Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor a szemszín genetika...

Most akkor a szemszín genetika, vagy nem?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy a szemszínt a szülők, nagyszülők szemszíne határozza meg.

Láttam táblázatokat, kalkulátorokat.

Ezek alapján a lányunké nem jött be😅

Nekem kék szemem van, férjemé zöld. Lányunknak 0% eséllyel barna lett.

Anyukámnak zöld, apukámnak kék.

Anyai nagyszüleimnek zöld, apai nagyszüleimnak kék-zöld

Anyósnak és apósnak is zöld

Férjem anyai nagyszüleié szintén zöld, apai nagyszüleié, ezt csak elmondás alapján tudjuk, kék és zöldeskék.

Szóval ez a barna honnan jön, jó kérdés.

Igazából lényegtelen, jól áll neki, csak ez az elmelet alapján lehetetlen.

(A nem a férjem a gyerek apja, vagy a szülöknél volt megcsalás kizárt, ilyen kommenteket nem is kérek)

2023. jún. 25. 10:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
54%

Volt egy kolléganőm, akinek barna szeme volt, addig, amíg valaki fel nem bosszantotta, mert olyankor meg zöld.

Amikor ezt észrevettem, nevetve közölte, hogy igen, ez neki ilyen és kész, ha tágul a pupillája, kizöldül a szeme.

2023. jún. 26. 11:15
 22/22 anonim ***** válasza:
76%
Leginkább genetika, de közre játszik az is hogy mennyi pigment van a testében. (a hormon ami meghatározza a szemünk, a hajunk és a bőrünk színét.) lehet hogy neki több van a szemében mint nektek. De lehet hogy csak a felmenőitök között volt valaki barna szemű.
2023. jún. 27. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!