Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miket lehet egy 4 éves kisgyer...

Miket lehet egy 4 éves kisgyerekkel alkotni? Kreatív ötletekre lenne szükségem!

Figyelt kérdés
Festés, gyurmázás kimerítve, építős játék nem érdekli.
2013. aug. 2. 08:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyongyfuzes, kavicsfestes, aszfaltkreta
2013. aug. 2. 09:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

fiú vagy lány?

nekem fiam van, enyém imádja ha a lakást egy nagy várossá alakítjuk, ez egy egész napi program :D

felépítjük az autópályákat, vonatokat, legóból, fa kockákból kis várost építünk, kitesszük az összes autót, kinder figurát, tanyát meg ami van. ez így a délelőtt, majd séta, főzés, pihenés, stb. és este ezekkel játszik, játszunk :)

vagy ügyességi pályát építek neki :)

pl. a kisasztala alatt át kell bújni, párnákon át kell ugrálni, kis székeket ki kell kerülni, dobozokba be kell állni, ilyesmi, egy utat építek és lehet menni a szabályok szerint :)

egy nagy dobozt széthajtottam múltkor, ráfektettem a gyereket majd körberajzoltam. utána ő rajzolta be a testrészeit, majd kiszínezte és feltettük a falra pár napig, nagyon tetszett neki, méregette magát, hogy tényleg akkora e :)

közös sütemény sütés. mi múlt héten gombócot főztünk, ő is gyúrta, nyújtotta, barackot tett rá, majd próbálta behajtani, de lehet pogácsa, mézeskalács, linzer, stb :)

könyvkészítés. kitaláltok egy mesét, közben rajzoltok hozzá, majd sorba lehet tenni a lapokat, összefűzni és utána ő meséli el. ez is hosszabb dolog, akár 1-2 órát is el lehet vele tenni.

engedsz a kádba pici vizet, beülteted, beteszed a vízfestéket és az ecseteket és kifestheti a kádat. azért próbáld ki, hogy tutira lejön-e a kádról :D

de én van, hogy csak takarítani beültetem, kap egy fogkefét és szappant és kisúrolja vele a kádat. nem tudom miért imádja, de sokszor ő kéri :D

addig én kitakarítom a wc-t, mosdót, felmosok, jó kis szabad fél óra ;)

kint gyűjtötök virágokat, leveleket, bogyókat és abból is alkothattok, felragaszthatjátok.

vagy színes papírokat vágatsz vele, majd 3 felé hajtasz egy vastagabb papírt és arra felragasztja, pénztárca lesz belőle :)

2013. aug. 2. 09:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Ennyi időssel szinte mindet lehet, szerintem:

- sütés, főzés (torták díszítése, keverés, gyúrás)

- kavics festés

- kertben ültetés (ha más nem akkor babot ültessetek vattába)

- fénykép keret készítése (natúr fa keretre bármit ragasztani kagyló, homok, gyöngy, tészta, lencse, rizs stb.)

- gyöngy fűzés, gyöngy figurák

- fogkefét kevés temperába mártani és azzal fröcskölni körbe egy formát

- kéz és láb lenyomatok

- pólóra, terítőre textil tollal, textil festékkel festeni

- batikolni

- virágcserépre ragasztani (fonalat, lencsét, rizst, gyöngyöt, kagylót, színes papírt , üveg mozaikot, flakon kupakot)

- nemezelni (pl. nemez labda)

- színes papírból kivágott mozaik készítése

- wc papír gurigából építeni, tolltartót készíteni, kisautót készíteni

- szélpörgőt vagy szélforgót készíteni

- nyomdázni

- hó pihe szerűen papírból vágni

- papírból sormintát vágni

- fonalbabát készíteni

- autópályát rajzolni egy nagy karton lapra

- befőttes üvegbe soronként mindenfélét szórni (mák, kavics, gyöngy, kukorica, rizs, színes homok)

- hajtogatni, teás tasakból hajtogatni

- öt körbe rajzolni és utána kiszínezni

- gipsz figurát készíteni, kifesteni

- hangszereket készíteni (konzerv dobozba, gyufás dobozba, orvosi dobozba , lufiba különböző apróságot tenni) elfogyott fólia tekercsből két végét leragasztva szintén hangszert, cipős dobozra befőttes gumit erősítve "gitárt" , margarinos dobozra sütőpapírt erősítve "dobot"

- szövőszék készítés fa vagy erős papír dobozból

- szalvéta technikával kidekorálni bármit

- fakanál baba (maci, napocska, malac, elefánt)

[link]

[link]

[link]

2013. aug. 2. 09:30
 4/4 anonim ***** válasza:
De jó, én épp 3 évesnek keresek ötleteket.. :)
2014. febr. 8. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!