Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a kevésbé...

Mi a véleményetek a kevésbé rendezett háztartású anyákról?

Figyelt kérdés

Akinek kisgyerek mellett állandóan szalad a ház. A szennnyes tele, a mosogató tele, játékok szanaszét, minden ragad, koszos, a hűtő tiszta kosz, lejárt cuccok benne, a konyhapult tele, kiborulva dolgok stb

Az ilyen típusokról

Nekem 2 ilyen anya barátnőm is van és én érzem magam kellemetlenül mikor jönnek és nálunk rend van (pedig én dolgozok is) náluk meg nem. És meg is jegyzik mindig, hogy hú de nagy rend van. Mintha ez olyan nagy erdem vagy csoda lenne, igen, rend, mert elpakolunk, ha kiborul valami feltöröljük. Én ezt nem erzem akkora dolognak. Mit mondjak erre kb? Jó egy gyereknek amúgy ilyen kupiban felnőni?

2023. júl. 27. 00:09
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
61%
Nekem nincs gyerekem és kupi van, mert nem vagyok ilyen befeszult kényszeres tisztasagmanias szar. Ilyen családban nőttem fel, egy életre elég volt köszi.
2023. júl. 27. 00:44
 2/65 anonim ***** válasza:
68%

Hát figyelj. Én tisztaság mániás voltam már terhesség előtt is. Gyerek születés után is az vagyok, de nem patika mar. A gyerek legyen boldog és egészséges.

Amikor alszik elpakolok, vagy ha a férjem haza ér időben (8 ig dolgozik néha este 10-ig nyugi nem csal meg, saját vállalkozás itt van a ház alatt az üzlet 🤣) vagy együtt csináljuk de sosem ragad a padlo, vagy van benne lejárt cucc. Kisfiam, kiborult? Semmi baj gyere töröld fel (utána persze attorlom de legyen meg a sikerélménye) kisfiam, végeztél a kajával? Gyere tedd a mosogatóba a tányért. Stb stb stb.

Ez nem csak tisztaság mánia, hanem szimpla figyelem a saját környezetedre. Kinek lenne gusztusa a káoszban/koszban hagyni a gyereket? Hát nekem nem.

Viszem a vállalkozást, intezek mindent takarítok, gyerekkel vagyok de sose volt hogy kosz lenne nálunk és szégyenbe kéne maradni mert ragad bármi is. Ha én nem, akkor a férjem akár 18(!) óra munka után is takarít mert tudja hogy milyen a gyerekneveles...

Bekell vonni a gyereket, vagy ha kicsi meg és alszik nem a telefont nyomni allandoan. Persze kell az is, de a takarítás egy normál házban nem több mint 1 óra /nap. És nem patikarol beszélek, hanem valamilyen szintű rendrol.

Ha a gyerek nagyobb bekell vonni.. Kicsim gyere segíts bepakolni a mosógépbe. Gyere segíts teregerni,vidd oda, dobd ki... Egyszerű dolgok ezek.. Lehet mondani hogy a gyerek állandóan kézbe akar lenni. És? Felkotom magamra és végzem a dolgom.... Mondom, elengedtem sok dolgot, de csak akkor veszunk elő másik játékot ha az előző elvan pakolva (max 2 játék engedélyezett egyszerre, ha kell a harmadik valami az első kettőt vagy legalább egyet pakolj el.) ha fozok ott áll mellettem a samlin, ha port torlok segít.nem a tv elé kell tenni 0-24. Bekell vonni hogy szokja.

2023. júl. 27. 01:02
 3/65 anonim ***** válasza:
63%

"de a takarítás egy normál házban nem több mint 1 óra /nap"

Majd ha anyám bakkecske lesz akkor elcseszek napi 1 órát takarításra...Jézus Mária!!! :O

2023. júl. 27. 01:24
 4/65 anonim ***** válasza:
80%
könyörgöm... be kell vonni, el van pakolva...helyesírás (takarítás helyett...ugye)
2023. júl. 27. 01:24
 5/65 anonim ***** válasza:
100%

Ahány anya, ahány ház, annyi élethelyzet, emiatt véleményem sincs a szélsőségeket leszámítva. Arról van, ha belépek egy házba, és rothadó kaja van a konyhapulton, hozzáragadok a zsírtól tocsogó tűzhelyhez és láthatóan szaros, körbepisált a vécé. Ettől undorodom , ilyen helyen nem szívesen ennék és nem szívesen nevelnék gyereket. De hogy vannak e játékok szétdobálva vagy egy napnyi koszos edény a mosogatóban... No az egyáltalán nem. Bevallom előbbi káoszt én nem nagyon láttam gyerekes háztartásban, ellenben egyetemistáknál többször is. :-)

