Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire illik/kell idegen...

Mennyire illik/kell idegen gyerekeket is megkínálni a te gyerekednek adott rágcsával a játszótéren?

Figyelt kérdés
2023. jún. 19. 17:39
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
88%
39, hát tévedsz. Soha nem engedtem a lányomnak, hogy fizetés és a bolt elhagyása előtt bármit megkezdjen. És játszóra sem viszek enni. Sőt, a baba-mama klubba sem vittem soha kaját, pedig ott mindenki úgy ül le, hogy nyitja a pufit, egyszerűen nem értem, miért nem lehet kettő kikurt órát zabálás nélkül kibírni. Már van annyira értelmes a lányom, hogy mondtam neki, hogy ne egyen azokból semmit, mert különben nem megyünk. Előtte reggelizett, ott semmit nem evett, hanem játszott, aztán otthon ebédelt. És nem gondolom, hogy ezek olyan hatalmas kérések lennének mondjuk egy hároméves felé, a gyerek nem hülye, hanem csak akaratos. Mi sosem váltunk ki tízórait meg uzsit rágcsával, csak utána kap. Ahogy szoktatod a gyereket,az lesz neki a normális, csak mondom.
2023. jún. 20. 19:58
 42/58 anonim ***** válasza:
88%

"Nekem pont a játszótéren nasiztatókkal van ilyen tapasztalatom."

Aláírom. Ugyanez a tapasztalatom. Aki a boltban sem érzi problémásnak a gyerek etetését, bizony közülük kerül ki az, aki a játszótéren se állja meg.

Aztán csodálkozik azon is, hogy csupa retek a babakocsi, amit használnak, a miénk megy hogy lehet makulátlan... 🤦

2023. jún. 20. 20:27
 43/58 anonim ***** válasza:
32%

Én bevállalom. Nem tudom melyik volt a válaszom, írtam, hogy tegyünk különbséget állandóan nasiztató és diszkréten uzsiztató anyukák között. Nem mindig lehet kiszámolni.

13 hónapos a gyerekem és egyszer már előfordult, hogy az Auchanban kapott egy kiflicsücsköt, hogy eltudjuk intézni a bevásárlást. Mellesleg a bevásárlókocsiban ülve, amire rá volt húzva a frissen mosott bevásárlókocsi huzat. Van ilyen.

2023. jún. 20. 20:38
 44/58 anonim ***** válasza:
67%

Boltban zéró tolerancia van kajára, sorban sem fogadjuk el, hogy előre engedjenek csak a gyerek miatt. Vannak szabályok, amiket meg kell tanulni, és bár köszönjük a figyelmességet, de nem.

Viszont ha mozgás hatására a fényevő gyerekem véletlenül megéhezik a játszótéren, akkor nem fogok hazasétálni vele, mert sajnos messze van. Akkor kézmosás, leül és megeszi. Akkor is, ha a másik anya csúnyán néz. Ha a gyereke kér, előbb az anyja engedje meg, hogy megkínáljam, különben nem kap. Ha nem, akkor nem. Mi ettől nem hagyjuk abba az uzsonnát. Ez is egy tanulási folyamat, némelyik meg dühöngőnek használja játszóteret, artikulálatlanul üvölt, és engem meg az zavar, az enyémnek meg azt nem lehet. Mégsem mondja meg nekik senki, hogy húzzanak a csába.

Volt konkrétan olyan eset, hogy a kislány, nem totyogó, hanem 4 év körüli, odajött, "ADJÁL NEKEM IS OLYAAT!" és tépte volna ki a kezéből az enyémnek. Hát, na. Biztos, hogy nem. Aztán még az anyja sertődött meg, hogy megmondtam neki, hogy ez csúnya volt, ilyet mi nem engedünk meg magunkkal szemben. Ez is mi a fsz volt, ugye.

Elhiszem, hogy mindenkinek a sajátja a legfontosabb. Elhiszem, hogy neki sem akar kellemetlenséget. De nekem is az enyém. És én meg ugyanúgy leszrom más kínját, ahogy más is az enyémet. Nem fogok más heptikáihoz alkalmazkodni a végtelenségig. Az, hogy mit viszek és mit nem, az én döntésem, az én kompetenciám felmérni a mi helyzetünket és amúgy is, kvára ne szóljon bele senki. Nekem sem felemelő érzés őket nézni.

