már el kéne tudnia játszani nyugodtan bent (anya/apa körül), amíg egy gyors ebédet valaki összehoz. Van ugye az egészséges aktivitás, és a hiperaktivitás. Az utóbbi sajnos probléma.
2023. aug. 11. 15:41
 12/18 A kérdező kommentje:
10, ha neked ez megfelel, örülök neki, de nekem ez már túl sok lenne. 😱😱
2023. aug. 11. 15:48
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiperaktivak, kint a hintaban es homomozoban is ulnek es tarsasoznak, de egy orat egy 3 evesnek nem kell megulnie. Majd a suliban 6-7 evesen elvaras a 45 perc.
2023. aug. 11. 16:12
 14/18 anonim ***** válasza:
31%
Te magad írtad, hogy egy gyors ebédet nem tudsz összedobni. Bent is el kéne tudniuk játszani ennyi ideig már 3 évesen is. Igen, akár egy órán keresztül. Ami nem abból áll, hogy íróasztal mögött ülnek jegyzetelve, hanem normálisan játszva, legózva/babázva. Emellett persze fontos a kinti aktivitás és mozgás is, de nem non-sztop, hogy ne lehessen ellátni egyáltalán a háztartást...
2023. aug. 11. 16:17
 15/18 anonim ***** válasza:
52%
50 perc egy ebed. Ugy hogy a 3 eves nyaron kint szalad,nem lehet megfozni. Ha esik es bent vannak akkor igen. :) de amugy is utalom,ugy hogy napi 2 fele menu jon es igy egyszerubb is.
2023. aug. 11. 16:22
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem az ételrendeléssel semmi bajom, mi is rendeltünk ma estére egy jó kis kínait. Mondjuk mi dolgozunk. Ha otthon vagyunk, mi tudunk gyerek mellett főzni (vagy én, vagy a férjem). Az én gyerekem is szeret aktív lenni, futkározni, de meg tud állni és nyugodtan játszani, ha megkérem.
2023. aug. 11. 16:38
 17/18 anonim ***** válasza:
Mondtad, hogy a strandot szereti. Pancsolótok van az udvaron? Talán ott többet mozogna. A másik ötletem: az egyensúlyjátékok és a hinta. Van egy olyan félbe vágott tojás formájú fészek-gyógytornászok használják-amiben a gyerek finoman ringathatja magát. Ő nem érzi, hogy mozog, mert a tojásban ül, de rengeteg apró izommozgás van, hogy egyensúlyban tartsa magát. Hasonló a lovagláshoz, amit pónin szintén ajánlok. A másik a hintázás, ugyanez: ül, de de kisebb törzsmozgások vannak. Ezek mind fejlesztik az idegrendszerét, izomzatát is, teljesen észrevétlenül. Formabontó ötletem: nem kaphatna egy saját kiskutyát? Vele muszáj lenne játszani, de abba teljesen bele tudna feledkezni. Ha nem vagytok kutyásak, akár benti macska is jó, a macskákkal is kell naponta játszani, igénylik is. Egy kisállat mindig megmozgatja a gyereket, és nagyon fejleszti az empatikus és kommunikációs készségeit is.
2023. aug. 11. 19:00
 18/18 anonim ***** válasza:
51%

Igen, azért némileg erőltetném, hogy az izmai is erősödjenek.

Nem úgy hogy na most szigorúan egy órát mozgunk, hanem játékosan naponta többször kisidőre.

Lehet az akadálypálya építése székekből, párnákból

Vizipisztolyozás

Célbadobás, célbalövés vizipisztollyal

Lufival játszás

2023. aug. 11. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!