Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » "Ne sirjal b+meg!" - kiabalta...

"Ne sirjal b+meg!" - kiabalta be apuka a gyereknek a versenyen. Ti mit tettetek volna?

Figyelt kérdés

A minap egy kis hazi barati sportversenyen vettek reszt a gyerekeink, az egyik kislany elesett a cel elott es elkezdett pityeregni. Apuka a kispadrol annyit tudott bekiabalni, hogy ne sirjal b+meg.

ti mit tettetek volna a helyemben?

2023. febr. 16. 07:00
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Na de Kérdező! Te mit tettél?
2023. febr. 16. 09:36
 22/42 anonim ***** válasza:
27%

20

De legalább megtanulja, hogy nem viselkedhet féregként a gyerekével. Ha ezentúl legalább nyilvános helyen nem tipor bele mégjobban a saját gyerekébe, ahelyett hogy segítene, vagy vigasztalná, már megérte.

Mint írtam, én tudom, milyen mikor a sírásra (ami a természetes reakció valami bajra, főleg gyerekként) csak mégjobban lehordanak. Sírni is féltem, s mindig próbáltam elbújni, hogy anyám nehogy meghallja, mert leordítja fejemet. Ezt nem kívánom egy gyereknek se. Ha egy versenyen a gyereke sírására az az első reakciója, hogy "ne sírjál", náluk se lehet valami rózsás otthon a helyzet

2023. febr. 16. 09:37
 23/42 anonim ***** válasza:
74%
Én azért reflexből elengedtem volna felé egy jó nagy suttyó vagy bameg hangos megjegyzést.
2023. febr. 16. 09:41
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

22!

Te q saját személyes tapasztalatod alapján csak és kizárólag azt tudod elkepzelni, hogy ez a helyzet pontról pontra azonos a tieddel. Holott többen is leirták, vannak emberek, akik alapból így beszélnek minden rossz szándék nélkül.

Apuka nem tanul semmit abból, ha megütöd. Te tanulsz belőle, mert igen kellemetlen lesz a rendőrségre járkálni, mint gyanúsított, aztán meg q bíróságra, mint vádlott és igen xar lesz a perköltseget kifizetni, meg az esetleges fajdalomdijat, ha külön beperel apuka. Sőt, xar lesz a bejegyzés is az erkölcsi bizonyitvanyodba, ha éppenolyan nagyot sikerül ütni, hogy komolyabb következménye legyen

2023. febr. 16. 09:41
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egy versenyen a gyereke sírására az az első reakciója, hogy "ne sírjál", náluk se lehet valami rózsás otthon a helyzet"

Hát mi legyen a reakcioja? Sirjal csak Juli? Bakker, minden szülő nyugtatni próbálja a síró gyereket és 1000bol 999 bizony azt fogja mondani, hogy ne sirjal/nem kell sírni

2023. febr. 16. 09:43
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok. Igen, tűrni kell, mivel mást nem lehet tenni. Egy ilyen apróságnál mást tenni nem lehet.

Megértelek egyébként. Halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozom és a családjaikkal munkám során. Közöttük töltöm a mindennapjaimat. Ennél sokkal-sokkal durvább dolgokkal sem tud sokszor mit kezdeni sem a családsegítő, sem a gyermekvédelem.

Persze értelek, borzasztó lehetett ezt hallani. De a tény, az tény. Ezzel mit kezdeni nem lehet, mint ahogy írtam azt, hogy ennél milliószor súlyosabb dolgokkal sem gyakran (pl. Szexuális zaklatás, fizikális bántalmazás, súlyos elhanyagolás, zülött életmódra nevelés stb elegendő bizonyíték hiányában) pedig tudjuj mi történik.

Eleinte én is mérges voltam, amikor azt mondták nekem, hogy a dolgok nem úgy mennek, hogy ezek megoldódnak általában. Mert általában nem oldódnak meg. Én pl sokat sírtam az esetek miatt amit láttam és látok. Próbálunk segíteni, de nem lehet mindenkit megmenteni. Még egyszer mondom, sajnálom a kislányt akit említettél. De végiggondolva, mit is várnál, attól, hogy beszólsz neki?

2023. febr. 16. 10:01
 27/42 A kérdező kommentje:

ez egy igazi korszakos körkép lett...

25 valaszolobol 20 siman felrenez. Nincs mit csodalkozni.

Es igen, en sem tettem semmit, mert hirtelen szohoz sem jutottam es nem hittem el, hogy ez megtortenik (a tarsasag 99%-a nem ilyen beallitottsagu)

es igen, ez egy ilyen megalazo b+ volt, hogy hogy lehetsz ilyen gyenge, hogy sirsz hangvetelu.

es nem vagyok libernyák szulo, nalunk nem a gyerek nevel, de ha a gyermekem stresszhelyzetbe kerul vagy segitsegre van szuksege, akkor nem alazom meg meg jobban (plane masok elott), hanem a minimum, hogy biztatom, hogy alljon fel, csinalja vegig, stb.

hiszem azt is, hogy az eroszak nem megoldas, tehat semmikeppen nem utottem volna meg, de mar banom, hogy utana nem mentem oda szolni apukanak, h jo nagy suttyo volt.

de ugy latom kisebbsegben vagyok ezzel a velemenyemmel.

2023. febr. 16. 10:03
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Mire néz felre, könyörgöm? Nem volt itt bántalmazás. De amúgy meg nagy a szád, mégis ha már felre nézés, te is azt tetted. Ja, "hirtelen szohoz sem jutottam es nem hittem el, hogy ez megtortenik". Annak ellenére hogy itt konkrétan lexaremberezed a többségét, te is pont ugyanúgy reagalasz: sehogy.
2023. febr. 16. 10:13
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
tehát te semmit nem tettél, de mindenki szemét, aki rajtad kívül nem tesz semmit.
2023. febr. 16. 10:17
 30/42 A kérdező kommentje:

28: bennem legalabb megfogalmazodott a gondolat, hogy ezt a helyzetet nem ugy kellene lereagalni, hogy elengedjuk a fulunk mellett, hanem elgondolkodtam, mit tennek a kovetkezo ilyen helyzetben. Egyebkent meg nem mellettem allt, eselyem nem volt beszelni vele.

a tobbseg szerint viszont ez igy megfelelo, sot, van akivel igy beszeltek es ezert ez megfelelo kommunikacios forma, mintegy kotoszo.

koszi, reszemrol kicsit tobbet is megtudtam a mai szulok lelkivilagarol, mint amire kivancsi voltam.

2023. febr. 16. 10:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!