Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Védőnő kontra szobatisztaság!...

Védőnő kontra szobatisztaság! Tényleg hagyjam?

Figyelt kérdés
Kisfiam 20 hónapos. Imád bilizni. Szereti ha sikerélménye van hogy tapsolunk és hogy lehuzhatja a wcn. Beszélgettem a védőnővel szerinte egy nap elég kétszer ráültetni étkezések után. Mást ne csináljak. Májusban bölcsis lesz szerinte ott pelusozzák a gyereket meg úgyis visszaesne. Tényleg hagyjam? Még annyit hozzátennék hogy kíváncsiságból egyszer levettem a pelust és fél orankent pisilt. De szegényem mindig akkor szólt mikor már csurrgott.

2013. jan. 15. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:

Csináld úg ahogy érzed.

Engem anyósom kínzott azzal hogy 1 éves gyereknek már szobatsiztának kell lennie. Férjem meg engem csesztetett.Lányom meg hallani sem akart biliröl, meg wc-röl. söt kérte a pelenkát.

Aztán 2 éves volt mikor elmentünk egy kisfiuhoz játszani akinek volt wc szükítöje (lépcsös), és ez annyira tetszett neki, hogy vettünk egyet neki. Onnantól soha nem szól ha wc-re kell menni, fogja magát elmegy elvégzi a dolgát, felhuzza a bugyiját és lehuzza a wc-t. Arra kellett rávenni hogy a kakit jelentse be. ùgy csinál mintha legalább 4 éves gyerek lenne, pedig 3 hónapja még hallani sem akart róla.

2013. jan. 15. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

Hagy csinálja.A lányom 21 hónaposan szobatiszta lett éjjel nappal. :)

Még pár alkalom és nem fog becsurogni. :)

2013. jan. 15. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha a gyereknek tetszik, akkor hajrá. Kis idő, és teljesen jól megy majd neki. A védőnéni meg hülyeséget mond, mert én pl szobatisztán vittem a gyerekemet a bölcsődébe és soha egyik gondozónőnek sem jutott eszébe bepelenkázni. Arról nem is beszélve, hogy, mikor ő megy wc-re a többi gyereket is csalogatják, hogy próbálja ki, már ha akarja.
2013. jan. 15. 21:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Én belekezdenék a helyedben :) Nem csak egyszer kíváncsiságból kell levenni, hanem akkor következetesen nekilátni a dolognak. Én nem hagynám annyiban, nem hallgatnék a védőnőre, mint ahogyan nem is hallgattam. 19 hósan kezdtük októberben. Mindig szeretett bilizni, és elkezdett szólni h a pelusba pisil. Levettem róla és vissza se adtam rá. Kemény 1 hónap volt. Sok balesettel. 2 hétig be is kakilt, 1 hónap után szólt pisi előtt. Addig mindig én vittem el, próbáltam időzíteni. Most 22 hónapos múlt és nappalra szobatiszta, alváshoz sem kell neki pelus, és utcára sem. Az elején adtam rá utcára. De kitapasztaltam h mennyi ideig bírja tartani, és séta után sok száraz pelenka volt.

Te tudod, hogy most szeretnéd kicsit nehezebben, több balesettel, vagy várhatsz 1 évet és akkor biztos könnyebb lesz. De ha úgy látod h érdekli, én nem venném el a kedvét.

Nálunk egyébként nem pelusozzák a bölcsiben ha én nem szeretném.

2013. jan. 15. 21:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És ez a fél óránkénti pisilés normális?
2013. jan. 15. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor még nem érzi, hogy mikor lesz kaki, mikor pisi, azaz még nem tudja megkülönböztetni őket, kontrollálni, idő kell, hogy tudatosodjon benne, ezért lehetséges, hogy ilyen gyakran van pisilési ingere, de a végén pl kaki is lesz.
2013. jan. 15. 21:53
 7/7 anonim ***** válasza:

4-es vagyok

Szerintem normális, hogy az elején gyakrabban kell nekik. Mert idő kell hozzá, hogy kicsit tudják tartogatni is. Én az első 2 napban 30 percenként vittem el és mindig volt egy kicsi pisi. Aztán hamar rájött, hogy tovább is bírja. Így már hisztizett, amikor el akartam vinni, mert nem is kellett még akkor neki pisilni. Fokozatosan kibírt, 1 órát, 1,5-et, és már most 2 órát is kibír. Ő ritkán pisil nagyon sokat. Viszont van aki gyakrabban keveseket. Több ismerős gyerek az elején 10 percenként járt pisilni.

2013. jan. 16. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!