Hagynád, hogy lássa a gyerek, vagy elvinnéd?
Vettünk egy faházat a kertbe pár éve, de igazából alig játszott benne az elején is. Most hétéves, már rég nem használta. Amúgy nagyon jól néz ki, ezért bevallom, fáj miatta a szívem, de meghirdettem eladásra.
A gyerek persze kiakadt, mikor jöttek az érdeklődők. Egyikük holnap elviszi. Nem tudja a fiam még. Hagyjam, hogy lássa, vagy jobb, ha nincs akkor itthon? (Kérdésem amúgy általánosabb is lehetne: hogy oldjátok meg azon dolgoktól való megválást a gyerekkel, melyek már feleslegesek, de persze ő kijelenti, hogy neki az kell.)
Egyetértek az előzőekkel. Amíg nem tudom meggyőzni arról, hogy feleslegesen van ott a faház, mert nem használja, addig nem adom el.
És tényleg miért adod el? Annyira kell a pénz vagy annyira útban van? Ha egyik sem, akkor én elnézegetném, ha a fiam szeretné, hogy maradjon.
Persze, és ha a szobatiszta Pistike 14 évesen se akar megválni a pelenkázótól, akkor én örökké kerülgetem majd, mert nem akarja kidobni/eladni.
Azért legyünk reálisak, jóformán egyik gyerek se akar megválni soha semmitől, a fiam a kinőtt, foltos , lyukas baba bodyt se akarta kidobni, amit soha többé az életbe nem fog tud felvenni, hisz kicsi rá. Most akkor tartsam meg örökre? És ha kislakásban élnénk akkor is, csak mert a gyerek azt mondja, hiába nem használja soha?
Én a háta mögött nem intézkednék, de ha tényleg soha egyszer se játszana vele éveken keresztül és sok helyet is foglal, pl egy faház pont ilyen, akkor beszélnék vele, hogy ezt eladjuk egy másik családnak, ahol még örülnek neki. Viszont a pénzből nézhetünk neki új játékot. Nem hiszek az értelmetlen halmozásban, és ugyanerre próbálom őt is tanítani. Nem azt mondom, hogy válogatás nélkül el kell adni, amihez két napja nem nyúlt, de ha évekig csak áll, célszerű mérlegelni.
6, de akkor sem az a megoldás, hogy a háta mögött szanálsz. Meg lehet mindent beszélni. A ruhák is ilyenek. Ha kicsi kora óta bevonod a kinőttek szelektálásába, nem fog irracionálisan ragaszkodni.
Pont ott fordulhat elő ilyen, ahol a szülők titokban intézkednek, mert az a gyerek rettegni fog, hogy másnapra mi tűnik el.
Mondjuk én eleve elmondtam volna neki, hogy el akarom adni, és ha kiakadt volna az ötleten, akkor elbeszelgettem volna vele arról, hogy miért akarom eladni. Nagy eséllyel hozzá tettem volna, hogy a hazert kapott pénzt hozzá tesszük ahhoz, amit x dologra szántunk neki és így hamarabb meg tudjuk venni.
Mivel már az elején elbaxtad azzal, hogy ezt a lépést kihagytad, megsporolhatsz mindenkinek egy nyilvános hisztit azzal, ha nem lesz otthon, amikor elvizsik a cuccot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!