Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a kevésbé...

Mi a véleményetek a kevésbé rendezett háztartású anyákról?

Figyelt kérdés

Akinek kisgyerek mellett állandóan szalad a ház. A szennnyes tele, a mosogató tele, játékok szanaszét, minden ragad, koszos, a hűtő tiszta kosz, lejárt cuccok benne, a konyhapult tele, kiborulva dolgok stb

Az ilyen típusokról

Nekem 2 ilyen anya barátnőm is van és én érzem magam kellemetlenül mikor jönnek és nálunk rend van (pedig én dolgozok is) náluk meg nem. És meg is jegyzik mindig, hogy hú de nagy rend van. Mintha ez olyan nagy erdem vagy csoda lenne, igen, rend, mert elpakolunk, ha kiborul valami feltöröljük. Én ezt nem erzem akkora dolognak. Mit mondjak erre kb? Jó egy gyereknek amúgy ilyen kupiban felnőni?

2023. júl. 27. 00:09
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

Döntsd el, neked tisztaság e az, hogy az előszoba hónapok óta saras, a pulton asztalon kiömlött ragadó dolgok (hetekig), a hűtő kb büdös koszos,a gyerekszobai szőnyegbe csoki dörzsölve stb, az ajtók csokisak, ragadnak.

2023. júl. 27. 08:28
 22/65 anonim ***** válasza:
94%
Aki igénytelen, az gyerekkel, meg gyerek nélkül is az.
2023. júl. 27. 08:41
 23/65 anonim ***** válasza:
92%
1, a kényszeres tisztaságmánia és az alapvető rend és tisztaság nem ugyanaz.
2023. júl. 27. 08:44
 24/65 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen barátnőm, de tudom mi az oka a rendetlenségének. Depresszió.

Vagyunk olyan jóban, hogy ha náluk vagyunk, besegítek a házimunkába. Sütünk egy sütit, beszélgetünk közben észrevétlenül rendet teszünk a konyhában. Vagy vigyázok a gyerekeire, ő addig indít egy mosást, kipakolja a szárítót, vagy csinál bármit, amit szeretne.

Nálam sincs mindig rend, mert mire az egyik szobát rendbe teszem, a többi kupis lesz. Mosni, mosogatni is kellene, de alig vagyunk otthon a 20 hónapos lányommal. Reggel leadom a bölcsibe, elmegyek dolgozni, délután megyek érte, játszózunk, programozunk, este szoktam főzni másnapra, és nem mindig tudok főzés közben mosogatni is, mert ott a gyerek, rá kell figyelni. Ha hazaért a férjem, akkor meg nem az a fontos, hogy takarítsak, hanem az, hogy együtt legyünk, beszélgessünk. Tegnap este filmezés közben mondjuk rendet raktam a nappaliban, de reggel a gyerek 2 pillanat alatt kiborított 3 kosár játékot ott, ahol tegnap még rend volt. Így reggel már nem tudtam elindítani a robotporszívót. A fürdő viszont csillog, a wcből enni lehetne, olyan tiszta.

2023. júl. 27. 08:45
 25/65 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező, csak azt fogod elérni, hogy a gyerekkel takarózó, amúgy valójában lusta nők jól kiosztanak.
2023. júl. 27. 08:46
 26/65 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 van, eléggé rend és tisztaságmániás vagyok, de ahogy nőtt a gyerekek száma, a 100%os rendet elengedtem. A tisztaságra nagyon figyelek és arra is,hogy ne legyen kupleráj, de ha nem tudom aznap elpakolni a kosárból a száraz összehajtott ruhákat,vagy a játékok nincsenek a helyükön nem kapok szív rohamot. Mivel a kéttő nagyobb,ezért, ők is kiveszik a részüket, pl a nagy elrakja a saját ruhait a szekrényébe, időnkent leszedi a szaraz ruhát, a saját szobajukban porszívóz rendet rak,letörli a port, ahogy a kisebb is egyre több mindent, oké nincs mindig rend náluk de türhető. A konyhában van mosogatógép, azt simán bepakolja a nagyobb elindítja.

