Mennyi idős korára tudja megtanulni egy gyerek, hogy ne nyúljon a kutyához?
8 éves kutyánk sajnos harapós..
Ha nem próbálják megsimogatni, nem harap, de nem lehet hozzányúlni.
Akit elfogad, azt onnantól imádja, szót fogad neki és sírva örömködve üdvözli.
De a gyerekeket utálja, soha nem szeretett meg egy gyereket sem.
És... lett egy babánk.
Nyilván csak azért mert jön a baba, nem szabadulunk meg a 8 éves kutyától. + amíg nem volt képes a helyváltoztatásra, addig szerette a kutya, rendesen az volt a "baj", hogy folyton nyalogatta a babát.
De már totyog a kicsi és ez nem tetszik a kutyának.
Ha a bébi nem nyúlna hozzá, nem lenne baj, de persze 1 évesen ezt még nem tudja.
Visszük majd trénerhez, le van beszélve, hátha tud valamit segíteni.
De a kérdésem a gyermek felől lenne, hogy mennyi idősen lehet megtanítani arra, hogy ne nyúljon a kutyához?
Persze nem úgy értem, hogy kettesben maradnának felügyelet nélkül.
Köszi!
Ugye tudod, hogy egy dackorszakos gyerek jó sokáig élvezi, ha mást csinál, mint amit a szülő mond? Ha kistesója lesz, akkor meg főleg bármi előfordulhat, hogy felhívja magára a figyelmet.
Szerintem nagyon sürgősen választanod kéne, hogy mit szeretnél. Továbbra is a kutyát, vagy hogy a gyereked biztonságban legyen.
Én is azt gondolom hogyha választani kell a gyerek vagy a kutya között, akkor a gyerek.
Nekem is van kutyám, és volt is. Egy nagyon szelíd, jámbor menhelyes kutyusom volt, aki nagyon hálás volt, hogy befogadtuk. A védőnő ennek ellenére azt mondta pateroljuk el a háztól, mert bármi történhet. Nem pateroltuk el, mert tudtam, hogy ez a kutya nem olyan. Konkrétan az állatidomár azt mondta tanítsuk be terápiás kutyának, olyan jámbor, és türelmes. Ha a gyerek nagyon nyúzta, inkább elvonult, de soha oda nem kapott.
Ha nem bízol a kutyában, akkor ne kockáztass. A gyerek az gyerek, ahogy előttem is írták, akár meg is botolhat, bármi lehet, nem tudod neki megtanítani.
12. A mi kutyánk is ilyen, be is vettèk volna terápiás kutya képzésbe, de terhes lettem újra és most már idős.
Ehhez a helyzethez nem egy sima kutyasuli kellene, hanem nagyon profi kiképző véleménye és tanacsa háznál.
A kutyát meg kell rá tanítani, hogy a gyerek fölötte van a rangsorban. Szerintem nem lehetetlen, de sose lesz veszélytelen a helyzet.
Szájkosár addig megoldás lehet.
A mi kutyánk a 4 éves lányomat már láthatóan a gazdái közé sorolja, a 2 éves fiam is efféle halad nála. 3-4 éves már viszonylag megbízható, de addig is bármi is lehet, véletlen baleset is.
Vannak gyogyszerek, amivel lehet kontrollalni a demencias kutyat, pl. Gabapentin. Receptkoteles, az embereknek felirt gabapentin nem jo.
Van egy masik is, most nem jut eszembe a neve, nekunk az nem valt be, a mienk a gabapentinnel valt kezelhetove. Alapvetoen ez egy fajdalomcsillapito, a mellekhatasa az, hogy enyhen nyugtat. A mienk 12 eves, hasonloan reagalt, ha valaki megerintette, ez teljesen eltunt.
Én már ott kiakadtam, hogy harapós kutyát társasházban tartasz.
AZ elején azt gondoltam, valami nagy falusi udvarban lakik a kutya és őrzésre használjátok.
Kérdező, csak idő kérdése, hogy a gyereked összeharapdálva kórházba kerüljön, ti meg a rendőrségre. És teljesen jogosan! Akinek ilyen helyzetben összeharapdálja a saját kutyája a saját gyerekét, azt letöltendő börtönre ítélném!
Kérdező, elmebetegek vagytok, ha a kutyának nem találtok surgosen masik otthont...azt akarod, hogy minden nap rettegned kelljen,mikor lesz baj? Vagy hogy a gyereknek kelljen felnie a kutyatol es megis egy fedel alatt elni vele?
Borzaszto felelotlen gondolkodas es kiskoru veszelyeztetese amit csinaltok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!