Nem hajlandó semmilyen húst megenni a lányom. Lehet ettől valami baja? 3 éves
Amennyiben figyelsz, hogy mással bevihesse a kellő fehérjét és vasat (ez a két legjobb tulajdonsága a húsnak, hogy ezekben gazdag), akkor semmi gond.
Kínáld mindig, de lenyomni a torkán úgyse vezet jóra.
Dehogy baj, rengeteg a vegetarianus gyerek :)
A szervezet mindig jelez, most valamiert nem kivanja.
Nekem se eszi a 3 évesem. Régen jól ette, aztán már csak csirkét evett (általában az is volt itthon így) aztán szinte már csak a virsli ment, esetleg bolognai és fasirt, már most ezek sem.
A tojást se fogadja el, diétázni kellett rá nyár elejéig, azóta nem szerette meg.
Sajtot és tejfölt képes lenne folyamatosan enni, ezeket megszerette, nyár vége óta eszik tejesen.
A vas miatt aggódom, igyekszek vasban gazdag zöldségekkel etetni de azoknak nem olyan jó a felszívódása, mint az állati eredetűnek. Figyelem a gyereket, ha sápadt lenne majd elviszem orvoshoz, torkán lenyomni úgyse tudom a húst. Amúgy meg szoktam kínálni azért. Ő meg otthagyja..
Kisfiam sem egy nagy húsrajongó újabban.
Vannak napok, amikor szépen eszi, de általában csak pár falatot, és inkább a köretet/főzeléket részesíti előnyben.
Virslit eszik, de csak úgy, ha ketchupba márthatja, mert "hálistennek" így látta az apjától... :D Ezért azt elég ritkán kap.
Ne aggódj ezen túlságosan, kapjon elég fehérjét másból, aztán lehet, hogy pár hét vagy hónap múlva pont a húst fogja tömni. Náluk ez még sűrűn változhat... Kisfiam pár hónapja még utált mindent, ami túrós, most meg a napokban anyósomnál kétpofára ette a házi túrós batyut. El sem akartam hinni.
2,5 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!