Tényleg igaz, hogy 2 % embernek van csak zöld szeme? Ha így van, akkor miért ismerek rengeteg zöld szemű embert (köztük én is)?
Szerintem ez kamu adat. Nekem is zöld szemem van, de tök átlag alatti a külsőm, szóval nem hiszem, hogy ez olyan egyediségre utaló dolog lenne.
A világosabb haj és szemszín jóformán csak Európára jellemző. Annak is inkápp csak az északi részére. A világ népességét meg nem csak mi adjuk.
Ha meg már ismersz valakit, akinek zöld, s ismered a rokonait is, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy nekük is zöld, mint egy radom embernek. Még ha csak sokadik unokatestvérek, akkor is.
Fun fact, hogy egy kicsit művelődj az emberek változatossága tekintetében:
Sötét bőrszín, szőke hajjal (más a genetikai háttere, mint az európai szőke hajnak) (Solomon Islanders)
Kínaiak kék szemmel és/vagy szőke hajjal (európából származnak a gének)(Liqian people)
Amúgy a 4 nagyrassz közül haj és szemszínileg az europid a legváltozatosabb.
szerintem van az több is mint 20%
A cégnél 13-an dolgozunk és 4-en vagyunk zöld-szeműek.
Most végiggondolva az egyik szomszédom is az.
De mindegy is, jóval több a zöld szemű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!