Volt/van esetleg más is hasonló helyzetben? Ti mit tennétek?
Miért is kéne neked odaadni a gyereket a nagyszülőknek? Mit csinálnak, ha nem? Havonta 2 óra a nagyszülői láthatás, ami az apuka idejéből jön le. Nálad láthatják, ha apa nem viszi.
EGyébként ama ominózus eset után (kocsiba be és viszi a gyereket) én rájuk hívtam volna a rendőrséget.
Szerintem üljetek le megbeszélni a helyzetet. Alapvetően jó, hogy szeretnének időt tölteni a kislányoddal, és neki is szuper, ha több nagyszülő van az életében. Csak ez nyilván csal fokozatosan működik - ha szeretnék, hogy megszokja őket, először csináljatok együtt programokat, ahol Te is ott vagy. Először rövidebb dolgokat, később, ha van kedve, 1-2 órára menjen el velük a kislányod valahova, majd haza. Az is jó ötlet, hogy a nagyszülők töltsenek nálatok pár napot.
Nem tudom, hogy milyen a viszonyotok, de ha a volt férjed szülei szeretik az unokájukat, és tényleg szeretnének az életében részt venni, szerintem próbálj segíteni nekik ebben. De mindenképp úgy, hogy ez a lányodnak is jó élmény legyen. Ő azt is látja, Te hogy állsz a dologhoz - ha Te nem viszonyulsz pozitívan a nagyszülőkhöz, benne is tartás lesz.
Szerintem tisztázzátok, hogy ki mit szeretne, és ez hogyan oldható meg a legjobban. Az is lehet, hogy a végén valami tök jó sül ki belőle :)
3as vagyok. Az én anyósom is ezt játszotta, elmentem egy ügyvédhez és ő felvilágosított a nagyszülői láthatásról.
Googlizz rá erre a kifejezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!