2023. jún. 20. 21:41
 45/58 anonim ***** válasza:
69%
Ennyi erővel sehol se lehessen enni, parkban, parkolóban, vonaton, hosszú busz úton, utcán bárhol, mert jajj szegény másik gyerek megkívánja.
2023. jún. 20. 21:45
 46/58 anonim ***** válasza:
24%

Jaa, és szolidan szoptatni is fogom a kisebbet, amíg a nagy játszik.

Támadás 3... 2... 1...

🍿

2023. jún. 20. 22:16
 47/58 anonim ***** válasza:
67%
Nekem tökre nem életszerű, hogy a gyerek kibírjon ennyi ideig kaja nélkül. Mire otthon eszik (ha egyáltalán van kedve reggelizni, mert van, hogy nincsen), elpakolunk, felöltözünk, elindulunk, odaérünk, eltelik simán egy óra. Ott 2 órát eltöltünk (persze lehet ennél kevesebbet is, de az átlag azért ez). Eltelt 3 óra. Mire hazaérünk tök kiszívja a levegő, a hazaút van vagy 20 perc, még akkor kézmosás, előkészíteni az ennivalót (ebédet megmelegíteni, vagy vacsorához megkenni a kenyeret, zöldséget vágni) stb. Ez még fél óra hazaéréssel együtt. Eltelt 3,5 óra, a gyerekem farkaséhes, tombol, türelmetlen. Ehhez képest ha a játszótéren az egyik padon félreülve eszik egy almát vagy pár szem kekszet, rendben hazaérünk és nem tajtékzik. Persze nem kell a homokozóban enni, meg csúszás közben, de én kitartok amellett, hogy nyugodtan mindenki etesse meg a gyerekét, amikor ő éhes. Senki nincs gépből.
2023. jún. 20. 22:26
 48/58 anonim ***** válasza:
83%
A boltban evést viszont én sem engedem, ott amúgy se töltünk el fél óránál többet.
2023. jún. 20. 22:27
 49/58 anonim ***** válasza:
21%
Nyilván, egy anonim oldalon mindenki tökéletes. :D
2023. jún. 21. 09:56
 50/58 anonim ***** válasza:
13%

Mi eszünk a játszón, és biztosan nem adnék neki boltban semmit, azt takarítani kell, pláne ha ki se fizettük, illetve más nem tudhatja, hogy kifizettük-e, egyáltalán nem ugyanaz a kategória. Buszon is figyelünk, hogy ne egyen, max akkor, ha épp rosszul van, olyankor tömegközlekedésen is eszik/iszik azt, ami épp nálam van, vagy ha nincs, amit tudtam venni az aluljáróban. Babakocsink sosem volt egyébként.

Nem is értem egyáltalán az egészet, mi köze van ehhez 2 éves kor alattiaknak? Mit csinál az a játszótéren egyáltalán? 3 éves kortól használható a játékok nagy része(ennek amúgy nagyon örülnék, ha betartanák, ne kelljen kerülgetni totyogót a csúszdánál) és ovist nem rak senki babakocsiba. Majd, ha megnő a gyereked szólj hozzá újra, mikor már normálisan többfélét eszik, nem csak telenyomod péppel otthon.

Babakocsi.. istenem:D Nagyobb gyereknek sokat kell ennie, többet mozog, gyorsabban megéhezik, nem tolod babakocsiban ami egyébként is lényegtelen. Ha nem akarod kezelni a 2 éves hisztijeit, ne vidd olyan helyre, ahol mások vannak, nehogymár te szabd meg, hogy mit és hol egyen a másik gyereke, mert a tiéd majd nyafogni fog, hogy neki is kell, vagy nem figyelsz rá és benyomja/megkínálja valaki. Játszón teljesen normális enni, piknikezni, pont ahogy parkokban is. Szabadtéren van, nem kell utána felsöpörni sem, meg úgy alapvetően nem is koszol. Attól, hogy te leugrasz egy órára mert a baba szunyál délután, mások kint töltenek többet is, azzal a korosztállyal, amelyikre tervezve van a játszótér;)

2023. jún. 21. 10:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!