Ha anyuka felől kék mindenkinek a szeme és apuka felől mindenkinek barna, milyen színt fog örökölni a kislány?
Nálunk pont ez a helyzet.
A nagyobbik lányom barna szemű lett, a kisebbik gyönyörű kék :)
Most kiváncsi vagyok a fiamnak milyen lesz :)
Nálunk az egész családnak barna. Anya, apa, nővérem, nővérem fiai, nagyszüleim. Nekem mégis kék lett😀
Apukámnak 4 testvére van az egyiknek azt hiszem kék szeme van, mindenki másnak barna. Őt sajnos nem ismertem, kicsi voltam mikor meghalt. Ezen kívül apukám mamája volt kék szemű. Szóval nem hogy befolyásolni még megtippelni sem nagyon lehet. Az én fiamnak barna szeme van, mint az apjának. Mostani párom szőke haj kék szem 😀 de még így sem tudom kék lesz-e a közös gyerekünk szeme, mert nekem hiába kék de az egész családom ugye barna...
Nem tudom, hogy akarod ezt befolyasolni, de nem nem lehet.
Nalunk nekem kék a szemem, ferjemnek barna es 4 gyerekbol 3 kek szemu, egy barna. Sot a 3 kékszemű szoke is, a kis barnaszemum meg barnas voroses haju.(Bar mar kezd világosodni a haja, lehet ő os szoke lesz)
Mindkettőre van esély. Nálunk a férjem barna szemű, a szülei is barnák, bár hordozza az allélt a kék szemszínhez, mert 2 nagypapája is kékszemű. Nekem kék a szemem színe, apukámtól örököltem, anyukám barna szemű és egyáltalán több a barna nálunk is, mint a kék. A kisfiam kékszemű lett.
Nem lehet befolyásolni a szemszínt, de ha már itt tartunk a befolyásol ige nem elválasztandó, olyan, mint a fellebbezés.
Befolyásolni sehogy sem tudod.
Elméletben a "barna szem gén" a domináns. Nálunk a családban is így lett, barna lett az összes gyerek szeme. De van példa az ellenkezőjére is.
Nálunk ugyanez a képlet - három kék szemű gyerekünk lett.
Befolyásolni nem lehet, de miért is kéne?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!