Mikor viszitek orvoshoz betegség esetén a gyereket?
Figyelt kérdés
Pl ha náthás lesz egyből rohantok, vagy csak akkor, ha már lázas, vagy nem javul egy hét alatt?2021. okt. 5. 08:20
1/9 anonim válasza:
Csak ha igazolás kell vagy nagy a baj. A magyar orvosok többsége semmit nem ér
2/9 anonim válasza:
Ha fáj valamije (pl. füle), sokat hány, nem tud aludni a köhögéstől vagy fullad, akkor akár ügyelet. Ha csak náthás, nem viszem, ha csak lázas, nem viszem, ha csak szimplán köhög akkor se, ha csak párszor hányt vagy fél napig ment a hasa, akkor se. Én sem megyek el ilyenekkel orvoshoz, és ezeknél már megvan, mire melyik márkájú orrspray, köptető, lázcsillapító, probiotikum, gyógytea... stb. szokott használni. De ha ezek nem javulnak (pl. 3-4 napnál tovább lázas, nem javul valami tünete, meg különben is ha látszik, hogy gyenge, valami gyanúsan "nem stimmel" vele), akkor viszem. Általában a doki is ezeknél kéri, hogy vigyem/ne vigyem, mert most úgyis telefonon kell kérni időpontot a háziorvoshoz is.
3/9 anonim válasza:
Ha 3 nap után is lázas, vagy valami nem tetszik rajta.
4/9 anonim válasza:
Én mindig elsőre viszem mert nagyon lázas beteg tud lenni. ( Mint az apja, ő első nap köhög másnap már 39 fokos lázzál szenved)
Az orvosunk nagyon rendes, ismeri már a fiamat. Most több mint egy hete van itthon. Felső légúti fertőzéssel, láz köhögés. 9 éves :(
5/9 anonim válasza:
Én csak akkor, ha nagyon elhúzódik a lázas állapot (3 napon túl), vagy olyan tünetei vannak, amikkel nem tudok otthon mit kezdeni. Pl. ilyen lenne egy erősebb fülfájás (halisten nem volt még 6 év alatt), bármilyen fájdalom, ami nem múlik, erős hányás, csúnya köhögés esetén viszem hogy hallgassa meg a tüdejét stb. Egy sima takony+némi láz, vagy hasmenés esetén nem megyünk orvoshoz, max csak a nagyobbiknak igazolásért a végén.
6/9 anonim válasza:
3 napon túli láz, ha láthatóan fáj valamije (füle, torka stb, ha köhög. Telefonálok, aztán a doki vagy behív időpontra, vagy megmondja h mit vegyek (fellövi a receptet a felhőbe)
Nálunk már az egészséges igazolást is messengeren küldik át, én meg kinyomtatom
A 6 éves olráson kívül 2 éve nem volt dokinál a lányom. Akkor is bárányhimlővel.
Náthával nem megyünk orvoshoz, ha csak nem mondja külön h vigyük be
7/9 anonim válasza:
Csak, ha nem sima baja van. Lázzalm köhögéssel nem viszem. De ha a füke vagy a lába fáj, akkor megyünk.
8/9 anonim válasza:
Kénytelen vagy az igazolás miatt. Amúgy semmit nem csinálnak vele egy nátha esetén,közli az orvos, hogy adjál neki vitamint.
9/9 anonim válasza:
Igazolást kirakják a recepcióra, ha odacsörgök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!