Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire illik/kell idegen...

Mennyire illik/kell idegen gyerekeket is megkínálni a te gyerekednek adott rágcsával a játszótéren?

Figyelt kérdés
2023. jún. 19. 17:39
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
93%

"Itt van 24 válasz és senki nem írta, hogy azért nem kínálunk meg más gyereket, mert simán lehet étel allergiája és lehet pont olyannal akarják etetni, amit tilos ennie?"

Legalább 4-en írtuk, hogy mielőtt kínálunk megkérdezzük a szülőket. Olvass és értelmezz.

2023. jún. 20. 07:39
 32/58 anonim ***** válasza:
68%

26# Éppen leírod a végén, hogy valahol te is kajarendőr vagy. :D

Nálam is mindig van valami kaja vész esetére és persze innivaló is. De alapvetően kaja után indulunk a játszóra és nem maradunk 1-2 óránál tovább, amit simán kibír a kislányom evés nélkül. Nálunk van 2-3 anyuka, aki simán nasi osztásba kezd kb. amint betette a lábát a játszóra, én ezen vagyok kiakadva. Nyilván amikor 3-4 gyerek ropogtatja a kakaós nápolyit, vagy eszi a csokis kekszet, az én kislányom nyála is összefut. Nem tiltom ezektől, de nem is nassoltatom étkezések között állandóan, már csak azért sem, mert pocakfájás és +1 kakis pelus követi, szóval azért látható jelei vannak, hogy ez neki sem jó, de most ha kínálják mégis melyik legyek? Aki úgy tol ki a gyerekével, hogy letiltja a játszótéri nasizásról pedig epekedik érte, vagy aki úgy, hogy utána hallgatja, hogy "fáj a poci"? És még olyan pici, hogy nem, nem látja az összefüggést hiába mondom el neki minden alkalommal. Ha kijelentem, hogy köszi mi nem kérünk, akkor úgy néznek rám, mint valami véres rongyra, aki szegény gyerekétől minden jót megtagad. Őszintén szólva amikor ez a banda megérkezik, mi kb. akkor megyünk is, megelőzve a nasi körüli kellemetlen helyzeteket.

Azzal nincs bajom, ha valaki hoz olyan ételt, amit nem igazán lehet osztogatni és meguzsiztatja a gyerekét egy félreeső helyen. Az ő dolga, én is számoltam már el magam, ezért van nálam is mindig egy kis elemózsia, amivel kihúzzuk hazáig szükség esetén.

Szóval szerintem érdemes különbséget tenni a direkt nasiztató anyukák és a diszkréten uzsiztató anyukák között.

Nekem a nasiztatóknál néha olyan érzésem van, mintha státusz kérdése lenne ki milyen cuccot hoz le és a halálom, amikor a saját gyereke után is viszi és tukmálja bele, holott szegény csak játszana. Mellette meg fennhangon hírdeti, hogy uzsi után jöttek le... Ezt abszolút nem értem!

2023. jún. 20. 08:48
 33/58 anonim ***** válasza:
100%

#32 nem, azt írom le, hogy a megkérdezésem nélkül cukros szarokkal eteti a gyerekemet. Nem azt, hogy ÚRISTEN MIÉRT ESZNEK EMBEREK A JÁTSZÓTÉREN VILÁGVÉGE ARMAGEDDON, amit az összes többi komment :D

2023. jún. 20. 09:05
 34/58 anonim ***** válasza:
63%

Én írtam a pikniket. Mi 3 játszóra járunk, az egyik a ház mellett van, kb 40nm, oda az ismerőseink járnak, mindig viszünk nekik is valamit, összegyűlünk és együtt játszunk. A másik kettő NAGY játszótér(pl városligeti), de 11. kerben is van hasonló. Nem mászkálnak étellel, szedjük a szemetet, nem koszolnak, odajönnek, esznek elmennek játszani, kezet is törölnek. Nem 1-2 órát vagyunk ott, hanem ott ebédelünk, kimegyünk reggel 9-10 körül és bejövünk 4-5 körül. De van, hogy délelőtt programon vagyunk, kimegyünk délben játszóra enni és ott vannak 4-5 órát.

Az tök hidegen hagy, hogy te ott laksz mellette és csak megfuttatod a gyereked majd benyomja a meleg ebédet 1 óra játszás után, nálunk egész napos program, ha kaját viszünk. Esznek csipszet, gyümölcsöt, szendvicset, csirkefalatokat, salátát, magvakat, meg mikor mit, összefutnak a kis ismerőseikkel és akkor ők is odajönnek, kínálunk. Ez a normális, ahogy isznak is normális mennyiségű folyadékot, esznek is normálisan naponta 5x, illetve én rohadtul örülök, hogy a gyerekem jobban megéhezik mozgásnál szabad levegőn és nyafogás nélkül benyom egy fürt szőlőt, mint mikor ebéd után próbálom belenyomni szerencsétlenbe. Van csipsz meg csoki is, de "rendes" kajából több. Aki meg futtatónak használja a játszót, és azon izél, hogy a gyereke kért ételt mástól, mikor nem figyelt, gondoljon arra, hogy ennyi idő alatt macskaszrt is be tudott volna nyomni a homokozóból, tessék figyelni, ez nem gyerekmegőrző. Ha meg már elég nagy és értelmes, hogy lehessen tanítani, nem fog másoktól kéregetni(amúgy nincs vele bajom), és akkor meg azért nincs problémád. Az enyémek sosem kérnek ételt mástól. Részben mert van nekik, részben mert meg vannak rá tanítva, amíg kicsi volt meg mentem utána/figyeltem minden mozdulatát, hogy ne csináljon semmi szabálytalant. Cserélni szoktak amúgy, különórákon is kínálnak mást(drágább különórákon), mindenkinél van valami és kínálják egymást.

