Mi a véleményetek a kevésbé rendezett háztartású anyákról?
Akinek kisgyerek mellett állandóan szalad a ház. A szennnyes tele, a mosogató tele, játékok szanaszét, minden ragad, koszos, a hűtő tiszta kosz, lejárt cuccok benne, a konyhapult tele, kiborulva dolgok stb
Az ilyen típusokról
Nekem 2 ilyen anya barátnőm is van és én érzem magam kellemetlenül mikor jönnek és nálunk rend van (pedig én dolgozok is) náluk meg nem. És meg is jegyzik mindig, hogy hú de nagy rend van. Mintha ez olyan nagy erdem vagy csoda lenne, igen, rend, mert elpakolunk, ha kiborul valami feltöröljük. Én ezt nem erzem akkora dolognak. Mit mondjak erre kb? Jó egy gyereknek amúgy ilyen kupiban felnőni?
"akinek kisgyerek mellett állandóan szalad a ház"
Na pont ez az! Ez egy ÁTMENETI ÁLLAPOT! Te most olyan dolgokat írsz, mintha ezek az emberek évtizedek óta így élnének, vannak olyanok is, de te most a kisgyerekeseket hoztad fel.
Az, hogy mondjuk 2-3 évig szalad a ház, az miért akkor húú de nagy probléma??
Nyilván ha valakinek ideje, mint a tenger, és mégsem, az már mást jelent, de mi a francért kell gusztustalanul kibeszélni, meg megszólni, akinek igen, KISGYEREK MELLETT szalad a ház???
Szerintem aki ide ír, hogy igen, szalad, annak előtte nem feltétlenül szaladt, és nem is jelenti azt, hogy ha nagyobbak lesznek a gyerekek, ugyanez lesz a helyzet, hanem most ez egy ilyen időszak!
Hányinger, hogy "anyákban" ennyi empátia van, és már igényteleneznek másokat egyből, bezzeg ők. 🤮
"Azért mert a gyereknek alapvető szükséglete, hogy önfeledten kapcsolódhasson a szüleivel."
Ez rendben van, de az égvilágon semmi nem történik, ha az ébren töltött 16 órából kettőben nem a szüleivel kaocsolódik játék keretében.
De ezt mondom, hogy átestek a ló túloldalára, te is azt írod, mindig, állandóan elküldeni, hogy játsszon egyedül vagy a testvérével, holott senki nem erről beszélt, hogy anyuka egész nap takarítson, a gyerekre meg rá se nézzen.
Hanem hogy a kettőt lehet együtt/felváltva csinálni. Mi pl. ma reggel felkeltünk, a két gyerekkel (az egyik csak 3 hónapos) összeraktuk az ágyakat, megreggeliztünk. Aztán elmentünk 2 órát motorozni, utána hazajöttünk fél negyed 10-re, akkor még volt pisi-kaka-uzsi és utána a kicsit odatettem magam mellé pihenőszékben, a nagy meg elépítőkockázott 20-25 percet, addig gyorsan rendbe tettem egy konyha-nappalit, felporszívóztam és beraktam egy mosást. Aztán volt fél óra játék, utána ebéd, most alszanak még a gyerekek, addig főztem holnapra meg kávéztam-pihentem. Ha felkelnek, megint megyünk ki vagy 3 órát, míg az apjuk haza nem ér, utána ő is játszik velük, addig 1 órám van erre-rra, aztán együtt vagyunk megint.
Így van játék is meg rend is.
Micsoda egy segítség vagy, hogy közben meg undorodsz tőlük. 🤣
Ott akkor előadod a Szent Teréz anyát, itt meg lehordod őket.
Gázabb vagy, mint gondoltam.
Hat kb ugyanez, én se azt mondom sikálja fogkefével a padlót valaki minden nap, de pl miért kell szennyes ruhanak lennie mindenhol? A konyhaszéken, a kanapén, a földön, a gyerekszobában, mindenhol..miért nem lehet a szennyesbe dobni? Ha kiömlik valami az asztalon nem nagy cucc letörölni, nem hogy 2 hét után is ragad ott.. szintén van mosogatógép mindenhol, miért kell a pulton halmozni addig hogy már enni se lehet leülni a konyhaszigetre se? Nekem ez a fura..aki nem látott még ilyet örüljön neki.
42: szuper amit leírtál, de a legtöbb család akit én látok, ahol van testvér - és kíváncsi vagyok, hogy nálatok hogy lesz, amikor már a kicsi is nagyobb lesz - egyáltalán nem töltenek minőségi időt a gyerekeikkel mondván, eljátszanak együtt, nekik dolguk van, plusz ha még vannak is velük, külön-külön aztán végképp nincs minőségi időtöltés, ami dedikáltan csak nekik szól.
A sok kötelesség közt, épp csak a gyerek szükségletei vesznek el a mai világban - tisztelet a kivételnek. Bár már József Attila is megírta, hogy "engem vigyél a padlásra". Úgyhogy nem olyan újkeletű ez.
Pontosan.
Én nem értem hol olvasnak itt tisztaságmániáról
Csak kosz lehet meg 0-24 takarítás?
A 2 közt nincs más? 😅
Minek mész oda?nem is kellene segítened inkább ha így kibeszélése őket
Esküszöm neked ha ismernem a barátnődet inkább elmondanám neki mit gondolsz róla,és,hogy egy anonim fórumon beszéled ki őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!