Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenki orvoshoz küldi a...

Mindenki orvoshoz küldi a gyerekemet?

Figyelt kérdés
most lett 2 éves a fiam.mindig arról beszélnek,hogya 2-3 évesek hisztisek,dackorszak,mégis anyósom azt mondta vigyem orvoshoz a gyereket mert nem normális hogy igy hisztizik.amugy szereti nagyon.sógornőmhöz mentünk.ő is ezt mondta.sőt még doki is be akarta utalni,mert sirt és kapálózott.előtte kint meg játsztéren többet röhögsél mint más gyerek,meg gagyog hozzájuk,a többi nem,de dokinál fél.többi gyerek nem emlékszika szurira?én még 8 évesen is sirtam.barátnőm is mondta vizsgáltatni kéne,ő neki sok kisgyerekes ismerőse van.ismerősök is mndig meglepődnek ha elkezd hisztizni,hogy mi baja van.(pedig ők már felneeltek 1-2 gyereket)nem ilyen egy 2 éves?bár szerintem nem tudna mit kezdeni vele a doki kivizsgáláson,ugyanugy hisztizne.a megoldás az ovi lesz,ha több inger érné,mert sajnos ninsenek szüleink,egy nagymamája van messze,évente kétszer jön,tőle is fél,barátok lekoptak azóta mióta babánk lett,hiába hivtam őket,nem reagltak,faluban lakunk itt a játszóterek is üresek.régen együtt laktak nagyszülők,voltak testérek.konkrétan semmi inger nem ér minket,boltba nem lehet ele fizetni,utcán mindig fetrengett ,ezt már abbahagyta,de ha nem arra akar menni akkor leül hisztizik,és vinni kell,mert 1 órát is ott bőgne és egyre hangosabban.ha otthon kiabálok vele sak nevet.rászoktam hagyni,de tudom hogy sokszor megölelem ha hisztizik,és ez is baj.de sokáig hipohonder voltam,aztán hogy sok szülő elvesztette a gyerekét,és bennem ne legyen az,hogy egyszer is nem mentem oda hozzá amikor sirt...nálunk sokan meghaltak rákban már 50 évesen,és ilyen lett a felfogásom.talán nem nevelek jól.mi az amiket tennem kéne?csak jövőre lesz ovis,de borzasztó nehéz lesz..
2017. ápr. 19. 01:13
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
85%
A legegyszerűbb az lenne, ha tényleg elvinnéd orvoshoz. Azzal egycsapással kiderülne, hogy mi a probléma, a gyerek, a nevelés, vagy hogy nincs is semmi baja. Így, ha esetleg van valami egyből segítséget is kaptok. Amiatt pedig ne aggódj, hogy mások mit gondolnak, ahogy írtad, a legfontosabb, hogy neki legye jó, és ha rájöttök, hogy mi a baj [ha van] és kezelitek, akkor azzal csak jobb lesz.
2017. ápr. 19. 01:41
 2/32 anonim ***** válasza:
35%

".a megoldás az ovi lesz,ha több inger érné,"

NEM drága!! A megoldás az lenne, ha kezedbe vennéd végre a gyeplőt és megnevelnéd VÉGRE az elcseszett, félrenevelt gyereked!! Mit képzelsz te?! A környezetedben MINDENKI repülő??! Lehet, hogy TE már nem veszed észre, mert ez lett a természetes neked, de a gyerekedre az ÖSSZES ember azt mondja, hogy nem normális amit művel! Kapjál már magadhoz ember!!

Persze tudjuk, hogy a tiéd a legtökéletesebb, nincs szüksége orvosra, aha..

2017. ápr. 19. 02:21
 3/32 anonim ***** válasza:
32%

Ezt a felelőtlen, nevelésre képtelen szülőnek, aki saját maga is nevelésre szorul, és nem kellett volna szaporodnod annyi ésszel, ami neked van. Kimásoltam egy részletet valahonnan, hogy te is értsd a lényeget, hogy mit is ..asztál el! A zanzásított lényeg a legutolsó második félmondatában van!

"Nem neki kéne diktálnia a tempót, hanem neked, te vagy a felnőtt. Vedd fel azt a tempót, amit még tud tartani, és ne hagyd, hogy lassítson. Mondd meg neki, hogy most sietnetek kell, majd legközelebb nézelődtök. Ezt egy 3 éves is fel tudja fogni. Vagy játszátok azt, hogy ki ér előbb oda, vagy ilyesmi :) Nekem ugyan nincs gyerekem, de babysitterként vigyáztam 3 évesekre is, mindig mondtam, hogy haladjunk, mert el kell érni a buszt, annál előbb játszhatunk otthon, meg hogy majd ő nyomhatja meg a gombot a buszon. Máris izgatottabb lett és szívesebben sétált. Sosem az ő tempójukhoz igazodtam(mármint, ha lassítottak volna, nem hagytam), mert úgy soha nem érjük el a buszt, plusz nem a gyerek dolga, hogy irányítson."

Úgyhogy azt ajánlom SOHA többet ne ölelgesd meg, amikor rossz fát tett a tűzre és hisztizik, üvölt, és leveri magát a földre! SOHA!

Te már most is egy mini pszichopatát pátyolgatsz! Amikor büntetés jön, akkor büntetés jön, és nem megöleled helyette!

