Ha ott tartana a biotechnológia és legális lenne, akkor megválasztanátok a gyereketek nemét, hajszínét, szemszínét, és egyéb tulajdonságait vagy nem? Miért?
Azt válaszoltam, hogy nem élnék, de ha tudnám hogy egy olyan genetikai traittel születne ami nehézséget okoz, akkor lehet meggondolnám.
De nekem ez nagyon unszimpatikus hogy tökéletes embereket akarnának gyártani. 😄
Nem. Nekem már az is kicsapja a biztosítékot, hogy mennyire gyakorivá vált a műcici, a töltött száj, a Joker áll, a plasztikázott orr, botox, stb. És nemcsak az idősebbek körében, láttam huszonéves kislányt teletankolt fejjel.
Szerintem nagyon beteg a világ így is, nem tartom jónak hogy egyáltalán elméleti szinten felmerülnek ilyen célból szerkesztések.
Csak akkor élnék ezzel a lehetőséggel,ha beteg lenne a baba és ezzel lehetne gyógyítani.
A külső adottságokon én nem változtatnék, kérdés hogy a jelenleg nem szűrhető betegségeket ki lehet e xelni ezzel a lehetőséggel.
Vagy pl későbbi rák kialakulását lehetne vele szabályozni, autizmus, csökkent szemlátás, siketség ilyesmi....
Tehát, a fizikai adottságokon nem hiszem hogy változtatnék, de csak egészséges gyermeket szeretnék, tehát azokkal foglalkoznék inkább
Nem.
Egyébként technológia szintjén bizonyos szintig létezik a dolog, mármint változtatni nem tudnak rajta, de szűrni igen.
Lombiknál van egy olyan eljárás, amivel az embrió 8 sejtes állapotában egy sejtet kivesznek, hogy megállapítsák egészséges-e az embrió. Csak akkor ültetik be, ha normál kromoszóma készlettel rendelkezik. Ilyenkor azt is meg tudják (pontosabban megtudnák) mondani, hogy milyen nemű, de Európában ennek a megállapítása/közlése mindenhol tilos.
Ha lenne ilyen, ha lett volna,mikor teherbe estem, úgy változtattam volna meg a születendő gyermekemet,hogy egészséges legyen.
A kinézetét nem,mert így is gyönyörű :).
Nem!
Annyira kiváncsian vártam, hogy fog kinézni a gyermekem! Kire hasonlít majd a családból?
Többek között, ezt az élményt sem hagytam volna ki.
Nem
Kinézetét, nemét nem buheráltatnám. Gyönyörű kis "mixünk" mindkét gyerekünk.
Az egészségét viszont szívesen megtettem volna. Egyikük autista (nem volt a családban), másikuknak a szeme nagyon rossz (ezt se tudom, honnan jött).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!