Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hagynád, hogy lássa a gyerek,...

Hagynád, hogy lássa a gyerek, vagy elvinnéd?

Figyelt kérdés

Vettünk egy faházat a kertbe pár éve, de igazából alig játszott benne az elején is. Most hétéves, már rég nem használta. Amúgy nagyon jól néz ki, ezért bevallom, fáj miatta a szívem, de meghirdettem eladásra.

A gyerek persze kiakadt, mikor jöttek az érdeklődők. Egyikük holnap elviszi. Nem tudja a fiam még. Hagyjam, hogy lássa, vagy jobb, ha nincs akkor itthon? (Kérdésem amúgy általánosabb is lehetne: hogy oldjátok meg azon dolgoktól való megválást a gyerekkel, melyek már feleslegesek, de persze ő kijelenti, hogy neki az kell.)

2023. júl. 7. 23:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
20%

A vilagon semmi agresszió nincs abban a megallapitasomban, hogy elbaxtad, ez simán egy tény közlés. Remélhetőleg segit abban, hoy ne kerülj többet ilyen helyzetbe. Ha a gyereket érintő bármi változás van, azt illő es érdemes minimum közölni a gyerekkel, mégpedig időben.

Képzeld el, hogy ma arra mész haza, hogy a férjed épp a sosem használt ruháidat és cipoidet mutogatja egy érdeklődőnek, merthat kell a pénz és te úgysem használod ezeket. Neked egy szavad se lenne, ugye?

9. Voltam

2023. júl. 8. 14:57
 22/25 anonim ***** válasza:
17%
Egyszer anyukám is elajándékozta egy játékomat. Utána én is az ő holmiját.
2023. júl. 8. 15:10
 23/25 A kérdező kommentje:

Hű, 21-es, nem irigylem a környezetedet. A véleményed pedig csak egy vélemény a sok közül, nem tény. Ráadásul nem sikerült megérteni sem, amit írtam. Nem baj.

Köszi, tok jó válaszok jöttek!

2023. júl. 8. 22:26
 24/25 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy sikerült olyan megoldást választani, amit a gyereked jó lélekkel el tudott fogadni.

Ha szereted őt, akkor máskor is MINDIG törekedj erre!

Írtad, hogy te is ragaszkodtál érzelmileg nem használt ékszerekhez. Ez normális, és a gyereknél még erősebben megvan. Ezt én maximálisan tolerálnám bármelyik családtagomtól, nemcsak gyerekemtől.

Az egy másik kérdés, ha nem lehet elférni tőlük.

Ill. mint írtad, anyagi problémáitok vannak. Ez szintén érthető, ilyenkor kell néha fájdalmas döntéseket is hozni. Egy 7 évesnek egyébként az anyagi problémákról is lehet már őszintén beszélni.

2023. júl. 9. 00:07
 25/25 A kérdező kommentje:

Tud róla, mert mondtam neki.

Miért merült fel benned, hogy ne szeretném?

2023. júl. 9. 01:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!