6 éves gyerekem mostanság mindenkit kurváz, hülyéz, gyakran köpköd is. Hogyan tudom leszoktatni róla?Büntetéssel, vagy mondjam el, hogy nem szabad?
Tudja, hogy ez sértés? Megmondják neki, hogy ez egy nagyon csúnya szó, és a nagymamák nagyon szomorúak ha így nevezi őket, mert sértő amit mond.
Ha továbbra is csinálja, akkor kemény büntetés kell, amit tényleg megérez.
Első körben elmagyaraznam neki hogy ez miért helytelen, de ezen ti már tulvagytok.
Ha folytatja és napi szinten ezt nyomja, eleinte leuvoltenem, ha ez sem használ akkor pedig kapna egy maflast (nem erősen), hátha attól magához tér.
Egy füles, és észre is veszi magát. Ha elmagyaráztad neki szépen, akkor itt már nincs mit tenni. Füles+büntetés. Nem szabad rászoknia erre, mi lesz az iskolában? Minden nevelő k+rva lesz, meg h+lye? Tudja mit jelentenek ezek a szavak egyáltalán?
Szabályokat kell lefektetni. Leültök szembesíted a történtekkel, ilyet nem mondunk a másikra, innentől kezdve ha az óvónő jelzi ezt (külön kérd is meg, hogy jelezze neked, mert így lesz következménye), nincs tv, játék, kihajintasz egy játékot/elajándékozzátok. Ha pedig nyíltan előtted teszi ezt büntetés+saller. Ha nem vagy következetes a fejedre nő a gyerek.
"Hogyan tudom leszoktatni róla?Büntetéssel, vagy mondjam el, hogy nem szabad?"
Eddig nem kapott ezekért semmit? Már az első ilyen alkalomnál szigorúan büntetni kellett volna. Ha engem vagy mondjuk anyukámat lekrvázna a gyerekem, akkor az apjától kapná a pofont érte.
Rongyosra beszélheted a szádat, hogy nem szabad, de a leírásból úgyy tűnik nem hat rá. Minimum, hogy legyen következménye, ha hülyéz másokat és a köpködésnek is. Ritka proli dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!