Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnátok a helyemben?...

Mit csinálnátok a helyemben? Minden altatás maga a pokol

Figyelt kérdés

21 hónapos kisfiam velünk alszik 3 hónapos korától. Ő követelte ki, számtalanszor próbáltuk visszatenni az ágyába.

Imád velünk aludni, éjjel, amikor alszik, hol hozzám, hol apához kucorodik. DE!!!!

Minden altatás egy borzalom.

Este 21,30-22 óra előtt képtelenség ágyba parancsolni. Mindent elkövet, hogy játszhasson még.

Igen ám, de 21,30kor, amikor már könyörgőre fogom, hogy alvás (nagyágyunkban középen), akkor is közel egy órás visításba kezd, hogy nem akar aludni, amikor nem visít, egy órán át forgolódik, pakolja a kutyusait.

Mit csináljak? Ilyenkor mi a helyzet?

Se szép szó, se mese, semmi nem érdekli, csak vísit, hogy nem akar aludni vagy csendben nem alszik.

23 órakor szenderedik álomba

Mi a véleményetek?

El fogom vinni a dokinőhöz, mert szerintem ez nagyon gáz.

2010. okt. 4. 21:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Az egyik korábbi válaszoló vagyok. Biztosan nem lesz baj a kicsi egészségével ha felnő, drukkolok, hogy teljesen rendbe jöjjön! Kitartás:)

Visszatérve akkor is azt mondom, hogy le kell törni az akaratosságát, az nem lehet indok, hogy ő beteg, mert így mindig lesz egy ok, amit elő lehet rángatni, ha valami nem tetszik, amit csinál. Hidd el nem lesz nehéz átállítani, csak következetesen mindig törni kell az akaratosságot, hogy alkalmazkodóbb legyen, mert az élet nem alkalmazkodik, majd neki kell az élethez:)

Jobbulást, és nagyon sok boldogságot nektek!

2010. okt. 5. 12:11
 22/27 anonim ***** válasza:
próbáljátok meg a fimota központot (fimota.hu), ha nem is hiperaktív, de annyira sok jó ötletet fognak tudni mondani. alvásvizsgálatra is mehettek a heim pálba, lehet, hogy hiába alszik eleget nem mély az alvása és sosincs kipihenve, emiatt pörög egyfolytában és emiatt hisztizik.
2010. okt. 5. 13:20
 23/27 anonim ***** válasza:
szia, sztem nincs elkényeztetve. az én gyermekem is ilyen. 22 hónapos kislány. az alvásával nincs gond, az utóbbi időkig nem volt, de tegnap pl .este 10kor aludt el. firgett forgott, bukfencezett stb. nem aludt el, hiába feküdtem mellé és volt sötét, végén meguntam, és felkeltünk, még egy órát tombolt, aztán elaludt 5 perc alatt. megviseli valami mostanáűban, jön a a foga is, e nem csak az. este eddig elaludt szépen, cicit kapott előtte, mostanában volt hogy 3/4 órát tartott az altatás, tegnap meg....vagyunk levegőn is pedig, tegnap du játszóházban....ő nagyon anyás, érzékeny kislány, van aki szerint el van kényeztetve, sztem nincs.... mert mi is az elkényeztetés? ha olyamit nem tesz meg a gyerek, amit életkor szerint elvárhatnánk tőle. de az enyém, nagyon segítőkész, "házias", rendszerető, cippőt le és felvesz, átveszi a házicipőt mikor hazaérünk, már szólni se kll. nem mászik fel cipővel az ágyra, etetőszékben eszik, amikor evésidő van, az éjszakát már átalussza (nem régóta, de 16 hónapos korától egyre ritkultak az ébredések, és mostanra, kb 2 hete lekopogom de nem ébred éjjel! ) csecsemőkora óta velem alszik, kanapén. most már nem is alszunk együtt. de ő is nagyon mozgékoyn, igazából ha kinn vagyunk semmi baja, idebenn viszont megőrül gyakran...mit csináljak, ez nem elkényeztetés. nagy a mozgásigénye. amúgy mi jártunk korai fejlesztőbe, és nem hiperaktív! de nem ám! csak nagyon élénk, mozgékyon, amúgy a gyógypedagógus véleméyne alapján sok területen 2,5 éves szintnek felel meg! a tied sem hiperaktív ha bármivel el tudja magát percekig foglani! ez nem kell hogy "értelmes" játék legyen...lehet te hülyeségnek tartod, amit épp szöszöl, de ha elszözsöl vele, akor nem hiper! és az enyém is sokszor futkározva közlekedik a lakásban! mindig mondom neki, lassan! akkor lelalssít, 10 mpre, majd folytatja! az akaratosság...én arra korlátozom az akaratosság letörését, hogy amit muszáj, azt muszáj. így pl pelenkázás, átöltözés, sapka hidegidőben stb. azt is így alakítottuk ki, hogy evés csak asztalnál, nem akarta, de ha nem evett ott, nem evett máshol sem. csak szép sezlíden....
2010. okt. 5. 13:45
 24/27 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Szinte mindenben olyan a fiam, mit a te lányod. Nekünk is mondták, hogy meghaladja a korabelieket.