A mosással neha elmaradok 2 naponta szoktam de ha a baba nyűgős akkor csúszik 1-2 napot. Minden héten 1x kitakarítom a fürdőt, porszívózni,feltörölni kb 2-3 naponta attól függően, mennyi por meg szösz van, mert a kicsi mászik és mindent összeszed.

Nekem sokszor kikapcsolódás a takarítás és a rendrakás, olyan énidő naponta max fél óra.

2023. júl. 27. 08:49
 27/65 anonim ***** válasza:
81%

Nekem egész gyerekkoromban azt hajtogatta nevelőapám, hogy patyolat rendnek kell lenni mindenhol, különben egy 💩 vagyok. Ha a szobámban nem volt rend, vert is.

Így itt vagyok 30 éves rendmániás.

2 kisgyerek mellett állandó rend van bármi áron (kivéve a játékok, aazokat már sikerült elengednem).

Ez tudom nagyon jól, hogy rosszabb, mint egy átlátható káosz.

Barátnőm azt hajtogatja mindig, hogy akinek nem tetszik a szennses kupaca vagy a mosatlanja, az szívesen mehet pakolni helyette. És milyen igaza van?!

A legalja az, amit elítélek, ahol bűz van már, penész meg rohadás.

Azon kivül engem rohadtul hidegen hagy ki mennyire tart rendet. Mindenki úgy él, ahogy jolérzi magát.

2023. júl. 27. 08:59
 28/65 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is van egy ilyen barátnőm, mint amilyen neked a kérdésben mesélt 2 barátnő. 4 gyermeke van, de már az első várandóssága előtt is ragacsos, koszos, rumlis volt a lakás. Meglepett, de nem érdekelt különösebben. Szépen sorban születtek a gyerekek, akik olyan kiegyensúlyozottak és helyesek, hogy úgy vagyok vele, hogy ha a koszos lakás ára egy ilyen idilli családi hangulat, akkor minden tökéletes náluk.
2023. júl. 27. 09:06
 29/65 anonim ***** válasza:
80%

Egy ilyen ismerősünk van, rajta tényleg elképedtem. A konyhapulton már egy kanalat nem lehetne letenni, tele van kajás, penészedő maradékos tányérokkal az egész, ruhák széthajigálva, köztük keveredve a játékok is persze.

Ez szerintem nem gyerek kérdése, hanem alapvető odafigyelésé, mert ha beteszem a mosogatógépbe (van nekik) minden kaja után a használt edényeket, vagy a szennyesbe teszem a koszos ruhákat, az napi plusz 2-2 percet vesz igénybe maximum és máris nincs hányinger érzete az embernek, hogy ebben kell élnie. Emlékszem, amikor náluk jártunk először a gyerekük megszületése után, ment a szabadkozás, hogy "majd meglátjátok ti is gyerek mellett milyen nehéz ez". Nem tartom annak, bár akkor megfogadtuk, hogy alakuljon bárhogy is, mi nem így fogunk élni (ahogy addig sem). Bőven elengedtem gyerek mellett a maximalizmust, de nálunk alapvetően rend és tisztaság van általában, mert ha máskor nem sikerül, akkor megoldom akkor, amikor a férjem már itthon van. Nem vagyok kényszeres, de szeretek tiszta környezetben élni, ez mindig is igényem volt, szerencsére a férjemnek is. Van, hogy megszalad kicsit a háztartás, de az nálunk nem ez a kategória. Aki ilyen káoszban él, annak a gyerek valószínű csak egy indok/kifogás, de valójában előtte is így élt, vagy élt volna, ha lett volna rá mentsége.

Az, hogy valakinél 3 hete nem volt mondjuk por törölve, vagy ott áll este a napi mosatlan edény főzés után a konyhában, egyáltalán nem tud megérinteni, ilyen szerintem mindenhol előfordul, többnyire már észre sem veszem.

2023. júl. 27. 09:10
 30/65 anonim ***** válasza:
80%

Ezért kiírni kérdést, hogy ismeretleneket lehessen fikázni, meg ugyanúgy elismeréseket gyűjteni... Szánalmas.

Jaa, nem vársz dicséretet, akkor mit? Akkor pedig fikát vársz a "barátnőkre".

Annyi nevetséges nő van, hogy hihetetlen.

2023. júl. 27. 09:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!