Normális, ha egy 4 éves lány annyit eszik mint egy felnőtt?
A 4 éves lányom majdhogynem többet eszik mint én.
Tegnap pl: reggeli egy tál fahéjas zabkása áfonyával, ebéd egy tál borsóleves, 2 db rántott sajt 2 szedőkanál petrezselymes krumplival és friss salátával, uzsonnára megevett egy túró rudit, egy natúr görögjoghurttal, vacsora 3 virsli egy pur pur zsemlével, uborkával, paprikával, paradicsommal, sajttal, lefekvés előtt még egy kis bögre kakaó
Ma reggeli 2 tükörtojás, egy kiflivel, paprikával, kecskesajttal
Tízóraira egy kis tál tápiókapuding gyümölcsel, ebédre egy tál borsóleves, 1 nagy szelet grill tarja grill zöldséggel, tejfölös ubisalival, délután meg Mekibe mentünk ahol megevett egy halas burgert, egy kis sült krumplit, egy Vitatigris pürét (Happy Meal) majd egy sima fagyit és még vacsorát is biztos kér ma, ezer %
Én pl nem eszek ennyit, a férjem aki 190/88 eszik kb ennyit.
Ez normális lehet? Nem terheli a gyomrát meg? Nyugtassatok meg, hogy más gyerek is eszik ennyit.
Amúgy nem kövér, 107 cm 17 kg, 4.5 éves
1 évesen többet evett a fiam, mint én és olyan messze volt a kövérségtől, mint ide a Hold.
Most 4 éves és továbbra is zabagép, előre "félek", mi lesz ha kamaszodik.
Természetesen teljesen egészséges, 105 cm és 16 kg, úgyhogy még véletlenül sincs elhízva (magasság/súly percentilis 43).
szerintem ennél én is többet eszek, ez egyáltalán nem sok. Egy tányér levessel még áldásos hogy el van a következő étkezésig...
Sokat mozog, rengeteget nő, ilyenkor igényli is a szervezet a sok tápanyagot.
Jó volt olvasni, hogy miket eszik egyébként, úgy tűnik, hogy nem válogatós és te is igyekszel sokfélét adni.
Miért írják ketten is, hogy ebédre csak leves volt?
"ebéd egy tál borsóleves, 2 db rántott sajt 2 szedőkanál petrezselymes krumplival és friss salátával"
Eléggé feketén-fehéren le van írva, hogy volt második is...
Amúgy az én 3 éves lányom is brutál sokat eszik, többet mint a 7 éves bátyja, bár az is tény, hogy ő (mármint a nagy) mostanában fényevő... De még ezzel együtt is rengeteg, férjemmel sokszor csak pislogunk, hogy hogy fér bele ennyi kaja egy ekkora gyerekbe. És ő is 98-99 cm és 14 kg, még a legnagyobb rosszindulattal sem húsos.
Off annó a bölcsiben,jöttek a gondozónők,hogy hú ma de sokat evett a gyerek uzsonnára, egy marék meggyet, és két szelet kenyeret....ebbe az a vicces,hogy nekik a szelet egy negyede a szelet kenyérnek 2,5 évesnek, nem nagy szám annyit enni..tehat az sem mindegy mekkor a tányér a kanál..ezt csak így pluszba gondoltam
Amúgy teljesen rendben van hogy ennyit eszik, kell az energia
Ezt én sem értem, mind a két nap volt másodikféle.
Amúgy tényleg nem válogatós, egyetlen étel sincs, amit nem eszik meg szerencsére; bármit megeszik amit adok neki,így szerencsére ezzel nincs gondunk.
Köszi a válaszokat, amúgy tényleg sokat mozog, ma is 1 órát futóbiciklizett, utána 3 órát rollerezett a kresz parkban+ játszóterezés, utána még 2 órát kint kapált gereblyézett velünk a kertben, meg trambulinozott, egy percre se áll le csak este.
Had egyen ha jól esik neki.
Csak vigyázz a cukorral. Eszik zöldséget is, gyümölcsöt is, ch-t is. Néha a junkfood is belefér. Tökéletesen eszik, nem kell aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!