Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a kevésbé...

Mi a véleményetek a kevésbé rendezett háztartású anyákról?

Figyelt kérdés

Akinek kisgyerek mellett állandóan szalad a ház. A szennnyes tele, a mosogató tele, játékok szanaszét, minden ragad, koszos, a hűtő tiszta kosz, lejárt cuccok benne, a konyhapult tele, kiborulva dolgok stb

Az ilyen típusokról

Nekem 2 ilyen anya barátnőm is van és én érzem magam kellemetlenül mikor jönnek és nálunk rend van (pedig én dolgozok is) náluk meg nem. És meg is jegyzik mindig, hogy hú de nagy rend van. Mintha ez olyan nagy erdem vagy csoda lenne, igen, rend, mert elpakolunk, ha kiborul valami feltöröljük. Én ezt nem erzem akkora dolognak. Mit mondjak erre kb? Jó egy gyereknek amúgy ilyen kupiban felnőni?

2023. júl. 27. 00:09
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
88%

Ez a kérdés inkább arra van kihegyezve, hogy te milyen mintamami vagy, aki gyereknevelés mellett dolgozik és házat is rendben tartja, a barátnői meg csodájára járnak, hogy képes erre.

Szerintem egy normális szintet fentartani egyáltalán nem nehéz. Én mindennap felporszivozok, ha úgy van fel is mosok, de azt inkább 2 naponta. Nap végén osszepakolok, konyhában mindent elpakolok, asztal, komyhapult letorlese. A gyerekszobat amíg apuka furdet gyorsan osszepakolom. Egyáltalán nem vesznek ezek el sok időt, ráadásul be lehet vonni a gyereket is (22 hónapos).

Nem érzem ezt akkora csodának, hogy rend és tisztaság van nálunk.

Viszont az sem érdekel, ha másnál esetleg nincs osszepakolva, nem szoktam ilyeneket nézni, nem azért megyek oda.

2023. júl. 27. 09:22
 32/65 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk rend volt ameddig 1 gyerekem volt, aki ráadásul még jó alvó is volt. Mióta ketten vannak, azóta szélmalomharcot folytatok a renddel és tisztasággal. A másfél éves szó szerint a seggembe bújik, mozdulni nem tudok tőle és nem, nem lehet bevonni a feladatokba. A nagy meg duzzogó 4 éves, hogy ő aztán nem segít ha a tesója sem segít. Heti 1 alkalmam van, amikor mindkettőt elviszi a nagyihoz a férjem. Tegnap 3 adag ruhát mostam, erre ma a kosár megint majdnem tele van. Este elpakoltam a játékokat, most burították ki a nappali közepén. A kutyánk (berni pásztor) is idebent volt a vihar miatt, csupa szőr, kosz lett tőle minden. A tegnapi teregetést fellökte, leesett minden vizesen, teregethettem újra. Folytathatnám, de nem fogom. Ráadásul utálom az egészet, soha nem tudtam hatékonyan takarítani, inkább játszom a gyerekeimmel. Inkább a játék legyen a közös program, mint az hogy együtt takarítsunk állandóan és ne lehessen hozzányúlni semmihez, mert rendetlenség lesz.
2023. júl. 27. 09:26
 33/65 anonim ***** válasza:
91%

"Mit mondjak erre kb?"

A helyes válasz egy dicséretre az, hogy "köszönöm".

Ha tanácsot kernek, hogy hogy csinálod, adj. Amúgy nem a te dolgod, hogy neki milyen a lakása.

Honnan tudod, hogy lejárt cuccok vannak a hűtőjében? Beleturkálsz? 🤮

2023. júl. 27. 09:34
 34/65 anonim ***** válasza:
77%

Hagyjuk már!

Ezt a minden ragacsos meg kifolyt stb, te is nagyon jól tudod, hogy nem valami jó dolog, de direkt beleírtad a monológba, mert tudtad, hogy a szétszórt játékok meg az össze nem hajtogatott ruhák még nem fogják megütni a fikamércét, sőt, te jársz vele rosszabbul, ezért kellettek ezek a nyilvánvaló túlzások is, hogy jöjjenek majd az egyetértő kommentek.🤦🏻‍♀️

2023. júl. 27. 09:47
 35/65 anonim ***** válasza:
72%

Az a véleményem, hogy lusták és igénytelenek, de nyilván nem foglalkozom napi szinten ezzel a kérdéssel, csak ha ilyet látok, mindig elgondolkodom magamban, hogy ez tényleg nem zavarja az illetőt?

