Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy mondjam el, hogy megértse...

Hogy mondjam el, hogy megértse a 9 éves lányom, hogy nekem is szükségem van kikapcsolódásra?

Figyelt kérdés
Pár barátnőm hívott egy csajos estére, szalonnasütés, grillezés, italozgatás, ott alvással. Semmi "pasis". A lányom nyavalyog, sírdogál, úgy érzem érzelmileg zsarol. Én úgy érzem, mindent megteszek, amit egy anya tehet, a 3 évet tényleg vele töltöttem (GYES), alig szórakoztam, szükségem lenne egy ilyen estére. Volt már ilyen, és akkor is lelkiismeret-furdalást kreált, az anyámmal együtt. Mit tegyek, mit mondjak nekik?
2014. jún. 4. 17:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%
Az, hogy anyád még teszi is alá a lovat végképp felháborító. De alapból is annyi ilyen látok, mikor igazából nem is szülő, hanem a gyerek irányít. Biztos, hogy elmennék és az is biztos, hogy azon felül, hogy elmagyaráznám neki, hogy én elmegyek ide és ide és eddig leszek ott, addig te pedig ezt és ezt fogod csinálni, többet nem tennék. Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát!
2014. jún. 4. 17:27
 2/11 anonim ***** válasza:
42%
Nincs valami régi hobbid ami az alapszemélyiséged része? Ha mondjuk 2 hetente elkezdenél kosarazni járni abba nem köthetnének bele...?
2014. jún. 4. 17:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam a gyerekeimmel megbeszélni, hogy mi lenne, ha elmennék ide vagy oda... Megmondom nekik, hogy anyának programja van! Siet majd haza vagy hozok hazafelé a boltból valami meglepit! ;) Ritkán megyek el én is, engem a nagyszülők szoktak elküldeni már kikapcsolódni! :D Szóval anyukádnak "gratulálok"! Neki elmondhatnád, hogy milyen jól esne egy kis kikapcsolódás a szürke hétköznapokból és kérd meg szépen, hogy a kislányodnak is próbálja ezt elmagyarázni és támogatni téged, ahelyett, hogy ellened fordítja a lányod!
2014. jún. 4. 17:35
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén elmondanám neki, hogy erre mindenkinek szüksége van, megpuszilnám és szép estét kívánnék neki, és elmennék. Anyámat meg félrehívnám és megmondanám neki, hogy törődjön a saját életével, és szálljon ki az enyémből, ha eddig nem volt rá képes, épp ideje! N30
2014. jún. 4. 17:35
 5/11 anonim ***** válasza:
7%
Köszi a lepontozást!
2014. jún. 4. 17:39
 6/11 anonim ***** válasza:
58%
Tévedek, ha arra következtetek, hogy az apa nem él veletek ?
2014. jún. 4. 17:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen a gyerekek az elsők, de nekem is kell néha kikapcsolódás, nálunk nem téma az, hogy ne mehetnék el.

Ha szép szóval nem fogja fel (ennyi idős gyereknek és egy a nagyszülőnek már illene megértenie), akkor lazán bejelenteném, hogy oké, otthon maradok, de akkor a kisasszony mostantól egy szülinapi zsúrra se mehet el, egy barátnős délutánra se mehet, ülünk egymás s...ggében életünk végéig, senki semmilyen szórakozásban nem vehet részt. Mondjuk én elég határozott vagyok, picit más témában, de 4 nap alatt egyetlen hangos szó és veszekedés nélkül elértem, hogy vinnyogva kérjenek bocsánatot. Csak közöltem, ha ők úgy, akkor én is úgy, beszüntettem minden extra igények teljesítését, ami nem tartozik közvetlenül szülők kötelessége közé. Pl. kötelességem a megfelelő táplálék biztosítása az egészséges fejlődésükhöz, de sehol sincs leírva, hogy kötelező lenne fagyit, csokit, nasit vagy hamburgert fizetnem.

2014. jún. 4. 18:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebben ne kérd ki a véleményét,ne a gyerek döntse el,hogy te mit csinálhatsz,én biztosan megbeszélném vele,hogy nagyon csúnya dolog a másikat lelkileg zsarolni,és az is ha önző.
2014. jún. 4. 19:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 hetente szoktam a barátnőimmel elmenni vásárolgatni, és kávézni, ilyenkor fekvésre érek haza. Az én lányom 8 éves, és ilyenkor csak közlöm vele, hogy ma este nem leszek itthon, más dolgom van. Volt, hogy megkérdezte, hogy miért kell nekem örökké a barátnőimmel találkozni. Felvilágosítottam, hogy ő egész nap a barátnőivel lehet, minden hétvégén 1-1 teljes nap szinte valamelyik barátnőjéhez megy, vagy valaki jön hozzá, tehát gyorsan ki lehet számolni, hogy ki barátnőzik többet. Mindenkinek szüksége van kikapcsolódásra, emiatt ne legyen lelkifurdalásod, mert ha ezt észreveszik, akkor még jobban zsarolni fognak érzelmileg. Mond meg, hogy mész és kész. Jó szórakozást! :)
2014. jún. 4. 21:59
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért nehéz ezt kezelni, mert eddig nem jártál el sehova. A múltkor mentem a barátnőmmel teázni (:)) és a lányom sírt, hogy ne menjek satöbbi. Egy darabig vigasztalgattam meg minden, ahogy kell (5 éves), aztán elmondtam, hogy más anyuka: műkörmöshöz, fordászhoz, fintesz-terembe, pilatesre, flabélosra meg kozmetikushoz jár. Én csak fordászhoz, 3 havonta. Engedtessék meg nekem is, hogy kibeszélgessem magam a barátnőmmel, mert ennyi nekem is ját, ezt köteles megérteni, de ha nem tudja belátni, akkor sem engedek ebből. Mert mélyen meg vagyok róla győződve, hogy ez a minimum, ami jár nekem. Ha ezt sugárzod magadból, ellentmondást nem tűrően, akkor be e fogank törődni. Állj ki magadért is, ne oldódj fel teljesen a gyerekben!!!
2014. jún. 5. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!