Ő is leveszi a cipőjét, sőt apának "szól", hogy ő is vegye le.

Földre leesik valami, felveszi, kidobja a kukába.

Törölgeti a szekrényt, ha lát rajta valami kis koszt.

Szennyesét viszi a szennyestartóba.

Ez csak egy pár, és ezekre nem tanítottam, csak látja vagy nem is tudom. Annyira önálló és ki van akadva, ha netán korlátozni akarom.

Ő is futva közlekedik:)

Utcán gesztenye fát is felismeri, szedünk gesztenyét és a szimpatikus emberekhez odaviszi, odaadja.

Csak ne lenne ennyire akaratos és örökmozgó. Úgyértem, néha pihenhetne.

Most kapott egy rendőrautót kutyus és rendőrbácsi figurával. Fél, háromnegyed órát eljátszott vele egyedül.

Igazából azért írtam ki ezt a kérdést, mert nemtudom, hogy tényleg elrontottuk valahol vagy ilyen a természete. Csak néha kicsit sok, néha, főleg este kimerít nagyon és elkeseredek. Őt már 3 hónaposan kézben kellett az utcán sétáltatni, babakocsiba visított. Kézben nem.

Annyira érdeklődő, minden érdekli, minden azonnal.

De a kötődő nevelés szerint nem kell neki annyi szabályt felállítani, hanem a gyermek igényei szerint kell viselkedni.

Ranschburg Jenő könyvében legalábbis ezt olvastam.

2010. okt. 5. 14:07
 25/27 anonim ***** válasza:

Nem teljesen a kérdésedre válaszolok, csak reagálni szeretnék.Abban igazuk van a többieknek, hogy következetesnek kell lenned és neked kell alapvetően irányítani, de szerintem ezt te is tudod.Viszont nagyon sok anyuka, aki leszólja, kioktatja a másikat, elfelejti azt, hogy óriási temperamentumbeli eltérések lehetnek gyerekek között. A bátyáméknál pl.4 gyerek van, hárommal nincs különösebb gond, de van egy kisfiú, aki elképesztően makacs, ha nem minden úgy van, ahogy ő akarja, akkor hisztizik visít stb. Néha falra mászok tőle rettenetesen nehéz vele, míg a többiek egész máshogy viselkednek (nyilván ugyanolyan nevelési, családi feltételek mellett.) Ilyenkor próbálok arra gondolni, hogy ez az akaratosság később jól jöhet neki az életben, lehet hogy több mindent ki tud majd magának harcolni, mint az akivel most könnyebb bánni.: )

Az együtt alvásról meg annyit, hogy 1,5 éves koráig mi együtt aludtunk a lányommal. Szerettünk vele aludni, nagyon sok kipihentebb éjszakát köszönhetek ennek.Rengetegen támadtak emiatt, de nem volt igazuk és viszonylag könnyen átszokott a saját kiságyába. Igaz a rácsos ágyba már nem tudtuk visszaszoktatni, de amikor kapott egy olyan ágyat, ahonnan ki tud mászni, már nem volt semmi gond. Először sokáig mellé feküdtem, úgy aludt el, most már van hogy egyedül is elalszik. Ő itatós cumi segítségével alszik el egyébként, az még egy jövőbeli projekt lesz, hogy leszoktassuk erről. : )