Ha rosszat tett nem ölelgeted, és nem hagyod rá, mert ezzel azt erősíted benne, hogy továbbra is ezt kell tennie! Kapisi kérdezőcske?!

2017. ápr. 19. 02:49
 4/32 anonim ***** válasza:
41%

jesszusom ezek az intelligens válaszok.

Kérdező, ennél sokkal kevesebbért is pszichiáterhez viszik a gyereket....egy beszélgetést megér a dolog. ha nincs semmi gond megnyugszik mindenki ha meg gond van időben kiderül. az én lanyom egy angyal, de ő lány és tudom hogy afiukkal a dackorszak nehezebb...baratnom gyereke is egy hiszti gép pedig szegeny nagyon ertelmesen és tudatosan neveli. csak a gyermek érzékenyebb mint az átlag. vidd el dokihoz, a batyam ilyen forma volt mint amit irsz, mist 36 évesen maniakus depresszios...baj nem lehet belole ha elviszed. nekem nem ült a lanyom még 10 hónaposanse, mindenki korulottem mondtahogy doki..én meg loktem h én tudom hogy nincs semmi baj blabla aztan a ferjem mondta hogy azert tessék elvinni Allapotfelmerni..na elvittem egy szakemberhez nala 5 perc alatt felült :) szoval vesztenivalod nincs, talán elonyere valik a gyereknek

2017. ápr. 19. 05:44
 5/32 anonim ***** válasza:
78%

A válaszolókat kéne kezelni..

Én is megölelem a gyerekem, szorosan, és mondom neki, hogy most mérges és megértem, hogy szomorú, de haza kell menni, holnap megint kimegyünk, vagy otthon majd rajzolunk vagy sütünk sütit. Kb 2 perc ölelés után lehiggad és normálisan jön.

Nem büntetve kell nevelni, hanem jutalmazva. Szerintem. Persze néha az én gyerekem is kap büntetést, pl elveszem a játékát, vagy nem mehet ide vagy oda, de ezt inkább csak azért, hogy a pillanatnyi idegbajom levezessem.

Azt sehol nem írta a kérdező, hogy az van, amit a gyerek akar, csak azt, hogy kiakad, ha nem az van.

Amíg nem bántja magát, vagy másokat, nem önveszélyes, addig ez a normális kategória szerintem.

Nyugodtan mondd neki, hogy megérted, éreztesd vele, hogy szereted, hogy normális, ha mérges, de olyankor nem kiabálni és csapkodni kell, hanem mondjuk dobbantson a lábával, vagy szorítsa meg a plüssét. Amíg nem az van, amit ő mond, nem tudod elrontani a dolgokat.

Szeretem, mikor a környezet szerint csak a csendes gyerek a jó gyerek. Főleg vidéken.

Az én rokonaimnál falun a kéz és fenékrácsapás a nevelés. Nem is üvölt a gyerek, de rossz nézni, ahogy fél az anyjától. Azt mondják másból nem ért. Persze, hogy nem, mivel 2 éves.

2017. ápr. 19. 06:37
 6/32 anonim ***** válasza:
31%

Ajjj,idejött mindenki a zártosztályról vagy kik válaszolgatnak itt???

" az én lanyom egy angyal, de ő lány és tudom hogy afiukkal a dackorszak nehezebb"

Ok,a te lányod egy angyal...meg van olyan lány,aki nem az. Nem nem függő! Ugyanígy fiúba is van ilyen is,olyan is.

Valamit pedig te rontassz el,rá kéne jönni. A hisztiket máshogy kéne kezelned! Meg tudod különböztetni a problémát a hisztitől??

2017. ápr. 19. 06:44
 7/32 anonim ***** válasza:
44%
Szórakozásból egy gyerek sem hisztizik. Azért csinálja, mert így akarja kezelni a problémát(4éves kor körül) vagy mert máshogy nem tudja kezelni az érzéseit(3 alatt)
2017. ápr. 19. 06:51
 8/32 anonim ***** válasza:
57%
nem azt irtam hogy a kerdezo neveli tudatosan a gyerekét...olvasni tudsz? értelmezni? azt írtan hogy a barátnőm jól és tudatosan neveli, rengeteget olvas a témában és alkalmazza amit olvas, mégis iszonyat hisztis a gyermeke.. arra céloztam hogy a kérdező teljesen mindegy hogy neveli a gyerekét, mert aki hisztis az hisztis.
2017. ápr. 19. 07:19
 9/32 anonim ***** válasza:
23%
igen nem csak a fiuk hisztisek, a lányok kozott is vannak kisordogok:) szuk koromben 5 fiu es 4 lany kisgyereket ismerek kozelebbrol, es az 5 fiu joval hisztisebb. igaz hogy a fius anyukak is erzekenyebb temperamentumak mint mondjuk en vagy a sogornom akiknek a lany gyerekerol szo van...ha a szulo hirtelenebb termeszet, sok esetben a gyermek is az.
2017. ápr. 19. 07:22
 10/32 anonim ***** válasza:
23%
marmint hogy konkretan ennek az 5 fiunaj az anyukaja erzekenyebb. nem altalaban azok.
2017. ápr. 19. 07:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!