Tényleg igaz, hogy 2 % embernek van csak zöld szeme? Ha így van, akkor miért ismerek rengeteg zöld szemű embert (köztük én is)?
Szerintem ez kamu adat. Nekem is zöld szemem van, de tök átlag alatti a külsőm, szóval nem hiszem, hogy ez olyan egyediségre utaló dolog lenne.
A statisztikába az egész Föld népessége beleszámít.
Emellett nem mindig egyértelműen meghatározható a szemszín. A kék szem is tud bizonyos megvilágításban zöldesnek látszani. Aztán ott van a gyakoribb "hazel" vagy mogyoró szín, ami zöldes barna, de egyedileg eltérő a zöld és a barna szín aránya, valamint nagyban függ a fény viszonyoktól.
Egyszer ismerkedésnél azt írta nekem valaki, hogy zöld szemű, aztán küldött magáról képet, teljesen barnának látszott a képen a szeme. Ok, kamuzhatott is, de sokszor a színészek különböző adatlapjain is különböző szemszín van beírva.
2%-ban a tiszta zöldre gondolnak, és tiszta zöld - de bármilyen tiszta szemszín bromi ritka.
Apámnak tiszta kék, de az enyém pl már zöldes-szürkéskék. A barátomé zöldesbarna, egyik barátnőmé is kívül zöld, de belül barnább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!