Hogy mondjam el, hogy megértse a 9 éves lányom, hogy nekem is szükségem van kikapcsolódásra?
Természetesen a gyerekek az elsők, de nekem is kell néha kikapcsolódás, nálunk nem téma az, hogy ne mehetnék el.
Ha szép szóval nem fogja fel (ennyi idős gyereknek és egy a nagyszülőnek már illene megértenie), akkor lazán bejelenteném, hogy oké, otthon maradok, de akkor a kisasszony mostantól egy szülinapi zsúrra se mehet el, egy barátnős délutánra se mehet, ülünk egymás s...ggében életünk végéig, senki semmilyen szórakozásban nem vehet részt. Mondjuk én elég határozott vagyok, picit más témában, de 4 nap alatt egyetlen hangos szó és veszekedés nélkül elértem, hogy vinnyogva kérjenek bocsánatot. Csak közöltem, ha ők úgy, akkor én is úgy, beszüntettem minden extra igények teljesítését, ami nem tartozik közvetlenül szülők kötelessége közé. Pl. kötelességem a megfelelő táplálék biztosítása az egészséges fejlődésükhöz, de sehol sincs leírva, hogy kötelező lenne fagyit, csokit, nasit vagy hamburgert fizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!