2010. okt. 5. 14:59
 26/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is volt ilyen probléma a kisfiammal, bár ő külön szobában/ágyban alszik, de mellette kell lenni, amíg elalszik. Mire rájöttem, hogy túlpörgött. Más szóval átesett a holtponton, annyira fáradt volt, hogy már csak hisztizni, meg üvölteni tudott. Minden nap egy kicsit korábban kezdtük el az esti "szertartást" (vacsi, fürdés, meseolvasás). Mára már legkésőbb fél 8-kor fürdés van, a kádban megissza a kakaóját, fogmosás, lefekvés után meseolvasás, és alvás. Néha még most is bepróbálkozik, 2 mese (előre megegyezünk) után még 1 mese, meg még 1..... De ilyenkor "kegyetlen" :-) vagyok, nem engedek az erőszaknak, hisztinek. Szépen belenyugszik, és alszik. Persze a mai napig mellette kell lenni, míg elalszik, de legalább ALSZIK! :-) Próbáld meg előbb lefektetni, hátha beválik.

Remélem segítettem

További szép napot, és sok szerencsét!:-)

2010. okt. 6. 09:42
 27/27 anonim ***** válasza:

szia, tegnapi 13:45-ös vagyok.

igen, nálunk is megy a "listázás"... :) PL. autóban is, végignézi, hogy mindenkienk be van-e kötve a biztonsági öv, és ha nincs, akkor "szól" (ui. még nem beszél, de mondja, hogy aúúúú, apa! és mutatja). és még rengeteg ilyen van.

nálunk is volt ez a babakocsinemtűrés stb. sztem ugyanolyanok a gyerekeink totál. :)

én sokáig reménykedtem, hogy majd megváltozik. de beláttam, hogy az alapkaraktere nem fog. viszont mi, szülők nagyon sokat tehetünk, hogy finomodjanak, szelidüljenek. én is nagy ranschburgos vagyok egyébként. ha nagyon kiakadok, elolvasom a szülők könyvében a temperamentumról szóló fejezetet. :)

nagyon sok minden van, amit szomorkodva néztem anno mások gyerekénél, pl. mások gyereke az orvosnál szépen ül anya ülében, és nézelődik, vagy a pelenkázón, az enyém 4 hós korától csak karomban volt el, körbe kellett hordozni, mindent "kommentált" stb. amikor meg elkezdett mászni, már nem volt hajlandó a karomban sem...mások gyereke elvolt a mamával, a barátnővel...az enyém szintén 4 hós korától kezdve nem tűrte, hogy más is kézbe vegye, mint én, vagy az apja, de ha baja volt, akkor csak anya és anya. amúgy meg erős szeparációs szorongása volt szintén 4 hós korától, ez mostanában kezd elmúlni....a gyógypedagógus bíztatott, hogy majd azért emúlik szép lassan, csak ne erőltessük. (mellesleg hozzátette, minél előbb alakul ki, annál később múlik)... hát én nem erőltettem. rengeteget törődtem vele, cipeltem ha kellett (és kellett), egyedül játszani kb. 15-16 hós kora óta játszik. amikor nekem dolgom van. előtte.....ne is kérdezd. azt is hallgattam anyósomtól, hogy majd jól elromlik, de hát nem romlott el! elvan magában, ha úgy alakul. tegnap ő is vagy negyed órán át rakosgatta magának a kis állatos dominóit, közben néha vaúúúzott vagy hápiiizott egyet, én meg közben összedobtam a vacsorát....hát nehéz vlt, mire ide eljutotunk, de eljutottunk. és a tegnapi nap fejleménye, amit sose hitte volna, hogy eljön, ráült a bilire pelenka nélkül! eddig meg csalk ruhában volt hajlandó, sehogy máshogy. szóval szépen alakul a kicsim, szerintem ha te türelmes maradsz vele, a tiéddel sem lesz baj! alapvetően mindig türelmetlenebbek, mozgékyonabbak lesznek, és akaratosabbak mint az átlag...de ha belegondolok, én magam is ilyen vagyok, nem szólhatok egy szót sem! csak hát nagyon nagyon fárasztó!

ja és még az alvás: tegnap fürcsi után le se feküdtünk egyből, hanem kapott egy 3/4 órát, hogy jöjjön menjen, akkor jött a bilizés is, utána lefáradt annyira, hogy 10 perc alatt, minden forgolódás nélkül elaludt!

kitartást neked! :)

2010. okt. 6. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!