Ha a gyerekem szeretne valami nasit a máséból, megbeszéli velem és ha megengedem kér a másiktól és mi felajánlunk cserébe a miénkből, ha idegen jön a ház melletti játszóhoz. 3-4 évesen már képes volt erre, pedig elég sok dologban le volt maradva másokhoz képest, a ti gyerekeitek miért nem?

2023. jún. 20. 10:05
 35/58 anonim ***** válasza:
77%
34# Nem nézlek ne,minden elismerésem azoknak a szülőknek,akik reggeltől délutánig csak a játszótéren tudnak lenni. :D Nem semmi komolyan. Én mondjuk figyelek ezerrel,mert még nem tudja,hogy neki azt nem szabad és jó lenne ha nem kapna egy anaphylaxiát a játszótéren egy felelőtlen szülőtől,így én figyelek,elmagyarázom,hogy neki sajnos azt nem lehet. Az miért "megfuttatod" a gyereked,hogy kint vagytok 2-3 órát,amit kibír étel nélkül,mint általában mindenki? :D Nem mindenki tud/akar kint lenni reggel 7-től este 8-ig a játszótéren,nekem ez gyerekként se volt igényem,de most a lányomon se látom. Írtam ettől még nem gondollak kevesebbnek,rosszabbnak,csak mi ez a megfuttatod a gyereked. :D
2023. jún. 20. 10:22
 36/58 anonim ***** válasza:
33%

35

Tudod vannak szülök akik inkább a játszón ülnek egésznap a gyerekkel mint hogy foglalkozna velük. Ott csak vannak...

Szerintem botrány a játszón ,ovodai öltözőben,orvosi rendelőben.... evés.

Nekem nem egyszerű munka mellett folyamatosan sütni hogy legyen rágcsája mert allergiás. Én nem futhatok be a boltba egy kekszért. A fiam tisztába van vele hogy ő nem ehet mindent de mégis rosszul esik neki hogy a sok retkes kezű gyerek tömi a fejét a játszón.

2023. jún. 20. 10:43
 37/58 anonim ***** válasza:
57%
36# Amúgy pont tegnap gondolkoztam ezen a játszótéren. :D Konkrétan beültek középre a szülők dumálgatni,iszogatni,eszegetni,a gyerekeik szanaszét. Az egyik a lányomat majdnem lerángatta a hintából és társai,pici gyerekek szanaszét éppen majszoltak valamit a gazból. Szó szerint semmit nem vettek észre,esküszöm csak néztem körbe. Én szóljak komolyan rá más gyerekére,hogy talán nem kéne kirángatni a hintából a lányom? Tisztelet a kivétel,voltak normálisak,de ahova járunk mostanában minden egyes nap ugyanazokat a személyeket,ezt látom csinálni. És ez egyre inkább így lesz. Igazad van,ott tényleg csak vannak,a szülő meg kikapcsolódik közbe gondolom. 35# voltam.
2023. jún. 20. 11:07
 38/58 anonim ***** válasza:
27%
Nem kell mindig zabálni.
2023. jún. 20. 13:31
 39/58 anonim ***** válasza:
19%
Érdekes hogy itt az emberek többsége azon az állásponton van, hogy kibír a gyerek pár órát evés nélkül a játszótéren, de a nyakamat tenném rá, hogy közülük is vannak jópáran, akiknek a gyereke majszolja a kiflicsücsköt a boltban. Pedig az aztán tényleg undorító és felesleges. Rosszabbik eset amikor megbontják neki a csokit, rudit, stb, a pénztáros meg fogja meg a maszatos, nyálas csomagolást amikor lehúzza az olvasón. Persze itt most hirtelen mindenki kivétel lesz, és ezek az emberek csak úgy teremnek a boltokban a semmiből. :)
2023. jún. 20. 19:45
 40/58 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem pont a hozzám hasonlóak (akik szerint nem a játszóra való a kaja) Nem etetik a boltban a gyereket. Lekötjük a figyelmét! Nem berakom a babakocsiba nyomok neki egy kiflit oszt jóvan.Nekem pont a játszótéren nasiztatókkal van ilyen tapasztalatom. Kisváros. Akivel tálalkozom a kisboltban vagy ts-ben és bontja neki a csokit stb azoktól láttam a játszótéren is nassoltatást.
2023. jún. 20. 19:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!