A mérsékelt kupi kapcsán meg kicsit hasonló a véleményem az egyeshez. Anyám pedáns volt, és a napjának egy jelentős része ment el a "mit szólnak akik idejönnek" rend fenntartására, mivel akkoriban még nem volt ennyi gép. A vicc az volt, hogy szinte soha nem jött senki, max közeli hozzátartozó vagy a mi iskolatársaink, akik alaposan letojták. Igaz ő meg volt győződve hogy a 10 éves Nikinek sarkos véleménye van a szőnyegen porszívózás után ott maradó pöszmöszökről. Én ezt végignézve agyongépesítettem a háztartást (szárítógép , mosogatógép, álló és robotporszívó felmosási lehetőséggel, légtisztító), így a tisztaság fenntartása relatíve egyszerű, de a rendé már nehezebb. Két három év alatti pedig játszik és pakol egész nap, úgyhogy akár most is lehet igény szerint plüssökön és duplon sétálni.

Emiatt nem tud annyira mélyen érdekelni hogy másokat is ez alapján ítéljek meg.

2023. júl. 27. 02:45
 6/65 anonim ***** válasza:
90%

Anyukám nem rend és tisztaságmániás, de mindig rend és tisztaság volt nálunk. Nem patika, agyon sikált, fertőtlenített, csillogóra nyalt, de rend.

Ha ettünk elmosogattunk magunk után, főzés közben ha valami ürült azt is elmostuk, nem vágtuk a mosogatóba és halmoztuk egymásra a dolgokat. Ha megszáradt elraktuk.

Nap végén felsepertük a konyhát, folyosót, 2-3 naponta felmostuk.

A férjem és az anyukája meg egész nap a mosogatóban gyűjtötték a mosogatni valót és másnap reggel 30-40 perc ment el a sikálással, kapargatással stb.-vel.

Összeköltőzés után a férjemnek is jobban tetszett, hogy reggel tiszta konyha fogadja, magától elkezdett elmosogatni ha leszedte az asztalt és hasonlók.

Most 5 hónapos a kisbabánk, ugyan az a rend van a háztartásban, mint előtte. Annyi, hogy reggel is felmosom a folyosót, miután a férjem elment dolgozni, mert már kúszik a pici, és sokszor próbálkozik utánam jönni a konyhába. A keze gyakran van a szájában és azért még ne feltétlenül nyalogassa az utcai cipőtalp koszt. De őt sem védem agyon a kosztól.

De van egy házaspár barátunk, középiskola óta ismerjük őket, pl náluk mindig tele volt a pult, tele volt a szennyes, tele volt a mosogató, szanaszét volt a lakásuk.

Az első gyerekük születése után is ugyanúgy szaladt a lakásuk.

S ezen a második gyerek sem változtatott.

Ettől ők nem rosazabb emberek és mi sem vagyunk jobbak, csak más a prioritás az életünkben, máshogy érezzük jól magunkat.

2023. júl. 27. 04:18
 7/65 hosszúhajú ***** válasza:
65%
a kényszeres rendrakás többet árt mint a szabad lelkű kupi
2023. júl. 27. 04:25
 8/65 anonim ***** válasza:
82%
Mit ne mondjak,nálunk piszkosul úszik a ház. Mindez azért mert egy nem.jól alvó gyerekem van aki nappal meg azt sem tudja elviselni ha mellette hajtogatok. Bevonni ebbe nem.tudom másfél éves és inkább szetszedi a munkámat. Nagy most a szepa szorongás nála,majd ha bölcsibe megy akkor lesz időm takarítani( mert vagy 40 szabadnapom van amit ki kell vennem),addig meg amint alszik én is alszom,ez van.
2023. júl. 27. 04:27
 9/65 anonim ***** válasza:
86%
Hát retek nincs de kupi az van itt is. Néha elmaradok kicsit a mosással is igaz. DE 8 óra munka után szeretnék a kisfiammal is érdemi időt tölteni. Ha ennek a kupi az ára hát az isten ott b.sza meg. Leszarom. Nekem fontosabb az együtt töltött idő mint a patika rend
2023. júl. 27. 05:45
 10/65 anonim ***** válasza:
75%
Na hát akiben ilyen kérdések megfogalmazódnak, meg ez ennyire központi kérdés, hogy a neten is ezen kattog, ott már van baj, nem kevés, és ez sokkal betegebb, mint egy kis kupi.
2023. júl. 27. 05:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!