Mit csinálnátok a helyemben? Minden altatás maga a pokol
21 hónapos kisfiam velünk alszik 3 hónapos korától. Ő követelte ki, számtalanszor próbáltuk visszatenni az ágyába.
Imád velünk aludni, éjjel, amikor alszik, hol hozzám, hol apához kucorodik. DE!!!!
Minden altatás egy borzalom.
Este 21,30-22 óra előtt képtelenség ágyba parancsolni. Mindent elkövet, hogy játszhasson még.
Igen ám, de 21,30kor, amikor már könyörgőre fogom, hogy alvás (nagyágyunkban középen), akkor is közel egy órás visításba kezd, hogy nem akar aludni, amikor nem visít, egy órán át forgolódik, pakolja a kutyusait.
Mit csináljak? Ilyenkor mi a helyzet?
Se szép szó, se mese, semmi nem érdekli, csak vísit, hogy nem akar aludni vagy csendben nem alszik.
23 órakor szenderedik álomba
Mi a véleményetek?
El fogom vinni a dokinőhöz, mert szerintem ez nagyon gáz.
Ez tényleg NAGYON gáz.
Így nagy betűvel.
Én a helyedbe nem vacakolnék, hanem beletenném a kiságyába.
Ott is fog sírni, visítani, de nagy fiú már, hamar meg kell szoknia.
Így ti sem tudtok rendesen pihenni. nem beszélve az idegörlő esti rituáléról.
Sz.
Ritka akaratos, hisztis fiú.
Egyszer hányt a sírástól, most 2 hete pedig elájult a sírástól.
A kiságyát már elpakoltuk, mert szó szerint kimászott belölle, majdnem kitörte a rácsait is.
Egyébként nagyon okos, talpraesett, jópofa kisfiú addig, amíg az van, amit ő akar.
Nem lehet etetni, nem eszik, ha etetni akarom.
Új cipőt kapott, egész nap a lakásban felvette, nem lehetett levenni róla.
Nem mindegy, hogy melyik sapkát,kabátot,.... adom rá, kicsapja a hisztit,ha nem tetszik neki.
Mindezt 21 hónaposan
Egyébként segítőkész, barátságos, tényleg aranyos.
Csakhát főleg az altatásnál megőrjít!!!!!!
Hát erre mondják,hogy aki főzte az egye is meg. Azt kell mondanom,hogy a ti hibátok, ti rontottátok el, engedtetek neki, most ez a következmény. Sajnos nagyon sokan hiszik,hogy jól teszik,ha hagyják ha köztük alszik a baba,de mind rájönnek,hogy ez nem hosszútávú megoldás...sőt.
DE, szerintem akkor most van itt az ideje,hogy változtassatok.
Este amikro te azt gondolod,hogy alvásidő van, akkor magyarázd el szépen neki,hogy ő már nagyfiú és ezek után már egyedül fog aludni.Tedd be a kiságyba, ülj mellette, mondj egy mesét,kicsit beszélgess neki és menj ki. Ha ordít,akkor is hagyd, persze kukucskálj hozzá de úgy,hogy ő ne lásson.10 perc után ha még mindig sír akkor menj be hozzá de semmiképp ne vedd ki vagy hasonlók, ne "bíztasd", mert ha egy kis reményt is adsz neki,hogy kikerülhet az ágyból, akkor nem lesz jó dolog. Ha kiveszed,akkor tudni fogja,hogy elérte a célját, hogy ha sírok,anyu jön és kivesz...
Legyél következetes vele ezentúl, különben nem fog változni semmi.
Tehetsz még az ügy érdekében annyit,hogy napközben,ha eddig nem,akkor ezentúl 3szor kimész vele udvarra játszani, sétálni, csak mozgás legyen,hogy elfáradjon estére.
Ja és egyébként a sírás, visítás, nem alvás mind azért van, mert tudja ,hogy ő irányít titeket, az van amit ő akar.
A doki meg...elviheted,de ne haragudj, mit vársz, gyógyszert vagy mit?
Bocs,ha bunkó voltam kicsit, nem akartam az lenni,de én ezt gondolom, szerintem ez lenne megoldás.
Első vagyok.
Úgy látom, itt az a helyzet áll fennt, amikor a farka csóválja a kutyát.
Járunk így néha!
Állj a sarkadra!
Mert ez így elég elkeserítő tud lenni.
2 kisgyerek anyukája.
Sz.
Nem nagyon tudsz vele mit csinálni, tűrjél.
Mivel egész eddigi életében minden úgy volt, ahogy ő akarta, így egyértelmű, hogy a ti családotokban ő a főnök. Meg lehet neki tanítani, hogy ez nem így van, mert a szülők a főnökök, de ez kőkemény melót, és következetességet kíván tőletek (és nem bántásból, de az alapján, amit írtál, erre nem leszel képes).
Meg kellene csinálnotok, mert hosszú távon a gyerekkel csesztek ki, hiszen úgy nő fel, hogy azt hiszi, mindent elérhet hisztivel, és mindent ő irányít.
Ha nem megy, akkor reménykedj benne, hogy majd az oviban megnevelik.
Bár én még mindig azt mondom, hogy nektek kell ezt megtenni, hiszen ti vagytok a felnőttek, nem a gyereknek kell meghatároznia, hogy mi történik, hanem nektek.
Ahogy leírtad, kedves aranyos, amíg az történik, amit akar - ez az életben óriási hátrányt fog neki jelenteni, elégedetlen, hisztériás felnőtt lesz - gondolom nem ezt akarjátok.
Kösd fel a gatyád, és mutasd meg, hogy a felnőttek szava az első, nem a gyereké.
De következetes voltam és vagyok mindenben. Ő kétemberes, nehéz kisfiú. Orvosok is ezt mondták.
Ami nem, az nem, mégis ilyen.
Szerintem ő mindig is ilyen marad. Ezt kell elfogadni, csakhát néha annyira lefáradok, főleg így este altatásnál.
Nem értem, miért csinálja. Tudja, hogy aludni kell, de nem akar.
Miénk 22 hónapos. Nálunk nincs gond az alvással, kap egy üveg tejet, és amig azt issza, addigra el is alszik szépen. Igaz, így a fogmosás felesleges, de hát majdcsak vége lesz ennek a korszaknak is. Az a baj, hogy ott vagytok vele, és nektek csinálja a "cirkuszt". Le kell kapcsolni minden lámpát, és tegyetek úgy, mintha ti is aludnátok. Nehéz menet lesz külön rakni, de sajna előbb utóbb ennek is el kell jönnie, mert később még nehezebb lesz.
Főnökömék a kisfiúkat csak 9 évesen tudták kirakni a hálóból, akkor is csak azért, mert jött a kistestvér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!