A szomszéd anyuka is ilyen amúgy, folyton mondja nekem, hogy ő semmit nem tud megcsinálni az egyszem kisgyerek mellett (de amúgy ők gyerek előtt is ilyenek voltak, a kertjük is elhanyagolt, mert lusták vele foglalkozni). Igazából nem értem, ők általában nem is főznek, hanem hozatják a kaját, a ruhákat is szárítógépezik a 40 fokban, tényleg a kerttel sem foglalkoznak, nem tudom, hogy nincs idejük semmire. A múltkor átmentünk szalonnát sütni, hát olyan volt a ház meg a terasz, mint valami fél putri, a szobák is, a konyha, a nappali, minden szétdobálva, halomban állt az ásányvizes flakon, a kacat, minden ruha a földön meg a bútorokon, azt meg pláne nem vágtam, mi a tökömet keres mindenhol szennyes.

De még addig sem tettek egy kis rendet, míg a vendégek átmentek, szerintem nekik fel sem tűnik, vagy nem tudomm

Na mindegy, hát a férjem azt mondta, ő biztos kiakadna, ha így kéne laknia. De amúgy nem tudom, hogy jön ide a kényszeres rendmánia egyesek szerint, nem arról van szó, hogy minden patoylat legyen gyerekek mellett, de egy minimális rend azért szerintem simán fenntartható. Aki erre sem képes, az szimplán igénytelen...

2023. júl. 27. 10:25
 36/65 anonim ***** válasza:
100%

A 12-es és a 30-as véleményét osztom.

Egyébként én tudnék ilyen lenni, meg anyám ilyen volt. Utáltam. Ezt felmérve van takarítónőnk. És nem érzem rosszul tőle magam. Rend van, ha egy ilyen nő mint te bejössz hozzánk, nem rajtam fogod élezni a nyelved és ennyi.

2023. júl. 27. 10:49
 37/65 anonim ***** válasza:
36%

"Inkább a játék legyen a közös program, mint az hogy együtt takarítsunk állandóan és ne lehessen hozzányúlni semmihez, mert rendetlenség lesz."

De miért csak ilyen végletekben kell gondolkodni? Miért kell 0-24-ben játszani a gyerekkel, pláne ahol kettő van és már együtt is eljátszanak?

Nem kell állandóan takarítani, de azért mocsokban se kelljen már felnőni egy gyereknek. Van olyan, amit mértéknek hívnak, ti ezt a jelek szerint nem ismeritek, mert csak ezzel a tisztaságmániás kifogással jöttök.

Inkább gondolkozzatok el, mit csináltok rosszul. Az ser normális, ha egy nap alatt tele lesz a szennyes.

2023. júl. 27. 10:53
 38/65 anonim ***** válasza:
81%
Én nem takarítok állandóan, mégsincs mocsok. De érdekes, nem?
2023. júl. 27. 10:57
 39/65 anonim ***** válasza:
60%

"pláne ahol kettő van és már együtt is eljátszanak?"

Ezt mennyire hibás beidegződésnek gondolom. Azért mert a gyereknek alapvető szükséglete, hogy önfeledten kapcsolódhasson a szüleivel. És ez az olyan játékokban tud testet ölteni, amit a szülővel közösen játszanak és (és talán ez még fontosabb), amit ő választ, hogy mi az. Nem irányított, nem csak "valamilyen" közös tevékenység. Ugyanis ezekből a megélésekből épül az, hogy ő értékes, valamint hogy a szülei érzelmileg elérhetők. Az állandó "menj/menjetek játssz egyedül/együtt a tesóddal", amikor neki épp nem arra lenne igénye, finoman szólva nem túl optimális. Személyes tapasztalat alapján nálam kifejezetten káros volt.

2023. júl. 27. 12:01
 40/65 anonim ***** válasza:
83%

Most erre mit lehet írni? Ha nem kamu kérdés, csupán elméleti is, nyilván nem jó dolog. De attól még lehet jó anya. Max nem szívesen megy oda az ember.

Az én anyám tisztaságmániás. Utáltam, de abban nőttem fel, alkalmazkodtam, én is az lettem. Most 2 gyerek mellett, az egyik SNI, 2t is kitesz, hát, hogy velük elég minőségi időm legyen, bizony a háztartásból engedtem. Nem vészes, nem olyan, amit leírtál, de nem patyolat tisztaság, és nincs patika rend. Zónák szerint megyek végig a házon minden héten, de első a gyerek.

De már én is láttam olyan rendetlenséget rokon gyerekes családnál, hogy inkább nem nézek semerre, csak rájuk, ha ott vagyok. Attól még mindig azt mondom, lehet jó anyuka, nem ezen múlik.

De ismerek olyan nőt is, akinek nincs gyereke, mégis így él kb, mint amit leírtál. Arra is azt mondom, szíve, lelke rajta, ő dolga, csak ne éljünk együtt.

2023. júl. 27. 12:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!