Mit rontottam el? (altatás)
Mit rontottál el? Nem kellett volna 15 hónapos koráig szoptatni. Este a mese után hagyd egyedül,akkor is,ha hisztizik. Néhány nap után rájön,hogy nem szórakoztataod,akkor aludni kell!.Nem fogja kinőni,akármennyire mondják is mások!
Tapasztalat.
Kedves első: mi az hogy nem kellett volna 15 hónapos koráig szoptatni??? Nem kellene irígykedned,nekem ez jön le!
Kérdező: örülj neki hogy eddig vagy esetleg még tovább szoptattad a kicsit,én is így teszek,az én kisfiam 21 hónapos! Lehet sajnálja alvásra az időt napközben vagy már nincs is annyi igénye,de próbáld a délelőttöt intenzívvé tenni a számára,aztán feküdj le vele együtt,hátha.Este pedig a fürdés után már csak pihentető dolgot csináljatok,tehát ne pörögje túl magát,ne is egye túl magát.Ekkor is feküdj mellé,beszélgessetek,olvassatok...próbálj bevezetni egy rendszert az igényeihez,hiszen te ismered a legjobban,és hidd el,eljön a hatás!
Köszönöm a válaszokat! Hát igen, elég aktív gyerek. Fárasztjuk ezerrel, most meg elkezdte az ovit, ott aztán rohangál annyit... Mégis előfordul, hogy egyáltalán nem alszik el délután. Inkább arra is gyanakszom, hogy mivel aktívabb típus, kevésbé is van igénye, és sajnálja is az időt rá...
A szoptatással kapcsolatban én is üzenem az első hozzászólónak, hogy érdekes a hozzáállása. Én szívesen szoptattam volna tovább is, csak teherbe estem és szép lassan leszokott (csökkent is a tej és változott az íze is). A másik kisfiam most 16 hónapos és cicin alszik el ő is.
Éjszaka egyébként 10-11 órát alszik. Lehet, hogy már nem is kéne délben aludnia, csak pihenni egy kicsit? PEdig én nagyon a déli alvás pártján vagyok, de majd meglátom, hogyan alakul.
Semmi nem változott, mindig ugyanúgy próbálom altatni, megvan a napi rituálé, minden nap vagyunk levegőn (délelőtt-délután) és mégis gond az altatás. Itthon is és az oviban is.
Direkt mozog folyamatosan, hogy ne aludjon el... Mivel lehetne lenyugtatni?1 óra altatás után már én is elveszítem a türelmem és akkor már biztos, hogy nem megy az altatás. Egyedül sem tudom hagyni, úgy még rosszabb, próbáltam. Már teljesen ki vagyok bukva. Délután 5 körül már csak bámul maga elé, olyan álmos.
Nagyon jó, hogy sokáig szoptattad!Nekem, azt mondta egy gyermekorvos, hogy kitüntetést érdemlek, mertb 13 hónapig szoptattam!
Nekem is cicin aludt el.
Én is megpróbáltam mese után egyedül hagyni de átjött :)
Kedves "anyukák":Miből gondoljátok, hogy ha sírva alszik el a kicsi akkor nyugodt békés álma lesz?Aludtatok már el sírva?JÓ VOLT????
Agyvérzést kapok, ha mégegyszer azt olvasom, hogy hagyjuk sírni a gyerekünket!!!
Neves pszichológusok is azt mondják, hogy csak álomba sírja magát nem MEGNYUGSZIk egy idő után.
Az ovikezdédéskor nekünk is sokáig tartott elaltatni.
Annyi új inger éri,amit nehéz feldolgozni.Az én kisfiam 5 éves és altatom de max fél óra mese, és nem hagyom ott.
Javaslat:Este fokozatosan kell elcsendesíteni mindent kevés tv időben lefektetni.
Nekünk EZ jött be.
Kitartás!
Nekem az vált be, hogy nagyon következetes voltam.Volt egy altatási rituálénk majdnem kezdettől fogva.S nem változtattam.Tehát nem volt mégegy dal, mégegy mese.Úgy mondtam Neki, hogy az általa választott dal után kimegyek, és én is alszok, felsoroltuk, hogy ki alszik, majd puszi és alvás.Ha ezek után kijött a szobából, s nem akart aludni, akkor már nem voltam olyan kedves, s visszaküldtem a szobájába.Megmondtam Neki, hogy mindig itt vagyok, ha hív, s megyek, számítat rám.Minél tovább húzta az időt, annál szigorúbb lettem.Az altatási rituálénk, mindig nyugodt, puszilgatós hangulatban zajlik.Ha véletlenül azonnal elaludt, akkor mikor felkelt, megdicsértem, s kilátásba helyeztem valamilyen jutalmat.Most már 3 éves, szerencsére szépen alszik.Általában.Kapott egy lámpát, halvány fényűt, hogy lásson, de ne zavarja, hogy ne féljen.Az ágya fölé raktunk baldachint, mint egy kuckó.Ő is 18 hóig szopott, s nálunk is jött a kistesó, azért hagyta abba.Van egy könyv, amiről megoszlanak a vélemények, de én jónak tartom, nekem sokat segített,esetleg olvasd el, részletesen kitér az altatási gondokra is: Tracy Hogg: A suttogó titkai I,II; A suttogó mindent megold.
Fel a fejjel, meglátod ez egy átmeneti időszak, szerintem, ha nagyon következetes vagy, megoldódik a problémád.:))
az jó hogy olyan sokáig szoptattad csak azt nem szabadott volna hogy úgy altatod el!
Barátnőm van ugyan ebben a helyzetben mint Te,min.másfél óráig altatja a fiát,és Ő is 3éves.
Hihetetlen nagy mozgás igénye van és nem tudja kellően lefárasztani...még estére se.Egy 3éves gyereknek pedig igen is kell aludnia ebéd után!
utolsó vagyok:
Hát csak azt nem értem a barátnőmnél hogy az anyukája(nagymama)miért tudja el altatni 5perc alatt,ebéd után és este is.
Talán mert jobban hallgat rá a gyerek?
Ha köveket dobál a gyerek és rá szól az anyja hogy ne csinálja(akár 5x is)csinálja ugyan úgy tovább..soha nem emeli fel a hangját,apjára jobban hallgat,mert Ő szigorúbb,de Ő se bántja a gyereket(nem is kell)
Mondjuk 10évet! vártak a gyerekre lombik bébi...talán ez mindent elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!