Mit csináljak hogy a lányom 8 éves korára már végre megértse hogy ezt nem szabad?
Kicsi kora óta mondjuk, hogy nem illik mondat közben megszakítani a beszélgetést. Nem illik más szavába vágni.
Ilyen helyzetekre nálunk az vált be, hogy a vállára teszem a kezem. Tudja, hogy észrevettem, figyelek rá, csak befejezem a mondatot. Utána megkérdezem, mit szeretne. Megérti azt, hogy ezt hazafele megbeszéljük. De most picit beszélgetek nénivel. Ilyenkor türelmesen kivárja, ha ugyanúgy a vállán a kezem, vagy simogatom a haját. Megkapja a vágyott figyelmet.
Ha ennek ellenére a szavamba vág, akkor ugyanez, de négyszemközt egyből elmondom, hogy szomorú vagyok, mert udvariatlanul viselkedett.
Szerintem nem kap elég figyelmet a gyereked!
Tapasztalatom szerint, ha a gyerekem megszokja, hogy időnként csak őrá figyelek, csak ővele foglalkozok, másokat hárítok el amiatt, mert ővele foglalkozom, akkor inkább megérti, hogy máskor meg nem ővele foglalkozom, neki kell "kivárnia a sorát".
Ha mindig csak kutyafuttában, valami más tevékenység közben foglalkozol vele; ha nem figyelsz elég sokat az ő kis dolgaira, amiket éppen el akar mesélni; akkor igenis ilyen eszközökkel fog küzdeni a figyelmedért.
Mennyi hasznos hozzászólás! Pl. te vagy a felnőtt, verd meg, lehetne már ennyi esze, stb.
Ez ám a segítség! Ez a baj ezzel a fórummal, hogy csak bírálni tudtok.
Egy értelmes hozzászólás volt, hogy legyen következménye. Egyébként más gond nincs vele? Nekem mindkét gyerekem hiperaktív, figyelemzavaros (na, sok leoltást kapok ám én is, hogy mi mindent csinálok rosszul, főleg gyermektelenektől). Az egyik 8 a másik 10 éves. Gyakorlatilag ha jelen vannak, képtelenség beszélgetni, egymás szavába vágva akarják azonnal elmondani, ami csak eszükbe jut. Iszonyat idegesítő, de sajnos őket még nehezebb erre megtanítani. A fiam már édes, mert ha mondanivalója van, jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!