Hogyan bírjátok a házimunka-kisgyerekek-teljes munkaidős triót? Hogy marad energia és türelem, hogy a gyerek ne érezze kevésnek a szülővel töltött időt? És persze a szülő a gyerekkel töltött időt?
Hogyan lehet ezt úgy jól csinálni, ha káosz van, hisztizik, fáradt mindenki,... és eközben mintha elszaladna a gyerekkoruk, és zokogni tudnék, hogy nem én tanítottam a kisebbet cipőfűzőt kötni, hanem az óvónéni. Mert ő van vele a nap nagy részében.
A marha fárasztó munkanap után hiába a takarítás, 2 perc alatt kosz és rumli újra, már nem is foglalkozik vele néha az ember, nem igénytelenségből, hanem mert nem bír ennél többet. Hiába az eltervezett hétvége, kicsapja a fél napos hisztit-durcit, mert hétköznap lefárad, pedig nincs leterhelve halom szakkörrel és egyebekkel, dől minden, és a hétköznapok úgy telnek el, mintha nem is lenne család. És marad 2 nap, ami semmire nem elég. És próbál az ember iszonyú türelmes lenni, van hogy megy, van hogy nem.
Semmi negatív hangvételű hozzászólást nem szeretnék olvasni, egyszerűen ti hogy bírjátok?
Mi 12 órázunk a férjemmel. Felváltva vagyunk itthon.
A lányunk autista. Ha itthon vagyunk,visszük oviba, délután fejlesztésre,utána játszótérre estig.
Közben intézzük az otthoni teendőket is. Meg se állunk.
Ezt úgy lehet elviselni,hogy néha elmegyünk ide-oda. Pl most elmentünk múlt héten csak úgy Budapestre 2 napra. Kivettünk egy lakást,én koncertre is mentem. Másnap Vajdahunyad vár, Városliget, metrózás, villamosozás, étterem.
Így könnyebb visszatérni a hétköznapokhoz. Igazából hónapokra feltölti az embert.
Segítséggel.
Egy takarító cég jön 2 hetente nagytakarítani, így csak a mindennapos elpakolás, szintentartás a feladat, ami nekem hatalmas nyugalmat ad.
Ezen felül csomoszór rendelünk menüt (teletál, vagy ilyesmi), így a főzéssel sem kell bajlódni.
Sokan lenéznek emiatt, mert kényelmes vagyok. Fel lehet így is fogni, meg úgyis, hogy cserébe több időm és türelmem jut a gyerekekre. Nekünk bejött. Én is utáltam a mókuskereket és nehezen éltem meg, hogy elfut mellettünk az élet és nem is találkozunk szinte napközben. Megkerestük azokat a pontokat, ahol tudunk könnyíteni. Nekünk ezek voltak azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!