Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehet TV/mese nélkül...

Hogy lehet TV/mese nélkül gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

Mi alapvetően sosem tévéztünk, max. egy-egy sorozatot vagy filmet néztünk meg, de nem ment háttérzajnak a TV. És bár nem zárkózom el tőle, azt gondoltam gyerekvállalás előtt, hogy na, nálunk 2-3 éves kor alatt nem lesz mesézés, ezt tudtam tartani a gyerek 1,5 éves koráig. Aztán csak bekapcsolták, ma már napi szinten :/

Mert sokszor egyszerűen semmit nem lehet mellette megcsinálni, szó szerint egész nap megy, rombol, rohan, a nyomában kell lenni. Az alvásidejében dolgoztam egy ideig heti pár órát vagy a háztartást csináltam, most megszületett a testvére, na így már az a napi 1-1, 5 óra sincs meg.

Ha nem raknék mesét, egyszerűen nem tudnék se haladni itthon a főzéssel, háztartással és nem tudnék szuszanni sem egy percet se egész nap.

De közben olvasom, hogy mások azt írják, náluk sosem volt TV, nem értem, akkor ők hogy csinálnak bármit kisgyerekek mellett vagy pihennek 10 percet, ha 2-3 gyerek is van otthon?

2023. júl. 7. 19:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
100%

Ott a pont 😆

2023. júl. 13. 11:46
 52/65 anonim ***** válasza:
23%
Miért kéne,hogy nehezebb legyen feleslegesen? Háztartás rendben,minden csillog? Kaja megfőzve? Dolgozol vagy tanulsz otthonról,hogy vissza tudj majd helyezkedni? Napi edzés megvan? Mert ha ez mind megvan annak ellenére,hogy egész nap a gyereket tutujgatod (tv nélkül,hogy elmondhasd,hogy nincs időd) az tényleg becsülendő.
2023. júl. 13. 11:46
 53/65 anonim ***** válasza:
85%

2-3 évig nem ezek a dolgok a fontosak, amiket felsoroltál.

A baby kompra is megannyian írják, hogy nekem se lett bajom, én is felnőttem, az én gyerekem is megtanult járni.

Mégis pontosan tudja a szakma, hogy mennyire káros.

A tv ugyanilyen. Sokan felnőnek így is, sokaknak nem lesz baja tőle.

De ahogy babakompba se rakja az ember a gyerekét, mert káros, úgy a tv elé se rakja le.

Pedig mindkettő kényelmes megoldás.

2023. júl. 13. 11:52
 54/65 anonim ***** válasza:
0%
A babakomp egy fizikai megoldás, amit eleve nem alkalmaztak sosem széles körben. A tv-n generáciok nőttek fel. Mármint dehogyis a tv-n..egyszerűen úgy,hogy be volt kapcsolva és háttérzajnak ment. A babák eleve alig figyelnek rá. 2-3 év az semmi, a gyereknevelés utána kezdődik igazán,akkor milyen kifogást fogsz kitalálni? A baba kb le se szarja a tvt,az ovis gyerek már kinyörög érte. A férjednek tetszik,hogy nem dolgozol semmit a hülye kifogásokra hivatkozva?
2023. júl. 13. 12:12
 55/65 anonim ***** válasza:
80%
Hát arra könnyű lesz kifogást találnom, hogy miért ne ültessem a gyereket a tv elé ahelyett h foglalkozzak vele :D
2023. júl. 13. 12:39
 56/65 anonim ***** válasza:
0%
Ha egész nap szórakoztatsz egy kisgyereket,tudatosan lemondva mindenről,ami megkönnyíthetné,az már rég probléma. De persze egy kisgyerekre könnyű rákenni,hogy nincs időd miatta semmi másra. Majd akkor oszd az észt,ha felneveltél egy gyereket, nem pedig egy kis semmi 2 éves mellett lustizol.
2023. júl. 13. 13:11
 57/65 anonim ***** válasza:
100%
56, mindent meg tudok csinálni a 3 és fél éves gyerekem mellett, nulla TV-vel. Akkor most én szuperanya vagyok, vagy mi?:D eddig is ment, babakorában, dackorszakban, mindig. Nem kell a tévé, tudok főzni, takarítani, mosni, sőt, az elmúlt másfél hónapban elolvastam 6000 oldalnyi könyvet...
2023. júl. 13. 13:16
 58/65 anonim ***** válasza:
0%

Nem rólad beszélünk akkor. Hanem arról,aki mártírkodik, vagy arról,aki nem bír ki úgy 12 órát az életében,hogy ne említse meg minimum 5x,hogy náluk aztán nincs tv (járóka,tápszer,telefon,édesség..bármivel behelyettesithetö). Ez kb. annyira idegesítő, mint amikor van egy vegán ismerösöd, aki minden nap minden órájában utalást tesz rá,hogy ő vegán.

Illetve még így iskolás gyerek anyukájaként megjegyzem,hogy pont az ilyenek gyerekei lesznek a legidegesítőbbek. Az ilyen "nálunk aztán nincs (tetszőleges valami)" szülők már hatalmas red flagek, a gyerek meg általában bolond.

2023. júl. 13. 13:28
 59/65 anonim ***** válasza:
100%

De itt most nem csak random idejöttünk beszólogatni, hanem konkrétan ez volt a kérdés h hogyan csináljuk :D

Én megmondom őszintén h sehogy, mert az én kislányom mellett sajnos nem lehet sütni/főzni, meg ilyesmi.

De majd lesz idő, amikor fogok tudni, addig meg megoldjuk máshogy az életet.

2023. júl. 13. 13:36
 60/65 anonim ***** válasza:
0%
Én leírtam,hogy beraktam egy járókába,bekapcsoltam a tévét,és így csináltam. Olyan nincs,hogy "nem lehet" valamit csinálni. De persze én sem csak ezt csináltam,hanem: játszószőnyegre raktam, vagy kibéleltem egy felfújható medencét takaróval és beletettem abba. Labdamedencet is kapott egész kicsinek. A tv-ben pedig sokszor zene ment vagy hangjáték,kép nélküli mese a youtuberól. És elvolt nagyon szépen. Mikor üvöltött,akkor sem az volt a reakcióm,hogy felveszem és magamra kötözöm és sírok,hogy jaj nem tudok mit csinálni. De az első időszakot leszámitva alig üvöltött, és aztán is szépen önállóan játszó gyerek lett.
2023. júl. 13. 13:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!