Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kotelezo es nem kotelezo...

Kotelezo es nem kotelezo oltasok pro es kontra? Mi kulfoldon elunk pontosabban svajc- genfben gyerekemet elvittem orvoshoz vizsgalatra aki megallapitotta hogy hianyosagok vannak az oltasok teren.

Figyelt kérdés

Tudni kell hogy itt 2evesen is oltanak. Az o javaslata az lenne hogy amiutan beadtuk a kotelezoket kapja be a nem kotelezoket is. Mar meg is irta a receptet a priorixra es az agyhartyagyulladasra. Nem tudom mi tevo legyek?Meg a kotelezoket is nagyon nehezemre esik beadatni feltem a gyerekemet es ugye 2 fele van feltem az oltasoktol hogy nehogy valami mellekhatas legyen de ugyan ugy feltem attol is ha ne tan nem kapja meg nehogy valamit ossze szedjen foleg hogy itt annyi fele nepseg el.

Azt hogy mit javasol az orvos lehet cafolni es elfogadni...felmerul a kerdes hogy valoban a mi javunkat akarja vagy pedig a sajat hasznat nezi es ha megkerdeznem hogy valalna.e feleloseget azert hogy a vakcina nem tesz kart a gyerekben biztos a valasz az lenne hogy nem

2013. máj. 10. 10:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy elkapja vmelyik betegséget és baja lesz belőle, mint annak, hogy az oltástól bármi baja lesz.
2013. máj. 10. 11:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Koszonom valaszod
2013. máj. 10. 11:15
 3/14 anonim ***** válasza:
70%
En Szlovákiában élek és itt is oltanak 2 éves korban. Utána kiírta a doktorno a receptet a sárgaságra (pontosan a nevét nem tudom már). Minden kotelezo oltást beadattunk, meg sem fordult a fejunkben, hogy ne kapja meg. Még azokat is beadattuk, amit kifejezetten ajánlott pl. a rota vírusra
2013. máj. 10. 11:24
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
Senki nem tud érte 100%-ig felelősséget vállalni hogy a gyerekednek nem lesz baja az oltástól. Ahogy azért sem, hogy nem esik-e a fejére egy tégla, vagy nem fullad-e meg egy kiflidarabtól amit te adsz a kezébe, vagy nem hal-e meg a nurofen szirup okozta mellékhatásoktól pl. Ezek közül a gyógyszer-oltás mellékhatásnak a legkissebb a valószínüsége. Hála a védőoltásoknak a mai anyukák lassan kezdik elfelejteni milyen is lehetett a difftériás, tetanuszos, agyhártyagyulladásos gyerek halálos ágyánál ülni tehetetlenül. Azért mert a gyerekeket oltják, és nem kapják el ezeket a betegségeket. Ha sok lesz a hozzád hasonló szülő, aki ezt elfelejti, és nem akarja oltatni a gyerekét, hosszú távon ezeknek a betegségeknek az újabb elterjedéséhez vezet. Többszörösen kissebb az esélye annak hogy a védőoltástól baja lesz a gyereknek, mint hogy elkapja a betegséget, és attól lesz baja. Főleg a mai világban ahol egy kórokozó akár 24 órán belül eljuthat a világ minden tájára. De elég ha pl egy olyan országba utazol ahol a gyerekeket nem oltják difftéria, szamárköhögés, kanyaró, vagy egyebek ellen. Már sokszorosára nő a fertőzés esélye.
2013. máj. 10. 11:30
 5/14 anonim ***** válasza:

svájcban NINCS kötelező oltás,ne hagyd magad átverni!

[link]

2013. máj. 10. 11:43
 6/14 A kérdező kommentje:
Utolso en nem irtam azt hogy nem oltanam be a gyermekemet azt irtam hogy nem tudom mi tevo legyek velemenyeket varok azzal kapcsolatosan amit ti gondoltok.Mivel annyi mindent hallani es olvasni ezert az ember csak eltunodik hogy mi tevo legyen mi lenne jobb az o gyerekenek nehogy mar ezert en lennek a rossz anyuka
2013. máj. 10. 11:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Utolso elotti :-p
2013. máj. 10. 11:45
 8/14 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! köszönöm a lepontozást. Én nem írtam hogy te nem oltatsz, hanem hogy nem szeretnél esetleg. Olvastam hogy beoltattad a gyereked, és szerintem ez a megfelelő döntés. Én csak próbáltam érzékeltetni, hogy mi lenne ha valóban nem oltanának. Esetleg te is értelmezhetnél mielőtt értékelsz. Amúgy teljes mértékben megértem a dilemmádat, mert én is átmentem ezen, de arra a végkövetkeztetésre jutottam amit veled is megosztottam. Nem kellett volna. Csinálsz amit akarsz.
2013. máj. 10. 11:49
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen olvastam mar en is erol sokat bongeszem az internetet van hogy fent vagyok hajnalig es olvastam en is hogy nincs kotelezo oltas csak hogy eppen ha nem adatod be neki az oltasokat akkor majd nem engedik iskolaba a gyereket a nelkul ez a helyzet es itt 4 eves kortol mar ugymondd iskolaba jarnak a gyerekek szoval nagyon bonyolult ez az egesz vakcina ugy.A doki akinel voltunk az ugy van vele hogy jobb ha megkap minden oltast a gyerek es felhozhattam en neki akar milyen peldat amiket olvastam mindenre volt valasz es itt vagyunk mi szulok akik mar azt sem tudjuk hogy mi lenne a legjobb ott van az orvos aki nem csak ugy lett orvos hogy egyik naprol a masikra es azt mondja jobb beoltani ott van a media a vilaghalo tele tele olyan dolgokkal amitol megremul a szulo es azt sem tudja hogy most mi lenne a legjobb az egyetlen gyermekere.Mi lesz ha megkapja es utanna beteg lesz a gyerek mindenki kezet emel hat hogy o nem tud mit csinalni ez is benne van a pakliban de ha ne tan nem adatod be es ugy lesz beteg a gyermeked akkor te vagy a rossz szulo mert nem kapta be az oltast.
2013. máj. 10. 11:50
 10/14 anonim ***** válasza:

meg sem fordult a fejunkben, hogy ne kapja meg

ez csak egy gondolat volt,amit leírtam. Nem kotoszkodni akarok.

2013. máj. 10. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!