A kisfiam 17 hónapos és az étkezések maga a pokol? Mit csináljak?
A tápszert nem issza, sem a tejet, illetve ami fehér. Tejtermékek közül leginkább a natúr joghurtot eszi meg. Tejpép sem kell neki, illetve tejbegrízből 5 kanál aztán elutasítja. Alig eszik, mindenre elfordítja a fejét, és sokszor kiköpi az ételeket. Erről hogyan szoktassam le? És minden ételt az etetőszékéből ledobál.Leginkább az ételek kiköpése zavar, mindent kiköp, még amit szeret azt is.
Szerintem szórakozásból csinálja, mert a következő falalot meg megint megeszi.
Mit tudnátok javasolni? Mit adjak neki enni?Mindenből 5 kanál és kész.Persze kér még amit meglát, de amint akarok neki adni becsukja a szemét, elfordítja a fejét, vagyis nem kell neki.
Tanácsokat várnék, akinek volt hasonló.
köszönöm.
Szerintem a tej, és a tejbegríz korai. (egyébként is sokáig kell főzni, a fejletlen gyomor miatt, de még hizlal is.)
A joghurt nagyon jó, ha megeszi, pláne a naturt.
lehetséges, hogy elég neki a néhány kanálnyi. (mellette játszik. Amint elkezdi, vedd el az ételt.)
Ekkora gyerek nyugodtan ehet már tejbegrízt.
Ha nem kér tejterméket, fogadd el, az fiam sem issza meg a tejet, kakaót, mert nem szereti. Én venni szoktam ivójoghurtot, próbáld meg azzal, hátha azt elfogadja. Az nem is fehér, illetve nagyon hasonlít a joghurthoz, csak folyékonyabb.
Az étkezéshez az alábbiakat tanácsolom. Együtt üljön le a család étkezni, így ő is azt érzi, nagyfiú már. Adjátok neki azt enni, ami ti esztek, amit kér, kóstoljon meg. Mondjátok neki, hogy ez nagyon finom, próbáld felkelteni az érdeklődését az ételek iránt, pl ilyenkor javasolják a fürj tojást, mert az tetszik a gyerekeknek, mert olyan kicsike. Vegyél koktél paradicsomot, az is egy falat. Tedd érdekessé az étkezést neki, ha pedig kiköpi, akkor mond neki, hogy nem kell kiköpni, nagyon finom, mi sem köpjük ki az ételt.
Készíthetsz neki pl mézeskalács szaggatóval formázott felvágottakat, így figurás alakú lesz, lehet ez is tetszeni fog neki.
Az asztalon pedig csak 2 féle étel legyen, mert a gyerekek a sok közül nem tudnak választani, elég neki a 2 féle étel, mert abból könnyen eldönti melyiket szereti.
Az n kisebb fiam pl sokszor csinálja azt, hogy meg sem akarja kóstolni az ételt, ilyenkor kiveszem a székéből, s amint látja, hogy mi jóízűen eszünk, már kér is enni!
nálunk is kb ugyanez a szitu, már én sem tudom mitévő legyek, van egy-két kedvence, ami mindig bejön, a rizs meg a tészta, na azokból mindig belakik
a tejet csakis epres Nesquikkel issza meg
a tejbegrízt pedig kakaóval
én 1X 2X jól szájon vágtam és többet nem csinált ilyet:D
neked is azt ajánlom..
Szia!
Mi 14 hónaposak vagyunk. Nálunk is előjött ez a egy pár falat és utána köpködi kifelé dolog. Nagyon idegesítő... Én nem hagyom rá. Amint elkezd játszani az étellel elveszem tőle és hiába kezd el nekem hisztizni nem kapja meg csak ha le nyugodott. Az esetek 90%-ban bejön ez a módszer, a maradék 10%-ban nem éhes és azért csinálja mert unatkozik vagy már nagyon álmos és nem akar enni.
Az hogy mennyit eszik a másik probléma... Én most kezdtem el neki béres cseppet adni, azóta jobb az étvágya. Az én fiam jobban szeret velünk együtt enni és azt is megfigyeltem, hogy egyedül jobban elmajszolgat mintha én etetném kanállal. Már adok a kezébe kanalat, de nem használja evésre, nem siettetem majd megtanulja. Adj a kezébe egy kanalat had szórakozzon el vele, (nem baj ha maszatos lesz minden, ezzel jár sajna) ülj le vele enni és egyet neki egyet neked, mi így csináljuk és könnyebb így az etetés. Édességet ne nagyon adj neki napközben mert elveszi az étvágyát akkor se adj ha mást nem hajlandó megenni. Ha éhes lesz úgyis meg fogja enni a rendes kaját is.
Kanalat próbáltam neki adni, de csak játszik az étellel vele.Én is elveszem tőle az ételt, ha kiköpködi, de nem igazán hatja meg.Mondom neki, hogy befejeztük az evést és mehetsz játszani.Ez leginkább már a reggelinél előfordul, és így szinte nem is reggelizik.
Ha kenyeret adok neki, ami vajas, esetleg felvágottat, nem kell neki, de ha üres kenyeret odaadok, akkor eszik valamennyit belőle, aztán már csak játszik vele, széttépi és ledobálja a földre.
Már nem tudom mit csináljak....
Szia!
14hós fiamnál ugyanez a szitu.Mondtam a gyerekorvosnak ő szerinte lehet étvágytalan a vashiány miatt, vagy vérszegény.Laborba küldött, vérvétel, vizelet. Az eredmények jók.Mondtam adjon valamit mert már a hajamat tépem, ez így nem mehet tovább.Homeos étvágygerjesztőt szedünk 2 napja, eddig a hatás elmaradt.Biztos több idő kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!