Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a kevésbé...

Mi a véleményetek a kevésbé rendezett háztartású anyákról?

Figyelt kérdés

Akinek kisgyerek mellett állandóan szalad a ház. A szennnyes tele, a mosogató tele, játékok szanaszét, minden ragad, koszos, a hűtő tiszta kosz, lejárt cuccok benne, a konyhapult tele, kiborulva dolgok stb

Az ilyen típusokról

Nekem 2 ilyen anya barátnőm is van és én érzem magam kellemetlenül mikor jönnek és nálunk rend van (pedig én dolgozok is) náluk meg nem. És meg is jegyzik mindig, hogy hú de nagy rend van. Mintha ez olyan nagy erdem vagy csoda lenne, igen, rend, mert elpakolunk, ha kiborul valami feltöröljük. Én ezt nem erzem akkora dolognak. Mit mondjak erre kb? Jó egy gyereknek amúgy ilyen kupiban felnőni?

2023. júl. 27. 00:09
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:

A kupit másnál el tudom viselni, de azt hogyha retkes pl a konyha (odaragadsz a zsirtol a tuzhelyhez stb), vagy koszos a furdo, azt nem. Ha ilyen helyen jarok ott eloszor es utoljara voltam. Sajnos ezt nem tudom toleralni,mert aki hagyja az otthonat annyira lepusztulni hogy mocsok legyen, az vagy lusta/igenytelen, vagy mentalisan beteg. Egyikkel sem szeretnek kapcsolatba kerulni.

Itthon szeretem a rendet es tisztasagot, de mivel a csaladomat is szeretem es munka utan az idom nagyreszet inkabb veluk toltenem, ezert a takaritasban heti szinten van segitsegem. Igy napi szinten csak a "kisebb" hazimunkak vannak: fozes, mosogatas, elramolas, mosas, stb.

2023. júl. 29. 22:09
 62/65 anonim ***** válasza:

Ez egy érdekes kérdés... Szerintem valamilyen szinten mindenhol szalad a ház kisgyerek/ kisgyerekek mellett, pláne, ahol több van, és nincs az anyának segítsége.

Nekünk egy gyerekünk van, de mióta jön-megy állandóan, nálunk is kupi van. Képtelenség, hogy mindig rend legyen. Ahogy az egyik helyen összerámolok, ő a lakás egy másik pontján már szét is pakolt. Feladtam, mert nem pakolhatok örökké. Viszont este/ alvás időben rendet rakok. Viszont a wc-mosdó mindig tiszta, rothadó ételek soha nincsenek, a konyha nem undorító, nem tocsog semmi a morzsától/ zsírtól. Tehát, ha kupi is van, a higiéniai dolgokra mindig figyelünk, az alap.

Én például a sógornőméken vagyok nagyon meglepődve. Akik egyébként már téren az életvezetésükben, megjelenésükben normális emberek. Mióta megvan a két gyerek, iszonyat kupi van. De nem ez zavar. Hanem, ha belépsz náluk a konyhai részbe, azt látod, tele a mosogató. Az tiszta barna a mocsoktól, és nem szimplán tele van, hanem az edények harmadában ott villog a félig beszáradt, ki tudja, ott mióta párát eresztő ételmaradék, tálakban a főzés után maradt, mindenféle lé. Ez rohadt gusztustalan. Újságpapíron a pulton a krumplihéj, mellette odahaíjtva a kés a hámozás utánról, ami a jóisten tudja, mikor jut el a kukába - mosdókagylóba. - Na ez az a szint, amit én már undorítónak, a higiénia szempontjából tűrhetetlennek tartok, és nagyon meg is lepődtem, mikor először láttam. A krumplihéj egy dolog, de pl. én nem hagyok elöl félig üres tejfölös dobozt, ami aztán ott párolog fél napig, se semmilyen olyan dolgot, ami estig bomlásnak indulhat. Azt minimum kiürítem, / vízzel leöblítem, ha csak később mosom is el. Ez nálam is az a szint, hogy oda se akarok menni a konyha közelébe, mert kb. elhányom magam. És egyéb területeken igényes emberekről beszélek...

2023. júl. 31. 08:21
 63/65 anonim ***** válasza:
És egyetértek a 61. válaszolóval abban, hogy a konyha-fürdő alapvető tisztán tartása, egy minimum higiéniai szint. Nekem sincs időm örökké takarítani, van, ami fölött simán becsukom a szemem, "ráér még" alapon, de a fürdő-wc-konyha alap higiéniájára mindig figyelek. Egyrészt, mert ha nincs meg, az undorító, másrészt nem szeretnék betegségeket összeszedni.
2023. júl. 31. 08:25
 64/65 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező sem arra gondolt a leírása alapján, ahol kupizik a gyerek, nyilván nem pakol el senki (vagyis a többség) napi 10-szer a nappaliban.

De sokaknál tényleg àtmegy ez túlzásba, mocsokba.

2023. júl. 31. 08:49
 65/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ott depresszió is lehet a háttérben. Általában azoknál ilyen a környezet, akik nincsenek jól mentálisan.
2023. júl. 31. 09:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!