Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akarom vagy szeretném?

Akarom vagy szeretném?

Figyelt kérdés

Ha azt mondja a gyerek, hogy "akarom ezt a macit", akkor kijavítjátok, hogy "nem akarom, hanem szeretném"?

Vekerdy Tamás szerint

"Ne higgyük azt, hogy a gyerek attól lesz jólnevelt, hogy megtanulja, hogy nem “akarhat”, csak sóvároghat valamire, és majd a felnőtt eldönti, hogy igen vagy nem."

[link]

Ti erről mit gondoltok?

2023. márc. 31. 13:58
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
0%

Engem bizonyos helyzetekbem zavar az "akarok", pl Akarok egy csokit. De pl "azt akarom mondani", vagy "haza akarok menni" nem zavar.

De attol a hideg raz, amikor egy szulo mondja a gyerekenek, pl "akarsz hintazni?".

2023. ápr. 1. 13:27
 42/43 anonim ***** válasza:
27%

36 ekkor nem udvariatlannak csak kicsit hmm hogy fogalmazzak ne bántóan..

Olyannak gondolnálak, aki nem tanult, aki nem azért nem ad az udvariasságra, mert alapvetően nem akar, hanem inkább csak nem tudja hogyan kell.

De lehet ez csak én vagyok.

2023. ápr. 1. 14:29
 43/43 anonim ***** válasza:
A gyerekek nem úgy születnek, hogy tudják, mi a különbség. Ezeket tanulják. Kérdés, hogy kinek mit tanítanak nekik, mire nevelik.
2023. ápr. 2. 15:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!