Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért mondják azt a mostani...

Miért mondják azt a mostani idősek, hogy a mai világban azért vágja földhöz magát a dackorszakos gyerek, mert minden rá van hagyva/nem szabad nevelni mert sérül a lelke?

Figyelt kérdés

Amikor feldob valamilyen bejegyzést a hisztikorszakkal kapcsolatban, szinte mindig odaírják az idősebb emberek, akiknek felnőtt gyerekeik vannak, hogy "ilyet, hogy a dackorszakos gyerek földhöz vágja magát, a mi gyerekeinknek nem engedtük meg!", meg hogy "a mai gyerekeket nem merik nevelni a szülők, illetve határokat szabni nekik, mert félnek, hogy sérül a kis lelke" stb.

Mi a véleményetek erről?

2023. máj. 8. 18:10
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
31%

Az egész magyar társadalom 70-80%-a múltban megrekedt egyszerű emberekből áll, akik még ott tartanak, hogy "jó tett nekünk a pofon".

Mit vársz egy megkeseredett, burokban élő öregembertől? Értelmes idős magyar emberrel még életemben nem találkoztam.

2023. júl. 20. 15:40
 22/23 anonim ***** válasza:
Szóval azt is hagyni kell, hogy kárt tegyen magában? Mert ez a dackorszak? Verje csak a fejét a padlóba, vagy az aszfaltba, csak a kis lelke ne sérüljön? Ez aztán a szülői szeretet...
2023. júl. 20. 16:01
 23/23 anonim ***** válasza:
44%

#22 vagyok. Engem hasonló "elvek" mentén neveltek, bár akkor ezek még nem léteztek, nem voltak Vekerdyhez hasonló pszichológusok. Egyszerűen csak nem akarták, hogy megharagudjak rájuk, inkább nem fegyelmeztek. Ennek eredményeként egy sunyi kölyök, majd egy kezelhetetlen kamasz lett belőlem. Aztán a hiányzó szülői pofonokat a sorstól kaptam meg, nem is keveset. A saját káromon kellett megtanulnom, hogy nem én vagyok a világ közepe.

N

2023. júl. 20. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!