Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg orvoshoz kellene...

Tényleg orvoshoz kellene vinnem a gyereket?

Figyelt kérdés

Kislányom 5 éves lesz, szüleim nagyon elkényeztetik, egyre hisztisebb. Mi azért nem engedünk mindent meg, és elmagyarázzuk szépen hogy megértse. Múltkor anyukám úgy volt, hogy elviszi délután, elég nyűgösen kelt fel reggel, mondta, hogy nem akar mamához menni. Mégiscsak bejött anyukám, meglátta a gyerek, elkezdett sírni, hogy nem akar menni. Anyukám hazament. Majd letettem aludni, jól kialudta magát, aztán már teljesen nyugodt lett, mondta hogy mégiscsak szeretne menni, de fáradt volt. Front is volt.

Aztán ma a városba találkoztunk a szüleimmel, anyukám a tömegből hirtelen kiugrott a gyerek elé, aki úgy megijedt, hogy elkezdett sírni, el akart szaladni. Bújt bele utána az apjába. Tényleg nagyon megijedt, megviselte.

Mondta itthon hogy nagyon megijedt, hogy mama oda ugrott elé a semmiből..

Aztán persze a szüleim sértődtek meg és elmentek haza.

Óvodába semmi gond nincs vele soha, dicsérik az óvónők, szót fogad, szépen beszél, értelmes.

Itthon néha hisztizik de megbeszéljük vele utána már minden ok.

Na most meg anyukám kitalálta hogy vigyem el a gyereket az orvoshoz, mert félelmetes amit művel, meg beszéljek az óvónőkkel erről.

Most valóban szükséges elvinni orvoshoz mit gondoltok? Ok kicsit akaratos néha, de másokkal nem viselkedik így csak anyukámmal.

2023. ápr. 2. 17:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Hetente legalább 2x találkozik velük.

Most ez váratlanul érte.

Utána anyukámék megsértődtek és elmentek haza.

2023. ápr. 2. 17:33
 12/20 anonim ***** válasza:
81%
Tekintve, hogy anyudèk elmentek, nekem nem az jött le, hogy megnyugodott. Ezért írtam, hogy azt már nem tartom normálisnak. Ráadásul még otthon is felhozta a témát, hogy mennyire megijedt. Mintha traumakènt élte volna meg. De nem értem minek kérdezed, ha nem fogadod el a választ.
2023. ápr. 2. 17:38
 13/20 anonim ***** válasza:
48%
mindegy lenne honnan ugrik elő bármelyik nagyszülő, a reakció egy nagy visítással a nyakába ugrás lenne...
2023. ápr. 2. 17:41
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem ő hozta fel, mi kérdeztük meg már itthon nyugodt körülmények között, hogy mi is volt a baj....
2023. ápr. 2. 17:42
 15/20 anonim ***** válasza:
68%
Ha neked nem felel meg az a válasz, hogy szerintem nem normális, akkor minek írsz ki kérdést? Azért, hogy mindenki ideirja, hogy igen normális? Az én 5 éves lányommal is vannak gondok. De azért ilyen nincsen. Mi a feneert ijedne meg a saját rokonaitol? Nem csecsemő, hanem 5 éves gyerek. Más kérdés, hogy itt pár szóban leírod mi történt, lehet másnak, vagy nekem, nagyobb ijedtsegnek tűnik, mint ahogyan valóban történt. Én egyébként nem vinném sehová, mert nem olyan szintű probléma amivel foglalkoznának érdemben. A lányod egyébként nem akar a nagyszulovel lenni, lehet hiába vesz meg neki mindent, valami gondja van vele. Nálunk nincs olyan, hogy nem akar velük menni, mindig örül, ha elviszik valahova. És ha anyósom kiugrana egy fa mögül nem ijedne meg a lányom.
2023. ápr. 2. 17:44
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

Vannak ijedősebb gyerekek/emberek. Lehet elmélázott, elbambult és csak azt vette észre, hogy valaki a semmiből előtte termett.

Én is mikor valami hirtelen megijeszt, még pár percig remegek mint a kocsonya, pedig elmúltam 30.

Lehet 5 perc múlva már nem lett volna a mamával sem baja, csak a nagyszülők megsértődtek és elhúzták a csíkot inkább.

2023. ápr. 2. 17:50
 17/20 A kérdező kommentje:
Mert nem csak a te véleményedre vagyok kíváncsi bocs, neked sem kötelező válaszolni.
2023. ápr. 2. 17:51
 18/20 A kérdező kommentje:

16.pontosan. Jókedvűen mentünk aztán egyszercsak bumm.

Persze, ha vártak volna még vagy pár percig míg megnyugszik, akkor nem lett vna semmi, de anyám egyből lehülyézte, vigyem orvoshoz, szóljak óvodába stb

2023. ápr. 2. 17:53
 19/20 anonim ***** válasza:
93%
Tényleg nem normális hogy ennyire nem örül a nagymamának és fél tőle,az érdekel inkább miért is van ez,milyen a nagyi mikor egyedül vannak?
2023. ápr. 2. 19:09
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is az lenne, mint 13-asnál: akármilyen váratlanul ugrana eléjük a nagyszülője, a reakciója mindkettőnek az lenne, hogy egy nagy visítással a nyakába ugranának. :-))))

Akármennyire is nem ezt a választ akarod hallani, kérdező: a gyereked nem szeret az anyukáddal/szüleiddel lenni. Mondjuk, ha anyukád a fenti semmiségek alapján azt gondolja, hogy orvoshoz kéne vinned a gyereket, akkor nem is csodálom.

Mert természetesen nem kell sehova sem vinni (legalábbis az általad leírtak alapján).

2023. ápr. 2. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!